Închide meniul

Un nou mesaj de susţinere pentru Simona Halep în scandalul dopajului: „E prea cuminte să facă asta! Nu ar fi fost în stare să trişeze!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 26 octombrie 2022, 8:59

Reclamă
Un nou mesaj de susţinere pentru Simona Halep în scandalul dopajului: „E prea cuminte să facă asta! Nu ar fi fost în stare să trişeze!

Simona Halep a fost suspendată din tenis pentru dopaj

Hepta

Valeriu Iftime crede că Simona Halep nu se putea dopa cu bună ştiinţă pentru a-şi îmbunătăţi performanţele sportive. Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis, după ce a fost găsită dopată cu roxadustrat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep poate fi suspendată 4 ani, după ce a fost găsită dopată în urma unei testări la US Open. Românii au făcut scut în jurul campioanei şi cer clemenţă. Şi Valeriu Iftime, patronul de la Botoşani, e printre cei care susţin nevinovăţia Simonei.

Valeriu Iftime, mesaj de susţinere pentru Simona Halep în scandalul dopajului

Simona este o pierdere mare pentru noi ca popor, pentru că unul dintre cei mai mari campioni ai noștri este într-o asemenea dificultate. Eu nu cred că Halep ar fi fost în stare să trișeze sau să fi luat un produs ca să trișeze.

Sportivii consumă tot felul de vitamine și probail ca la un moment dat dint-o neatenție a staff-ului să ajungă în situația asta și să-i compromită o bucată bună a carierei.
Halep este prea cuminte, prea modestă, prea implicată în viața ei de-ași rezolva lucrurile, sportiv vorbind. Mi se pare absolut imposibil ca fata asta să facă ceva știind că riscă.

Nu cred că ar risca vreodată să consume o substanță cu bună știință ca să își mărească performanță. Ea pare o super fată, de o modestie extraordinară și de un bun simț care merită orice apreciere”, a transmis Valeriu Iftime pentru sptfm.

Reclamă

ANAD, noi precizări în cazul Simonei Halep

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a publicat, luni, pe site-ul oficial, o serie de precizări în contextul depistării pozitive a jucătoarei de tenis Simona Halep, printre care faptul că „Roxadustat este substanţă nespecifică” şi că dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a Listei Interzise perioada de suspendare a unui sportiv este de 4 ani.

„Substanţa FG-4592 (Roxadustat) se încadrează în Lista Interzisă la secţiunea S2 – Hormoni peptidici, factori de creştere, substanţe înrudite şi mimetice, agenţi activatori ai factorilor care induc hipoxia. Stabilizatorii factorilor care induc hipoxia s-au regăsit pe Lista Interzisă din anul 2011.

În 2015 şi 2016 a fost introdusă denumirea FG-4592 în cadrul acestei secţiuni de stabilizatori ai factorilor care induc hipoxia. Din anul 2017 a fost adăugată în Lista Interzisă denumirea internaţională a FG-4592 Roxadustat. Substanţa Roxadustat este considerată substanţă nespecifică”, se menţionează pe site-ul citat.

Reclamă 4 / 0/3

EXCLUSIV | Cât timp are la dispoziţie Simona Halep să demonstreze „lipsa vinovăției”

Simona Halep e decisă să îşi caute dreptate, după ce a fost găsită dopată. Are la dispoziţie 21 de zile de la data la care i-a fost comunicată sentinţa.

„Singurul lucru pe care îl poate face este să conteste punerea ei sub acuzare. Apoi să stabilească o strategie de apărare. Ea trebuie să conteste la Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv. Termenul la TAS este de 21 de zile de la data la care i-a fost comunicat documentul. Poate a avut o prescripție de la medic.

Am înțeles că a avut și ceva probleme de sănătate și poate un medic i-a recomandat medicamentul respectiv. Rămâne de văzut dacă a avut scutire de uz terapeutic sau nu a avut scutire de uz terapeutic. Ea asta trebuie să demonstreze: lipsa vinovăției sau a neglijenței semnificative!”, a declarat Cristian Jura, în exclusivitate, pentru Antena Sport.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:35 VIDEORomânia – Coreea de Sud 3-2! O nouă VICTORIE URIAŞĂ pentru „tricolori”, la CM de hochei, live în AntenaPLAY 15:12 Adevăratul motiv pentru care Dan Petrescu a acceptat să îşi încheie brusc vacanţa şi să semneze cu CFR Cluj: „Nu puteam refuza!” 14:46 Mihai Stoica, explicaţie total neaşteptată! Motivul pentru care numărul 27 va fi trecut pe tricourile campioanei FCSB 14:33 Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce fanii lui Dinamo i-au cerut demisia: „Sunt primul care se supără!” Mesaj despre viitorul lui 14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă 13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four Vezi toate știrile
Citește și