Închide meniul

US Open 2023 | Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2! Victorie fără emoţii pentru româncă la Flushing Meadows

Alex Masgras Publicat: 29 august 2023, 8:57

Reclamă
US Open 2023 | Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2! Victorie fără emoţii pentru româncă la Flushing Meadows

US Open 2023 | Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2

Sorana Cîrstea, în timpul unui meci / Profimedia

US Open 2023 | Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2! Numărul 30 WTA a întâlnit-o în turul inaugural pe Kayla Day din Statele Unite ale Americii, numărul 93 WTA, jucătoare care a ajuns pe tabloul prinicipal datorită unui wildcard primit din partea organizatorilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cîrstea s-a impus fără emoţii în partida din primul tur cu 6-2, 6-3, după doar o oră şi 16 minute de joc.

US Open 2023 | Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2! Victorie rapidă pentru româncă la Flushing Meadows

Sorana Cîrstea, cea mai bine clasată jucătoare a României în clasamentul WTA, s-a calificat în turul 2 de la US Open, după victoria din turul inaugural în faţa americancei Kayla Day.

Prima întâlnire dintre cele două jucătoare a fost dominată în totalitate de româncă. După 32 de minute, Cîrstea şi-a adjudecat primul set, scor 6-2.

În setul al doilea, Sorana a început la fel de bine, singurele probleme pe care le-a avut fiind la 2-2, atunci când a pierdut pe propriul serviciu cel mai lung game al partidei. Din fericire, ea a răspuns imediat şi a realizat rebreak-ul, reuşind să îşi facă serviciul până la finalul partidei şi să câştige setul secund cu 6-3.

Reclamă
Reclamă 4

În turul 2 de la US Open, Sorana Cîrstea o va întâlni pe Anna Kalinskaya, numărul 89 WTA. Jucătoarea din Rusia a obţinut calificarea în turul secund după ce a trecut de Katerina Siniakova din Cehia (49 WTA), scor 6-4, 6-2, după o oră şi 17 minute de joc.

Cîrstea şi Kalinskaya s-au întâlnit de două ori până acum şi şi-au împărţit victoriile. Ambele dueluri au avut loc pe hard, în Statele Unite. În 2020 s-a impus rusoaica la Cincinnati, în timp ce meciul din 2022 de la Indian Wells a fost câştigat de Sorana Cîrstea.

Pentru calificarea în turul secund, Sorana Cîrstea va primi un cec în valoare de 123.000 de dolari şi 70 de puncte în clasamentul WTA.

Reclamă

Irina Begu, Gabriela Ruse, Patricia Ţig şi Ana Bogdan vor juca astăzi în primul tur de la US Open

A doua zi de concurs de la Flushing Meadows le va aduce în acţiune şi pe celelalte patru jucătoare din România care participă la ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Irina Begu, locul 43 WTA, va juca de la ora 1800 cu Tamara Korpatsch din Germania (75 WTA). Singura întâlnire dintre cele două a avut loc în 2022, pe zgura de la Lausanne, acolo unde s-a impus Irina Begu în două seturi.

După ora 21:30 vor intra în acţiune Gabriela Ruse şi Patricia Ţig. Ruse (167 WTA), jucătoare care a trebuit să joace trei tururi de calificare pentru a ajunge pe tabloul principal, va avea o misiune dificilă în primul tur, acolo unde o va întâlni pe Karolina Pliskova (25 WTA), fost număr 1 mondial. Aceasta va fi prima întâlnire dintre cele două jucătoare.

În ceea ce o priveşte pe Patricia Ţig (700 WTA), ea o va întâkni pe Rebecca Marino din Canada, lcoul 104 WTA. De asemenea, aceasta va fi primul duel dintre cele două jucătoare.

Nu înainte de ora 22:30, Ana Bogdan (60 WTA) va juca împotriva campioanei din 2020 de la Australian Open, Sofia Kenin (101 WTA). Bogdan şi Kenin s-au mai întâlnit de două ori. În 2018, la Montreal, pe hard, Ana Bogdan s-a impus în set decisiv, în timp ce duelul din 2020 de la Roland Garros a fost câştigat de jucătoarea din Statele Unite ale Americii, tot în set decisiv.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:25

Gigi Becali, 3 schimbări la pauză cu Oţelul! Patronul FCSB-ului a mutat rapid după ce roş-albaştrii au intrat conduşi la cabine

23:03

Vlad Chiricheş, două gafe uriaşe în doar două minute! A „îngropat-o” pe FCSB, în meciul cu Oţelul

22:45

FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena

22:40

LIVE TEXTFCSB – Oţelul 0-2. Dezastru pentru roş-albaştri! Cisotti şi Zivulic au marcat pentru gălăţeni

22:33

David Miculescu, ratare monumentală în FCSB – Oţelul! Atacantul nu a putut înscrie din câţiva metri, cu portarul aflat pe jos!

22:20

Decizia incredibilă luată de marele rival al lui David Popovici de la Jocurile Olimpice 2024, cu 3 zile înainte de marea finală

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 Programul complet al sportivilor români la Jocurile Olimpice 2024 3 VIDEOMaribor – Universitatea Craiova 2-0. Dezastru pentru olteni în Conference League! Meciul a fost în AntenaPLAY și pe Antena Stars 4 FotoIubita lui Denis Alibec și-a uluit fanii. Fosta gimnastă Anca Surdu, o nouă imagine virală alături de starul naționalei! 5 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 6 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY
Citește și