Închide meniul

US Open 2023 | Novak Djokovic, revenire de senzaţie! „Nole” s-a calificat în optimi după ce a fost condus cu 2-0 la seturi

Alex Masgras Publicat: 2 septembrie 2023, 9:49

Reclamă
US Open 2023 | Novak Djokovic, revenire de senzaţie! „Nole s-a calificat în optimi după ce a fost condus cu 2-0 la seturi

US Open 2023 | Novak Djokovic, revenire de senzaţie

Novak Djokovic, după victoria cu Laslo Djere din turul 3 de la US Open 2023 / Profimedia

US Open 2023 | Novak Djokovic, revenire de senzaţie! Triplu campion la Flushing Meadows, Djokovic a obţinut calificarea în optimile de finală, după victoria în cinci seturi cu Laslo Djere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sârbul s-a impus în faţa conaţionalului său cu 4-6, 4-6, 6-1, 6-1, 6-3, la capătul unui meci care a durat 3 ore şi 48 de minute şi s-a terminat aproape de ora 1:30 la New York.

US Open 2023 | Novak Djokovic, revenire de senzaţie! „Nole” s-a calificat în optimi după ce a fost condus cu 2-0 la seturi

Novak Djokovic a dovedit din nou, dacă mai era nevoie, că nu renunţă niciodată. Sârbul Laslo Djere, locul 38 în clasamentul ATP, a fost aproape de victoria carierei, după ce l-a condus pe Djokovic cu 2-0 la seturi.

Djere a început foarte bine partida. După ce a realizat break-ul încă din debutul meciului, Djere a servit foarte bine şi nu a cedat pe propriul serviciu în primul set, pe care l-a câştigat cu 6-4. Tot un singur break a făcut diferenţa şi în setul secund, câştigat cu acelaşi scor de Djere.

Din setul al treilea, Novak Djokovic a revenit în control. După un game echilibrat la 1-0, atunci când a făcut şi primul break, Nole s-a distanţat rapid la 5-0, pentru a închide setul la 6-1.

Reclamă

Tot cu 6-1 a câştigat şi setul al patrulea, pentru a trimite partida în decisiv. De data aceasta, Djokovic a avut de muncit pe serviciul adversarului. Două dintre break-uri au fost realizate după game-uri maraton, iar sârbul a trimis meciul în decisiv după ce s-a impus cu 6-1 în 54 de minute.

În decisiv, break-ul realizat de Djokovic a făcut diferenţa în cele din urmă, iar triplul campion de la Flushing Meadows a obţinut calificarea în optimile de finală de la New York pentru a 15-a oară.

Reclamă 4 / 0/3

Ultima oară când reuşea să revină de la 0-2 la seturi la US Open se întâmpla în 2011, în semifinala cu Roger Federer. Tot în acel an, sârbul câştiga primul său trofeu la Flushing Meadows.

Novak Djokovic, după victoria cu Laslo Djere: „Tot ce contează este să mă recuperez”

La finalul partidei, Novak Djokovic a recunoscut că nu a făcut cel mai bun meci, mai ales în primele două seturi, când nu a avut răspuns în faţa loviturilor lui Djere. Sârbul şi-a felicitat conaţionalul şi se gândeşte deja la duelul din turul următor pentru care trebuie să se recupereze cât mai repede:

„Mulţumesc fanilor şi sper că aţi savurat spectacolul. Pentru mine nu a fost bine deloc, mai ales în primele două seturi. M-am uitat în oglindă la 0-2 şi eram îngrijorat de jocul meu. am reuşit să mă ridic şi sunt recunoscător că am învins. Laslo a jucat tenisul vieţii, noaptea, în condiţii grele. Felicitări! Este un jucător complet.

Nu am avut răspuns în primele două seturi, dar când am făcut break-ul, mi-am dar seama că am şanse. Nu mă interesează cu cine joc în turul următor. Tot ce contează este să mă recuperez”, a declarat Novak Djokovic, potrivit eurosport.ro.

Pentru un loc în sferturile de finală, Novak Djokovic se va duela cu Borna Gojo, croatul de 25 de ani venit din calificări. Gojo este una dintre surprizele plăcute ale turneului de la Flushing Meadows din acest an, reuşind cel mai bun rezultat al carierei sale în turneele de Grand Slam. În turul precedent, el a trecut de Jiri Vesely, scor 6-4, 6-3, 6-2, după 2 ore şi 7 minute de joc.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
21:50
România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore
2
mai
21:40
Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa
Vezi toate știrile
Citește și