Închide meniul

Darren Cahill a rupt tăcerea. Adevăratul motiv pentru care a încetat colaborarea cu Amanda Anisimova: „Am tras de mine”. Explicaţiile fostului antrenor al Simonei Halep

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 martie 2022, 11:12

Darren Cahill a rupt tăcerea. Adevăratul motiv pentru care a încetat colaborarea cu Amanda Anisimova: „Am tras de mine. Explicaţiile fostului antrenor al Simonei Halep

Amanda Anisimova nu mai colaborează cu Darren Cahill

Profimediaimages

Mâna lui Cahill începuse să se vadă în colaborarea dintre cei doi. Jucătoarea de 20 de ani a început anul cu opt victorii consecutive, care i-au adus un titlu, Melbourne Summer Set 2, dar și optimi la Australian Open 2022, unde a învins-o pe Naomi Osaka.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Darren Cahill nu o mai antrenează pe Amanda Anisimova

Vreau să vă ofer o scurtă explicaţie despre evenimentele de la Indian Wells. Am ajuns în SUA cu aproximativ trei zile înainte de a merge la Indian Wells şi nu m-am simţit bine. După cea de-a doua zi pe teren cu Amanda, mi-am dat seama rapid că nu aveam cum să fac faţă şi să-i acord atenţia şi grija necesare pentru a-mi face treaba de antrenor în mod corespunzător.

Nu este uşor de explicat, dar de când am ieşit din carantină forţată de 28 de zile, la sfârşitul anului trecut, în Australia, am avut probleme să merg. Asta s-a întâmplat şi în urma carantinei de 14 zile înainte de Australian Open în 2021, urmată de nouă luni petrecute în străinătate, din cauza restricţiilor noastre la frontieră şi a regulilor de carantină. După ce am petrecut 28 de zile analizând şi criticând fiecare mişcare de antrenor, meci şi punct din 2021, mintea mea era epuizată.

Chiar şi la Australian Open, anul acesta, am tras de mine, ceea ce este neobişnuit în cazul meu când vine vorba de tenis, deoarece de obicei este o simplă bucurie să fac ceea ce fac.

După AO, am crezut sincer că sunt puţin moale şi am crezut că trebuie să mă forţez pentru a-mi reveni. Practic, mă scutur, ajung la Indian Wells şi Miami, două evenimente grozave, şi mintea şi corpul îşi revin puternic. Din păcate, nu eram nici pe departe aproape de aşa ceva.

Reclamă

Ce i-a transmis Darren Cahill tinerei Amanda Anisimova

Am vorbit pe larg cu Amanda despre asta a doua zi şi îi mulţumesc că a înţeles că trebuie să am grijă de mine. De asemenea, m-am oferit să rămân şi să continui să o ajut pe ea şi echipa ei în aceste săptămâni ca prieten şi ca persoană care are o încredere enormă în ea şi viitorul ei pe un teren de tenis.

E important, de asemenea, că Hleb Maslau a fost cu noi la Indian Wells şi el este un motiv important pentru care Amanda a jucat atât de strălucit în Australia, după ce a făcut cea mai mare parte a muncii de antrenor înaintea sezonului, la Miami. Alături de antrenorul ei Rob Brandsma, este pe mâini excelente.

Sunt conştient că lupta mea păleşte în comparaţie cu suferinţa cauzată de Covid – şi acum de războiul din Ucraina – şi gândurile mele continuă să fie la cei afectaţi. Mulţumesc pentru sprijinul primit şi ne vedem la Wimbledon cu minunata mea echipă ESPN, dacă nu înainte„, a scris el pe Instagram.

Reclamă 4 / 0/3

Cahill colabora cu Anisimova de la începutul acestui sezon, după ce anul trecut a încetat să mai lucreze cu Simona Halep.

Darren Cahill, sfaturi pentru Simona Halep

Simona Halep a declarat, sâmbătă, că Darren Cahill a fost un antrenor extrem de important pentru cariera sa, subliniind că acesta a sfătuit-o să meargă la academia lui Patrick Mouratoglu.

Am un antrenor şi un sparring-partner de la Patrick. Darren (n.r. – Darren Cahill – fostul antrenor) m-a convins să merg la academia Mouratoglou, îl respectă foarte mult pe Patrick. Mi-a spus că ar fi cea mai bună alegere pentru mine, pentru că este destul de aproape de casă.

A fost o săptămână minunată acolo, m-am simţit foarte bine. A fost important să merg acolo, a fost minunat acolo, erau copii, atmosfera a fost frumoasă, un vibe bun. Este şi aproape de România, un zbor de două ore. Morgan (n.r. – Bourbon, noul antrenor cu care colaborează) este un tip bun, ştie tenis, ştie ce face, lucrăm doar de o săptămână. El se adaptează la mine, eu ascult când îmi spune ceva„, a precizat Halep înainte să ia startul la Indian Wells.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și