Închide meniul

Irina Begu a cucerit titlul de la Montreux! Revenire de senzaţie pentru româncă în finala din Elveţia

Alex Masgras Publicat: 8 septembrie 2024, 19:11

Reclamă
Irina Begu a cucerit titlul de la Montreux! Revenire de senzaţie pentru româncă în finala din Elveţia

Irina Begu a cucerit titlul de la Montreux!

Irina Begu, în timpul unui meci la Montreux / Profimedia

Irina Begu a cucerit titlul de la Montreux! Aflată pe locul 130 WTA, jucătoarea de 34 de ani a cucerit un nou titlu WTA 125.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În Elveţia, la Montreux, românca a câştigat ultimul act în faţa Petrei Marcinko din Croaţia, scor 1-6, 6-3, 6-0, după o oră şi 33 de minute de joc. Begu se pregăteşte acum pentru turneul turneul Ţiriac Foundation Trophy de la Bucureşti, din aceeaşi categorie, WTA 125.

Irina Begu a cucerit titlul de la Montreux! Revenire de senzaţie pentru româncă în finala din Elveţia

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a câştigat turneul WTA 125 de la Montreux (Elveţia), dotat cu premii totale de 115.000 de dolari, după ce a învins-o, duminică, în finală, pe croata Petra Marcinko, cu 1-6, 6-3, 6-0.

Irina Begu (34 ani, 130 WTA) s-a impus după o oră şi 33 de minute de joc.

Românca a pierdut fără drept de apel primul set al duelului cu Marcinko (18 ani, 292 WTA), dar a reuşit să revină şi să câştige.

Reclamă
Reclamă

Irina Begu s-a ales cu un cec de 15.000 de dolari şi cu 125 de puncte WTA, iar Marcinko a fost răsplătită cu 8.000 de dolari şi 81 de puncte WTA.

Pentru Begu acesta este al treilea titlu WTA 125 din carieră, după cele de la Indian Wells (2020) şi Bucureşti (2022). Begu a câştigat 5 titluri WTA la simplu şi a jucat 4 finale, având şi 9 titluri WTA la dublu, pe lângă alte 7 finale, notează agerpres.ro.

Irina Begu va juca săptămâna viitoare la turneul WTA 125 de la Bucureşti, Ţiriac Foundation Trophy.

Reclamă

Simona Halep, mesaj tranşant despre cazul de dopaj al lui Jannik Sinner: „Nu a fost corect”!

Simona Halep a avut un mesaj tranşant despre cazul de dopaj al lui Jannik Sinner. Românca a comentat din nou ce s-a întâmplat cu liderul ATP.

Ea a punctat că nu a fost corect cum s-a procedat în cazul lui Sinner. Italianul nu a fost suspendat, după ce a fost depistat pozitiv cu o substanţă interzisă.

”Nu simt că s-a tratat diferit, chiar s-a tratat diferit, toată lumea a văzut. Nu am nimic cu el, cred că poate fi o contaminare, am trecut prin asta, știu cum e, dar modul de judecată a fost diferit și nu a fost corect. Nici pentru mine, nici pentru cei care au mai trecut prin asta.

Sper în viitor să se judece la fel, indiferent că ești numărul 1 sau numărul 200, trebuie să fii tratat la fel. Mi-a dat multe sfaturi domnul Țiriac, a fost alături de mine mulți ani, îi mulțumesc. Și îi mulțumesc pentru turneele pe care le face. Eu acum vreo 17 ani am jucat turnee de 10.000 la București, am câștigat două dintre ele, m-au ajutat acele puncte și acea experiență

Pe cutia aceea nu scria că e vreo substanță interzisă. Nu doresc nimănui să treacă prin asta. Îmi doresc să revin pe teren, acolo îmi e locul, nu știu cât, dar îmi doresc să revin”, a spus Simona Halep la conferinţa de presă organizată cu ocazia turneului Ţiriac Foundation Trophy 2024.

Reclamă

Ce rezultat va obţine România cu Lituania, după victoria de senzaţie cu Kosovo?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:15

Atacantul de 5 milioane de euro va semna cu Rapid, deşi a fost prezentat de o altă echipă. Lovitura dată de Şumudică

21:13

Dramatism total în Gibraltar – Liechtenstein. Răsturnări de situaţie şi gol marcat în minutul 90+14 din penalty

20:54

LIVE SCOREFinala masculină de la US Open 2024, Jannik Sinner – Taylor Fritz e ACUM. Luptă incendiară pentru marele trofeu

20:39

Mihai Stoichiţă, verdict despre evoluţia lui Mitriţă din Kosovo: „S-a gândit doar să dea gol! Individualist!”

20:28

Negocierile dintre Mirel Rădoi şi Sepsi au picat! De ce nu a acceptat fostul selecţioner preluarea covăsnenilor

20:09

Ion Ţiriac, despre performanţele românilor la Jocurile Olimpice: „Un rezultat decent, dar e departe de valoarea noastră!”

1 FotoBernadette Szocs, meci infernal la WTT Champions Macao 2024 cu Wang Manyu, campioana en-titre. Cu cine joacă Samara 2 Foto„Nu spune, e ilegal, dragă” Ion Ţiriac a întrerupt-o imediat pe Simona Halep: „Aoleu, da” 3 EXCLUSIVMircea Lucescu a tras concluziile după Kosovo – România 0-3: „I-am provocat să facă ce am vrut noi!” Jucătorii lăudaţi 4 Ianis Hagi a cedat după Kosovo – România 0-3! Atac direct la adresa lui Giovanni Becali: „Nu e impresarul meu!” 5 Kosovarii au trimis la declarații un singur jucător după 0-3 cu România: „E jenant! Nimeni nu se aștepta” 6 EXCLUSIVDennis Man, prima reacţie după ce a făcut show în Kosovo – România 0-3: „Nea Mircea ne-a ajutat mult!” VIDEO
Citește și