Închide meniul

S-a dat sentinţa în cazul exploziei de la o fabrică de pâine din Braşov, surprinsă în timpul unui meci. Două persoane şi-au pierdut atunci viaţa

Publicat: 4 iulie 2021, 17:55

Reclamă
S-a dat sentinţa în cazul exploziei de la o fabrică de pâine din Braşov, surprinsă în timpul unui meci. Două persoane şi-au pierdut atunci viaţa

Sentinţa în cazul exploziei de la o fabrică de pâine din Braşov

Colaj youtube/hepta

Au fost momente de panică atunci chiar pe teren. Din păcate, două persoane şi-au pierdut atunci viaţa, iar alţi cinci angajaţi au fost răniţi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

S-a dat sentinţa în cazul exploziei de la o fabrică de pâine din Braşov

Explozia, surprinsă în timpul meciului
Explozia, surprinsă în timpul meciului

După şase ani de procese, judecătorii au dat un prim verdict. Directorul fabricii a scăpat de cea mai drastică pedeapsă şi nu va ajunge după gratii. Potrivit Fanatik, Sorin Rizea a fost condamnat la şapte luni de închisoare cu executare pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Acesta trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, timp de 80 de zile, la o instituţie din subordinea Consiliului Local Braşov sau Consiliul Judeţean Braşov. Compania pe care o conduce este bună de plată. A primit o amendă de 780.000 de lei. Va achita şi 54.000 de lei spitalelor în care au fost îngrijiţi angajaţii care au avut de suferit în urma exploziei. Familiile victimelor trebuie să plimească 260.000 de euro.

Ce sentinţă au dat judecătorii

I) În baza art. 349 al. 2 Cod penal condamnă inculpata S.C. ŞAPTE SPICE S.A. la pedeapsa de 180 de zile amendă a câte 2000 lei/zi amendă pentru săvârșirea infracțiunii de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. În baza 255 alin.1,2 Cod penal condamnă inculpata S.C. ŞAPTE SPICE S.A. la pedeapsa de 330 de zile amendă a câte 2000 lei/zi amendă pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă.

În baza art.39 alin.1 lit.c Cod penal contopeşte pedepsele mai sus aplicate, pedeapsa rezultantă fiind de 390 de zile amendă a a câte 2000 lei/zi amendă, respectiv 780.000 de lei.

Reclamă

II) În baza art. 349 al. 2 Cod penal condamnă inculpatul Rizea Sorin (directorul societății la acea dată – n.r.) la pedeapsa de 7 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă prev. de 349 al. 2 Cod penal . În baza art.91 Cod penal suspendă sub supraveghere executarea pedepsei aplicate pe o durată de 2 ani reprezentând termen de supraveghere şi care începe să curgă de la data rămânerii definitive a hotărârii„, a fost soluţia pe scurt, potrivit newsbv.ro.

Părţile pot depune apel în termen de 10 zile.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:06 „Aștept să îmi termin contractul” Daniel Oprița vrea să plece de la CSA Steaua! Cu ce echipe negociază 9:56 FotoGabi Tamaș și-a dezvăluit „rețeta pentru mahmureală”. Tactica prin care reușea să se pună rapid pe picioare 9:44 „Ce interes după acest meci?” Mihai Popescu, mesaj despre transferul la FCSB după 1-4 cu Sepsi! S-a prăbușit și a răspuns sincer 9:25 Anghel Iordănescu împlinește 74 de ani. Mesaj plin de emoție primit de la Edi Iordănescu: „Tată și cel mai bun prieten!” 9:17 „Nu mai vorbiți că sunt dinamovist” Mircea Rednic a răbufnit după a primit o întrebare legată de Dinamo! 8:53 Reacția presei din Ungaria după scandalul xenofob de la Farul – Sepsi 1-4! Ce s-a scris despre scandări 8:42 Florin Manea, anunț ferm despre viitorul lui Radu Drăgușin: „Dacă va fi în continuare rezervă, nu va rămâne la Tottenham!” 8:21 „M-am simțit teribil!” Max Verstappen a avut probleme în calificările cursei de sprint a Marelui Premiu de la Miami! 8:14 Primul transfer de titlu pe care îl face Dan Petrescu la CFR Cluj! Atacantul a refuzat-o pe FCSB și este într-o formă de senzație 0:15 VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00) Vezi toate știrile
Citește și