Închide meniul

Ce decizie a luat Simona Halep, înaintea confruntării România – Ungaria, din Billie Jean King Cup. Anunţul făcut de Horia Tecău: „Am vorbit cu ea”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 9 noiembrie 2022, 21:07

Ce decizie a luat Simona Halep, înaintea confruntării România – Ungaria, din Billie Jean King Cup. Anunţul făcut de Horia Tecău: „Am vorbit cu ea

Reacţia ANAD, după ce Simona Halep a primit noi acuzaţii de dopaj

Simona Halep, în timpul unui meci pentru România/ Profimedia

Horia Tecău a dezvăluit ce decizie a luat Simona Halep, înaintea confruntării dintre România şi Ungaria, din Billie Jean King Cup. Căpitanul nejucător al româncelor a declarat că „Simo” nu va fi prezentă la Oradea, acolo unde ae loc duelul, însă le va susţine pe „tricolore” de acasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep este supendată pentru dopaj, după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat. Românca luptă pentru a-şi dovedi nevinovăţia, şi îşi va căuta dreptatea la tribunalul Sport Resolutions, din Londra.

Ce decizie a luat Simona Halep, înaintea confruntării dintre România şi Ungaria. Anunţul lui Horia Tecău

Horia Tecău a declarat că Simona Halep nu se va afla la Oradea, pentru a asista la confruntarea dintre România şi Ungaria, în ciuda faptului că şi-a dorit asta. Românca avea dreptul de a se afla pe arenă doar ca simplu spectator, fiindu-i interzis contactul cu zonele oficiale sau VIP, din cauza scandalului de dopaj în care este implicată.

Totodată, căpitanul nejucător al României a declarat că „Simo” le-a transmis un mesaj de susţinere româncelor, şi a declarat să le va susţine, în ciuda perioadei dificile pe care o traversează.

Am vorbit cu Simona acum câteva zile, dar și mai demult. Ea își dorea să vină la Oradea, să fie alături de echipă, chiar dacă nu mai juca în acest an.

Reclamă

Momentan, ne dorim să situația să se rezolve în favoarea ei și să revină în turnee cât mai repede posibil. Este o jucătoare care a făcut mult pentru România, pentru echipa noastră și sperăm să revină cât mai curând posibil.

Ea a transmis un mesaj de succes pentru echipă, chiar dacă nu va fi prezentă alături de colege. A spus că se va uita le meci, chiar dacă are alte preocupări în aceste zile.

Inima ei bate pentru tenis și își dorește cu ardoare ca echipa Românei să câștige această întâlnire”, a declarat Horia Tecău, citat de Bihon.ro.

Reclamă 4 / 0/3

România se va lupta cu Ungaria, în play-off-ul Billie Jean King Cupa. Duelul va avea loc în week-end, la Oradea, iar echipa „tricoloră” este formată din Ana Bogdan (46 WTA), Jaqueline Cristian (83 WTA), Gabriela Ruse (104 WTA), Alexia Todoni (1258 WTA) şi Monica Niculescu, care va evolua în proba de dublu. Echipa care va câştiga această întâlnire, va juca, în 2023, în calificările Billie Jean King Cup pentru un loc la Turneul Final de anul viitor.

Pe ce loc va încheia Simona Halep anul 2022, după ce a fost acuzată oficial de dopaj

S-a aflat pe ce loc va încheia Simona Halep anul 2022, după ce a fost suspendată provizoriu pentru dopaj. Campioana noastră a fost acuzată oficial că a consumat Roxadustat, o substanță interzisă de regulamentul Wada în rândul sportivilor.

Simona Halep n-a mai jucat din luna august, când a fost învinsă de Daria Snigur în primul tur de la US Open 2022. Ea va încheia anul cu două titluri cucerite, la Melbourne Summer Set 1 și Toronto.

Chiar și în aceste condiții, Simona se menține în TOP 10. Jucătoarea de 31 de ani va încheia anul 2022 pe locul 10 în clasamentul WTA.

Site-ul WTA a publicat clasamentul final din acest an. Iga Swiatek va încheia 2022 în postura de lider, fiind urmată pe podium de Ons Jabeur și Jessica Pegula.

În articolul respectiv, oficialii WTA n-au menționat nimic legat de scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep.

Românca a câștigat două titluri în acest an – Melbourne Summer Set 1 și Toronto -, și și-a făcut drum către al 8-lea an din carieră în care încheie în TOP 10”, a notat site-ul oficial WTA.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:59 FotoPrima reacţie a iubitei lui Olimpiu Moruţan, după ce mijlocaşul român a suferit o accidentare horror şi e OUT de la EURO 2024 18:55 LIVE TEXTFarul – Rapid 0-0. Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene 18:36 Programul României de la Campionatul European de handbal! Când va avea loc meciul de debut al „tricolorelor” 18:16 Rafael Nadal, veşti proaste înaintea debutului de la Madrid! Participarea la Roland Garros, sub semnul întrebării 18:10 LIVE VIDEOLamia – PAOK 1-0 este acum în AntenaPLAY. Lovitură de teatru! Echipa lui Răzvan Lucescu a primit gol în minutul 45+4 17:59 Bogdan Lobonţ, „revoluţie” în primul 11 la Rapid! Jucătorul titularizat în premieră în acest sezon, pentru duelul cu Gică Hagi 17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” 17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso 17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și