Închide meniul

Coco Gauff, noua campioană de la US Open! A învins-o pe Aryna Sabalenka şi a câştigat primul ei titlu de Grand Slam

Iulian Focșăneanu Publicat: 10 septembrie 2023, 8:44

Reclamă
Coco Gauff, noua campioană de la US Open! A învins-o pe Aryna Sabalenka şi a câştigat primul ei titlu de Grand Slam

Coco Gauff, noua campioană de la US Open

Coco Gauff a învins-o în finală pe Aryna Sabalenka / Colaj Profimediaimages

Coco Gauff este noua campioană de la US Open. Jucătoarea de 19 ani din Statele Unite a cucerit primul său titlu de Mare Şlem din carieră, sâmbătă, la New York, după ce a învins-o pe belarusa Aryna Sabalenka, în trei seturi, cu 2-6, 6-3, 6-2, în finala turneului US Open 2023.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gauff, numărul şase mondial, finalistă la Roland Garros în 2022, nu depăşise până acum sferturile de finală la Flushing Meadows. Ea va urca pe locul al treilea în clasamentul mondial publicat luni, aceasta fiind cea mai bună clasare din carieră.

Coco Gauff este noua campioană de la US Open

Nici că se putea un meci mai dramatic. După primul set, m-am dus la toaletă… şi m-am dus pentru că aveam emoţii. M-am spălat pe mâini, mi-am dat cu apă pe faţă şi mi-am spus: „Haide, trebuie să o luăm de la capăt”. Am ajuns să joc acest meci ca oricare altul. Nu am fost mai emoţionată. Ea a jucat un tenis foarte bun şi ştiam că acest meci va fi o bătaie de cap. Aşa că sunt foarte încântată de acest rezultat„, a afirmat Coco Gauff, potrivit news.ro.

Întrebată când a început să creadă în titlu, Gauff a răspuns: „Nu până aseară (vineri). M-am gândit la asta, dar m-am forţat să mi-o scot din minte, pentru că asta mi s-a întâmplat la Roland Garros (în 2022). Aşa că mi-am sunat prietenul şi am vorbit până când a fost timpul să mergem la culcare, la ora unu dimineaţa. Când am pierdut primul set, încă aveam sentimentul că sunt în meci şi mi-am spus că a venit momentul să dau totul şi fie ce o fi„.

Gauff s-a ales cu un premiu de 3 milioane de dolari, iar Sabalenka a primit 1,5 milioane.

Reclamă

Coco a vorbit şi despre faptul că a fost supusă unei mari presiuni de a câştiga un Grand Slam încă de la 15 ani: „Nu a fost uşor. A fost un drum lung pentru a ajunge aici. Nu am fost o jucătoare completă şi nu cred că sunt încă. Când aveam 15 ani, toată lumea voia să câştig un Grand Slam. Aveam impresia că eram sub o limită de vârstă pentru a câştiga primul meu Grand Slam şi că, dacă aş fi câştigat după aceea, nu ar fi fost o realizare. Este o nebunie ceea ce am auzit sau citit despre mine, aşa că sunt foarte fericită că am reuşit„.

Gauff le-a mulţumit surorilor Williams: „Ele sunt motivul pentru care am acest trofeu astăzi”

În final, Gauff a adus un omagiu lui Venus şi Serena Williams, afirmând că este o nebunie ca numele ei să fie înscris în palmaresul US Open alături de cel al surorilor Williams. „Ele sunt motivul pentru care am acest trofeu astăzi. Ele mi-au permis să cred în acest vis când eram mică. Nu existau mulţi jucători de culoare în tenisul de top. Mulţumită moştenirii lor, acum sunt mai mulţi. Aşa că este o nebunie şi, în acelaşi timp, este o onoare să am numele meu alături de al lor. Şi uitându-mă la trofeu, îmi dau seama că l-au câştigat de multe ori!„.

Sabalenka (25 ani) va deveni în premieră lider mondial, în ciuda înfrângerii sale. Ea a disputat prima sa finală la New York, după două semifinale jucate la precedentele două ediţii.

Reclamă 4 / 0/3

Gauff este cea mai tânără jucătoare americană care câştigă turneul US Open de la Serena Williams în 1999, când a obţinut primul său trofeu la Flushing Meadows din totalul de şase.

Coco a încheiat în forţă un circuit american în care a cucerit titluri la Washington şi Cincinnati, ultimul după ce a învins-o pe liderul mondial Iga Swiatek în semifinale.

Belarusa a avut mai multe lovituri direct câştigătoare, 25-13, dar a făcut şi mult mai multe erori neforţate, 46-19.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
21:50
România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore
2
mai
21:40
Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa
Vezi toate știrile
Citește și