Închide meniul

Ce a declarat Karolina Muchova după ce a învins-o pe Sorana Cîrstea și s-a calificat în semifinale la US Open 2023

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 6 septembrie 2023, 4:23

Ce a declarat Karolina Muchova după ce a învins-o pe Sorana Cîrstea și s-a calificat în semifinale la US Open 2023

Ce a declarat Karolina Muchova după ce a învins-o pe Sorana Cîrstea

Karolina Muchova și Sorana Cîrstea, la fileu / Profimediaimages

Karolina Muchova a avut prima reacție după ce a învins-o pe Sorana Cîrstea și s-a calificat în semifinale la US Open 2023. Numărul 10 WTA i-a spulberat Soranei visul de a juca, în premieră, în penultimul act al unui turneu de Grand Slam. A câștigat în minimum de sturi, scor 6-0, 6-3.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sportiva de 27 de ani din Cehia, finalistă în acest an la Roland Garros, a dat lovitura și este în fața meciului cu Coco Gauff.

Karolina Muchova, reacție după ce a învins-o pe Sorana Cîrstea și s-a calificat în semifinale la US Open 2023

Este incredibil! Este o victorie mare pentru mine, a fost un public incredibil. Mulțumesc tuturor.

Competiția e dură în Cehia, ne susținem însă reciproc. Este grozav.

Nu știu ce va fi în meciul din semifinală. Coco e o jucătoare foarte bună, are publicul de partea ei.

Reclamă

A fost foarte important serviciul în această seară, m-a ajutat în momentele grele„, a declarat Karolina Muchova pentru eurosport.ro.

Victoria cu Sorana o ajută pe Muchova să urce cel puțin până pe locul 8 WTA. Poate ajunge chiar pe poziția a 5-a dacă va triumfa la US Open 2023.

Reclamă 4 / 0/3

Câți bani va primi și pe ce loc se va clasa Sorana Cîrstea după eliminarea de la US Open 2023

„Sori” nu a reușit să o învingă pe a 10-a jucătoare a lumii și este OUT de la Flushing Meadows. Muchova a ieșit victorioasă se pregătește acum pentru duelul cu Coco Gauff, cea care a obținut o victorie categorică cu Jelena Ostapenko, scor 6-0, 6-2.

Cîrstea a ratat astfel șansa de a își asigura un cec uriaș, de 775.000 de dolari. Pentru prezența în sferturile de finală de la US Open, românca va primi 455.000 de dolari. Muchova, în schimb, rămâne în cărți pentru marele premiu de 3 milioane de dolari.

Sorana s-a apropiat de borna de 9 milioane de dolari câștigați din tenis. Românca avea, înainte de starul de la US Open, 8.480.462 de dolari obţinuţi din sportul „alb”, potrivit wtatennis.com. „Sori” a ajuns la 1.460.000 de dolari câștigați numai în 2023.

Victoriile obținute la US Open 2023 i-au adus și un salt în clasamentul WTA. Era pe locul 30 la începutul turneului. Pentru că a ajuns până în sferturi, Sorana va ocupa, de luni, poziția a 26-a în ierarhia mondială. Un succes cu Muchova ar fi propulsat-o pe locul 22 WTA.

Sorana le-a învins pe Kayla Day (93 WTA), Anna Kalinskaya (89 WTA), Elena Rybakina (4 WTA) și Belinda Bencic (13 WTA) înainte să fie eliminată de Karolina Muchova (10 WTA).

Cîrstea putea fi a treia jucătoare din România care ajunge în semifinale la US Open, după Irina Spîrlea (1997) și Simona Halep (2015).

Sorana Cîrstea este OUT de la US Open 2023

Sorana a fost învinsă de a 10-a favorită, sportiva cehă Karolina Muchova, scor 6-0, 6-3. Muchova a început în forţă primul set şi după două break-uri şi 10 minute conducea cu 3-0. Game-ul al patrulea a fost unul maraton, de peste 19 minute, în care Sorana a avut nouă şanse de break, însă în cele din urmă s-a impus tot Muchova.

Reclamă

Deşi Sorana nu a jucat rău, nivelul Karolinei Muchova a fost incredibil şi cehoaica a câştigat primul set cu 6-0, după 43 de minute.

După două mingii de break salvate, Sorana a reuşit să câştige primul game al meciului cihiar la debutul setului 2. După 10 încercări eşuate, Sorana a reuşit mult aşteptatul break în setul doi. Însă Muchova a făcut rapid reabreak şi apoi şi-a valorificat serviciul la zero şi scorul a devenit 2-2.

Apoi fiecare jucătoare şi-a făcut serviciul, însă Muchova a reuşit din nou un break şi în cele din urmă, după patru game-uri consecutive câştigate, s-a impus cu scorul de 6-3. Meciul a durat o oră şi 37 de minute.

La meciul Soranei Cîrstea cu Karolina Muchova, în tribunele arenei Arthur Ashe s-au aflat şi actriţa Emma Watson, celebră pentru rolul Hermione din seria Harry Potter, care a stat alături de nu mai puţin celebra Anna Wintour, redactor-şef al revistei Vogue, anunță news.ro.

De asemenea, a fost prezent şi Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul Vezi toate știrile
Citește și