Închide meniul

„Sunt absolut şocat!”. Andrei Pavel, prima reacţie după ce a aflat că Simona Halep a primit suspendarea maximă!

Iulian Focșăneanu Publicat: 12 septembrie 2023, 18:40

Reclamă
„Sunt absolut şocat!. Andrei Pavel, prima reacţie după ce a aflat că Simona Halep a primit suspendarea maximă!

Andrei Pavel, prima reacţie după ce a aflat că Simona Halep a primit suspendarea maximă

Simona Halep, în timpul unui meci / Profimediaimages

Andrei Pavel a avut prima reacţie după ce a aflat că Simona Halep a primit suspendarea maximă în cazul de dopaj. Fosta campioană de la Wimbledon şi Roland Garros a primit o pedeapsă de 4 ani de suspendare, după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat şi cu nereguli în paşaportul biologic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul antrenor al Simonei Halep şi-a găsit cu greu cuvintele când a aflat anunţul făcut de ITIA. Halep, care va împlini 32 de ani peste două săptămâni, poate face recurs la TAS.

Andrei Pavel, prima reacţie după ce a aflat că Simona Halep a primit suspendarea maximă

Fostul mare jucător de tenis, Andrei Pavel, era convins că Halep va scăpa de acuzaţii şi că va putea reveni în cel mai scurt timp pe teren.

Cum? Eu sunt pur și simplu șocat, sunt la volan, în drum spre Constanța, la un concurs de juniori, avem și Cupa Davis în week-end. Sunt absolut șocat. Nu am cuvinte, crede-mă că nici nu știu ce să spun. Șocat la maximum! Îmi pare foarte rău, nici nu poți să-ți imaginezi. Nici nu se înțelege pentru ce și cum.

Acum chiar nu știu pot să spun. Patru ani mi se pare ceva… Eu nu am mai auzit pentru ceva de genul acesta. Sunt absolut fără niciun pic de cuvânt. Încă o dată, e ceva șocant. Ăsta e singurul cuvânt pe care pot să ți-l spun. Șocant și nedrept.

Reclamă

Eu am crezut că în curând o să joace. Era o motivație în plus… Când o vezi pe Wozniacki revenind, la fel și Osaka. Era o motivație pentru Simona să reînceapă”, a declarat Andrei Pavel pentru gsp.ro.

Halep era suspendată din luna octombrie a anului trecut. În cazul în care nu îşi va dovedi nevinovăţia la TAS, Simona ar putea reveni pe teren abia pe 6 octombrie 2026.

ITIA a anunţat că Simona Halep a primit o suspendare de 4 ani

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) poate confirma că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea română de tenis Simona Halep pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului antidoping în tenis (TADP). 

Reclamă 4 / 0/3

Halep, 31 de ani, dublă campioană de Grand Slam, a fost acuzată de două încălcări separate ale TADP. Prima se referea la un rezultat analitic negativ (AAF) pentru substanța interzisă roxadustat la US Open în 2022, efectuat prin teste regulate de urină în timpul competiției. Cea de-a doua acuzație se referea la nereguli în pașaportul biologic al sportivului (ABP) al lui Halep.   

Tribunalul independent, înființat de Sport Resolutions, s-a reunit la 28 și 29 iunie 2023 la Londra și a audiat martori experți științifici în numele lui Halep și al ITIA, jucătoarea depunând, de asemenea, mărturii direct în fața comisiei în cadrul procedurilor. 

„Tribunalul a acceptat argumentul lui Halep potrivit căruia ar fi luat un supliment contaminat”

La 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a constatat că jucătoarea a comis încălcări intenționate ale regulilor antidoping în temeiul articolului 2 din TADP: Prezența și utilizarea roxadustatului, așa cum s-a evidențiat în proba de urină a lui Halep recoltată la 29 august 2022 la US Open. Utilizarea unei substanțe sau a unei metode interzise în cursul anului 2022, pe baza recoltării și analizei a 51 de probe de sânge furnizate de jucătoare în cadrul programului ABP.

Tribunalul a acceptat argumentul lui Halep potrivit căruia ar fi luat un supliment contaminat, dar a stabilit că volumul ingerat de jucătoare nu ar fi putut duce la concentrația de roxadustat găsită în proba pozitivă.  Acuzația ABP a fost, de asemenea, menținută, tribunalul declarând că nu are niciun motiv să se îndoiască de „opinia puternică” unanimă la care a ajuns fiecare dintre cei trei experți independenți ai Unității de gestionare a pașapoartelor sportivilor (APMU), potrivit căreia „dopajul probabil” a fost explicația pentru neregulile din profilul lui Halep. 

Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea fostului număr unu mondial va dura de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026. Cazul rămâne subiectul unui apel„, se arată în comunicatul ITIA.

Reacţia lui Ilie Năstase, după ce Simona Halep a fost suspendată 4 ani

Ilie Năstase a reacţionat, pentru AS.ro, la anunţul veştii că Simona Halep a primit o suspendare incredibilă.

E o decizie urâtă şi tardivă pentru mine. Ca să aştepţi un an şi câteva săptămâni să dai o decizie…au fost şi alte jucătoare în situaţia asta, poate şi mai grav, şi au dat decizie după o săptămână sau două. Nu ştiu cum s-a judecat şi pe ce bază.

Reclamă

Dacă erau 2 ani dar aşa, cu 4 ani, e mai greu. Şi la băieţi, mai mult de un an nu s-a dat. Nu ştiu cum au decis cum au decis să dea 4 ani. Au făcut-o să aştepte un an de zile. Eu, dacă aş fi avocatul lor, i-aş da în judecată pentru că nu am putut munci un an de zile”, a spus Ilie Năstase în exclusivitate pentru AS.ro.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:58 LIVE TEXTAS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta se joacă ACUM. Au înceăut semifinalele Europa League şi Conference League 21:50 România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore 21:40 Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa 20:53 Prima reacţie a lui Marius Şumudică, după întâlnirea de taină cu Dan Şucu: „Nu se gândește decât la binele Rapidului!” 20:52 Victor Piţurcă, şocat de „perla” Universităţii Craiova: „După 10 minute era sufocat. Patronul ar trebui să îşi pună întrebarea” 20:20 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 20:18 Marius Lăcătuş a dat verdictul, după titlul câştigat de FCSB! „Fiara” ştie unde s-a făcut diferenţa 20:16 VideoTeodora, fiica lui Mihai Stoica, dezvăluiri emoţionante despre tatăl său şi FCSB: „E ca o altă familie pentru mine!” EXCLUSIV 19:25 Dan Şucu s-a întâlnit cu Marius Şumudică, la o zi după „revoluţia” anunţată la Rapid! Concluzia patronului giuleştenilor 18:43 FotoLovitura uriaşă pe care a dat-o fiica cea mică a lui George Copos! Reacţia milionarului: „Este incredibil, e un fenomen!” Vezi toate știrile
Citește și