Închide meniul

US Open 2023 | Novak Djokovic s-a calificat în semifinale, după o victorie clară cu Taylor Fritz. Record nou stabilit de „Nole”

Alex Masgras Publicat: 5 septembrie 2023, 23:45

Reclamă
US Open 2023 | Novak Djokovic s-a calificat în semifinale, după o victorie clară cu Taylor Fritz. Record nou stabilit de „Nole

US Open 2023 | Novak Djokovic s-a calificat în semifinale

Novak Djokovic, în timpul meciului cu Taylor Fritz din sferturile de finală de la US Open 2023 / Profimedia

US Open 2023 | Novak Djokovic s-a calificat în semifinale! Sârbul continuă drumul către titlul de Grand Slam cu numărul 24 al carierei, după victoria în trei seturi cu Taylor Fritz, numărul 9 ATP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Djokovic s-a impus pe Arthur Ashe Stadium cu 6-1, 6-4, 6-4, după 2 ore şi 38 de minute de joc. Pentru Djokovic, aceasta va fi a 13-a semifinală de la US Open şi a 47-a în turneele de Grand Slam.

US Open 2023 | Novak Djokovic s-a calificat în semifinale, după o victorie clară cu Taylor Fritz. Record nou stabilit de „Nole”

Novak Djokovic a început foarte bine partida. Sârbul a reuşit un break încă de pe primul game pe serviciul americanului. Chiar dacă Fritz a reuşit imediat rebreak-ul, acesta nu a reuşit să câştige vreun game pe propriul serviciu în primul set, iar „Nole” s-a impus cu 6-1 în manşa inaugurală.

Setul secund a fost decis de un singur break, realizat tot de Novak Djokovic, la 1-1. În game-ul imediat următor, sârbul a fost nevoit să salveze patru mingi de break. Din acel moment, deţinătorul a 23 de titluri de Grand Slam nu a mai avut emoţii pe propriul serviciu şi şi-a trecut în cont setul secund cu 6-4.

În setul al treilea, cei doi au mers cap la cap până la 3-3. După ce Djokovic a salvat două mingi de break, sârbul a câştigat pe serviciul lui Fritz, dar nu a reuşit să confirme break-ul. Serviciul a fost problema celor doi jucători pe finalul setului trei, deoarece Fritz a cedat din nou un break, iar „Nole” a servit pentru partidă la 5-4. Sârbul nu a avut o misiune uşoară, fiind nevoit să salveze o minge de break înainte de a obţine calificarea în semifinale.

Reclamă

Aceasta a fost a opta întâlnire directă dintre cei doi jucători, iar Djokovic s-a impus de tot atâtea ori.

Pentru un loc în marea finală de duminică, Djokovic va întâlnit tot un jucător din Statele Unite. În semifinala lui Novak Djokovic va ajunge câştigătorul partidei dintre Frances Tiafoe şi Ben Shelton.

Reclamă 4 / 0/3

Djokovic, care va reveni pe prima poziţie în clasamentul ATP după turneul de la New York, indiferent de cum va încheia turneul, va juca pentru a 13-a oară în semifinalele turneului de la Flushing Meadows.

Novak Djokovic a stabilit un nou record, după victoria cu Taylor Fritz

Cu această victorie, Novak Djokovic a stabilit un nou record. Sârbul a ajuns la 47 de semifinale de Grand Slam şi l-a depăşit pe în acest clasament pe Roger Federer. Pe locul al treilea se află Rafael Nadal, cu 38 de semifinale.

Meciul dintre Frances Tiafoe şi Ben Shelton va avea loc în această noapte, după meciul dintre Sorana Cîrstea şi Karolina Muchova.

Miercuri vor avea loc sferturile de finală de pe partea cealaltă de tablou. În sesiunea de zi se vor întâlni Daniil Medvedev, campionul din 2021 de la US Open, şi Andrey Rublev, jucător care nu a reuşit niciodată să treacă de faza sferturilor de finală în turneele de Grand Slam din opt încercări.

În sesiunea de noapte se vor întâlni Alexander Zverev şi Carlos Alcaraz, campionul en-titre de la New York şi câştigătorul ultimului turneu de Grand Slam, la Wimbledon, în urmă cu aproape două luni.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:12 Adevăratul motiv pentru care Dan Petrescu a acceptat să îşi încheie brusc vacanţa şi să semneze cu CFR Cluj: „Nu puteam refuza!” 14:46 Mihai Stoica, explicaţie total neaşteptată! Motivul pentru care numărul 27 va fi trecut pe tricourile campioanei FCSB 14:33 Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce fanii lui Dinamo i-au cerut demisia: „Sunt primul care se supără!” Mesaj despre viitorul lui 14:08 LIVE VIDEOCoreea de Sud – România se dispută ACUM. „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, în AntenaPLAY 14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă 13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four Vezi toate știrile
Citește și