Închide meniul

Iga Swiatek – Ons Jabeur, finala de gală de la US Open 2022. Liderul WTA a revenit fantastic cu Aryna Sabalenka, în semifinale

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 9 septembrie 2022, 12:25

Iga Swiatek – Ons Jabeur, finala de gală de la US Open 2022. Liderul WTA a revenit fantastic cu Aryna Sabalenka, în semifinale

Iga Swiatek şi Ons Jabeur, în finala US Open 2022

Iga Swiatek şi Ons Jabeur, în timpul unor partide/ Colaj Profimedia

Iga Swiatek – Ons Jabeur este finala de pe tabloul de simplu feminin de la US Open 2022. Ambele se fală pentru prima dată în ultimul act la Flushing Meadows.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iga Swiatek a obţinut o victorie colosală cu Aryna Sabalenka în semifinale. Poloneza a revenit incredibil, şi s-a impus după ce a cedat primul set. Liderul WTA a câştigat cu scorul de 3-6, 6-1, 6-4.

Iga Swiatek – Ons Jabeur, finala de gală de la US Open

Iga Swiatek îşi poate adjudeca al treilea trofeu de Grand Slam, după ce s-a impus în două rânduri la Roland Garros, în 2020 şi 2022. Poloneza se va duela cu Ons Jabeur, ocupanta locului 5 WTA, care a învins-o categoric pe Caroline Garcia în semifinale, scor 6-1, 6-3. Meciul dintre acestea două a fost precedat de un moment de reculegere, după moartea Reginei Elisabeta a II-a.

Tunisianca are şi ea parte de un sezon de excepţie. Ons s-a calificat în a doua finală consecutivă la un turneu de Grand Slam, după ce a bifat ultimul act la Wimbledon. Atunci, Jabeur pierdea în trei seturi în faţa Elenei Rybakina.

Reclamă

Finala de la Flushing Meadows va consemna a cincea întâlnire directă dintre cele două jucătore. Până acum, Swiatek şi Jabeur şi-au împărţit victoriile. În ultimul meci, mai exact finala de la Roma din acest an, poloneza s-a impus fără emoţii, scor 6-2, 6-2.

Totodată, liderul WTA a mai câştigat în 2019, la Washington, partidă încheiată în set decisiv. Victoriile lui Ons Jabeur au avut loc în 2021, la Cincinnati, şi la Wimbledon, în acelaşi an.

Reclamă 4 / 0/3

Iga Swiatek a prefaţat duelul cu Ons Jabeur, din finala US Open, şi a ajuns la concluzia că tunisianca este o jucătoare redutabilă.

„E întotdeauna extrem de greu într-o finală de Grand Slam, va fi o partidă foarte fizică. Jabeur are „mână”, poate trimite mingile perfect, e solidă de pe linia de fund și e foarte greu de învins când are încredere. Trebuie să fiu atentă, nu știu ce se va întâmpla, dar vreau să mă bucur de prima mea finală aici”, a declarat Iga Swiatek, citată de Eurosport.

Iga Swiatek, meci colosal cu Aryna Sabalenka în semifinalele US Open

Iga Swiatek a revenit fantastic în partida cu Aryna Sabalenka. După ce a cedat primul set, poloneza nu i-a mai dat nicio şansă jucătoarei din Belarus, cedând doar 5 game-uri în următoarele două seturi.

„Cheia a fost legată de modul în care am reușit să o determin să facă un pas în spate. Aryna e o jucătoare foarte ofensivă și ai nevoie de energia necesară să o împingi înapoi, să nu o lași să își facă jocul. În primul set nu am reușit asta, dar am reușit să mă adun. A fost foarte agresivă și a pus presiune pe mine. Chiar dacă în setul secund am făcut din start breakul, am simțit că nu îmi va fi ușor să întorc rezultatul”, a declarat Iga Swiatek, după meciul din penultimul act de la US Open, citată de Eurosport.

Recomandări
  • Iga Swiatek – Ons Jabeur, finala de la US Open 2022
  • Liderul WTA a revenit fantastic cu Aryna Sabalenka în semifinale

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” Vezi toate știrile
Citește și