Închide meniul
UPDATE

Nebunie la Hungaroring. Esteban Ocon a câştigat Marele Premiu al Ungariei. Sebastian Vettel, descalificat!

Iulian Focșăneanu Publicat: 1 august 2021, 23:20

Reclamă
Nebunie la Hungaroring. Esteban Ocon a câştigat Marele Premiu al Ungariei. Sebastian Vettel, descalificat!

Esteban Ocon, campion la Hungaroring

Profimediaimages

Update: Decizie surprinzătoare! Sebastian Vettel a fost descalificat după ce a terminat pe locul secund în Marele Premiu al Ungariei. Oficialii cursei nu au putut lua proba obligatorie de un litru de combustibil după cursă. În aceste condiţii, Lewis Hamilton a urcat pe locul secund, iar pe podium şi-a făcut loc şi Carlos Sainz (Ferrari)!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Plecat de pe locul 8 pe grila de start, Ocon le-a adus celor de la Alpine un succes în premieră în Marele Circ. I-a învins pe Sebastian Vettel (Aston Martin) şi Lewis Hamilton (Mercedes). Max Verstappen (Red Bull) a încheiat pe poziţia a 10-a.

Esteban Ocon a câştigat Marele Premiu al Ungariei

Mă simt atât de bine. Este prima victorie în Formula 1. Am trecut prin momente dificiel în acest sezon. Este fantastic! Mi-aş fi dorit ca toţi cei din familia mea să fi fost aici, dar era dificil din cauza restricţiilor„, a declarat Esteban Ocon imediat după ce a obţinut victoria.

Reclamă
Reclamă 4

A fost o cursă nebună la Hungaroring. A fost un accident încă din primul tur. Max Verstappen şi Sergio Perez au ieşit în decor după ce s-au ciocnit cu Lando Norris. Au urmat abandonuri în serie. Valtteri Bottas, Lando Norris, Sergio Perez, Lance Stroll, Charles Leclerc nu au mai putut continua din cauza incidentelor. Ulterior a abandonat şi Nikita Mazepin.

Imagini uluitoare cu Lewis Hamilton

Cursa a fost oprită cu steagul roşu, iar piloţii au intrat la boxe. După aproape 30 de minute, în care pista a fost curăţată de resturi, piloţii au plecat în turul de încălzire pentru un nou start de pe loc. Piloţii au observat că pista se uscase între timp şi la capătul turul de încălzire au intrat toţi la boxe, pentru a schimba pneurile intermediare cu cele slick. Toţi, cu excepţia lui Hamilton, care a rămas pe pistă şi a oferit o imagine unică în Formula 1. Un start cu un singur monopost pe grilă, în condiţiile în care ceilalţi sportivi au plecat de la boxe, cu pneuri slick.

Reclamă

Hamilton a fost nevoit să intre la standuri şi el şi a ieşit pe locul 14, ultimul. Verstappen, căzut în urma accidentului din primul tur în coada plutonului, a ajuns pe locul 11 după reluarea cursei. Noul lider a fost francezul Esteban Ocon de la Alpine, urmat de germanul Sebastian Vettel de la Aston Martin şi de canadianul Nicholas Latifi (Williams).

După 20 de tururi, Verstappen a urcat pe locul 9, iar Hamilton pe 11. În Turul 20, Hamilton a schimbat din nou pneurile, trecând de pe soft pe hard. Olandezul a procedat în acelaşi fel, turul următor, dar britanicul a trecut în faţa lui Verstappen. După 30 de tururi, septuplul campion mondial a ajuns pe 7, în timp ce Verstappen a răma s blocat în spatele australianului Daniel Ricciardo (McLaren-Mercedes), pe locul 12. Până în turul 35, la jumătatea cursei, britanicul a mai urcat două poziţii, ajungând pe 5, iar Verstappen, doar una, până pe 11.

În turul 48, Hamilton a mai intrat o dată la boxe, a trecut pe pneuri medii noi şi a mai câştigat două poziţii în final, una după o luptă pasionantă cu Fernando Alonso, şi cealaltă după ce la depăşit pe Carlos Sainz. În frunte, Esteban Ocon a făcut o cursă sigură şi a trecut primul linia de sosire, o premieră în cariera lui, la vârsta de 24 de ani, dar şi pentru echipa sa.

Spaniolii Carlos Sainz jr. (Ferrari) şi Fernando Alonso (Alpine) au terminat pe locurile 4, respectiv 5, înaintea francezului Pierre Gasly (Alpha Tauri), clasat al şaselea şi care a stabilit cel mai bun tur al cursei.

Cum arată clasamentul general în Formula 1 după cursa de la Hungaroring

Pe locurile 7-10 s-au clasat, în ordine, japonezul Yuki Tsunoda (Alpha Tauri), canadianul Nicholas Latifi şi britanicul George Russel (ambii Williams) şi Max Verstappen (Red Bull).

După aceste rezultate, Hamilton a urcat pe primul loc în clasamentul piloţilor, cu 192 de puncte, urmat de Verstappen – 186, şi de Lando Norris – 113.

Şi la constructori, Mercedes a trecut în frunte, cu 300 de puncte. Red Bull este pe locul 2, cu 290 de puncte, iar McLaren, pe 3, cu 163 de puncte.

În Formula 1 urmează pauza de vară. Etapa a XII-a, Marele Premiu al Belgiei, va avea loc, la 29 august, la Spa-Francochamps.

Va juca Ianis Hagi la Rangers în următorul sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:05

LIVE SCORECarlos Alcaraz – Novak Djokovic se dispută ACUM, în finala Wimbledon 2024

18:00

Finala EURO 2024 | Spania – Anglia, LIVE TEXT (22:00). Duel „incendiar” pentru marele trofeu. Echipele probabile

18:00

„Destul de înfricoşător!” Englezii se tem de Lamine Yamal, înainte de Spania – Anglia, finala EURO 2024

17:40

CFR Cluj – Dinamo, LIVE TEXT (19:00). Duel „de foc” între Dan Petrescu și Zeljko Kopic. Echipele de start

17:38

CCA, reacţie categorică după gafa de arbitraj din UTA – Rapid! Explicaţia pentru faza controversată

17:37

FotoKate Middleton, aplaudată la scenă deschisă la finala de la Wimbledon! Prinţesa de Wales, apariţie rară!

1 FotoNunta lui Ianis Hagi, în imagini! Cele mai frumoase momente de la cununia religioasă 2 FotoIanis şi Elena Hagi, cel mai emoţionant moment de la cununia religioasă! Imagini superbe cu cei doi 3 FCSB – U Cluj 1-1! Campioana, pas greşit în prima etapă. Musi şi Nistor au marcat în Ghencea 4 FotoNunta Anului la Domeniul Ştirbey | S-a încheiat cununia religioasă a lui Ianis Hagi! Antena deține drepturi exclusive de difuzare 5 UTA – Rapid 1-1. Fază controversată pe final! Gol al arădenilor anulat cu VAR. Rednic, un car de nervi! Lennon, remiză la debut 6 Barbora Krejcikova a câştigat finala Wimbledon 2024! Victorie în set decisiv cu Jasmine Paolini
Citește și