Închide meniul

Decizie definitivă în dosarul lui Mircea Sandu! Ce se întâmplă cu fostul șef de la FRF

Alexandru Ivan Publicat: 9 august 2021, 14:44

Reclamă
Decizie definitivă în dosarul lui Mircea Sandu! Ce se întâmplă cu fostul șef de la FRF

Decizie definitivă în dosarul lui Mircea Sandu

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Curtea de Apel Bucureşti a decis luni, să respingă ca nefondat apelul declarat de DNA împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, din octombrie 2020, prin care Mircea Sandu şi soţia sa, Elisabeta, fuseseră achitaţi. Decizia magistraţilor este definitivă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Decizie definitivă în dosarul lui Mircea Sandu

Procurorii din DNA i-au trimis în judecată în iunie 2019, pe Mircea Sandu, la data faptelor preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, pentru luare de mită, şi Elisabeta Sandu, soţia acestuia, pentru complicitate la luare de mită.

În rechizitoriu, procurorii DNA arată că, în 2 octombrie 2009, Mircea Sandu, ca preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soţiei sale Elisabeta Sandu, a primit cu titlu de mită suma de 724.000 de lei, de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăţi de avocatură.

Banii respectivi au fost primiţi de inculpat pentru ca Federaţia Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistenţă juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009. În baza acestor contracte, în cursul anului 2011, societatea de avocatură a obţinut de la Federaţia Română de Fotbal suma de 11.705.626 lei”, arată DNA, într-un comunicat de presă.

Mircea Sandu, moștenire uriașă la FRF

Mircea Sandu a decis să vorbească despre moștenirea pe care a lăsat-o la Federația Română de Fotbal. Fostul președinte susține că nu a lăsat niciun leu datorie. Ba mai mult, când a plecat el, FRF avea în conturi o sumă uriașă de bani, mai exact 5 milioane de euro.

Reclamă

„La 1 ianuarie 2014, în conturile Federației erau 6,8 milioane de euro. La 4-5 martie, când au fost alegerile, erau aproximativ 5 milioane și câteva sute de mii, deci am lăsat în conturi peste 5 milioane de euro.

Fără datorii, cu baze construite, fără niciun leu de la statul român, cu bani atrași de la FIFA și UEFA și nici asta nu a fost bine, pentru că am un dosar frumos făcut de DIICOT„, a declarat Mircea Sandu la Prosport.

Sandu a plecat de la Federație în 2014, fiind înlocuit cu Răzvan Burleanu.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:51 Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs luptă pentru semifinale la dublu mix, la Saudi Smash 2024. Competiţia e exclusiv în AntenaPLAY 9:39 Kyren Wilson s-a prăbuşit emoţional după ce a devenit campion mondial: „Părinţii mei și-au pus casa ipotecă pentru mine” 9:08 Oleksandr Pielieshenko a murit pe frontul din Ucraina! Halterofilul participase la Jocurile Olimpice de la Rio 8:56 Arabii nu i-au dat nicio şansă lui Gigi Becali! Transferul anunţat. Jucătorul, surprins pe aeroport 8:32 „Nu e plăcut că toată lumea te înjură!” Alexandru Băluţă a reacţionat după ce a fost huiduit de tot stadionul la Craiova 8:17 Ce a putut spune Gigi Becali despre venirea lui Mircea Lucescu la Rapid. Declaraţii incredibile ale patronului de la FCSB 0:36 FotoKyren Wilson a câştigat Campionatul Mondial de snooker! L-a învins pe Jak Jones în finala de la Crucible 0:19 Marius Niculae a vorbit de un transfer „bombă” la Sporting Lisabona după ce „Leii” au luat titlul: „Sper să vină Ronaldo” 0:15 Gigi Becali, anunțul momentului despre revenirea lui Florin Tănase la FCSB! A spus totul după 0-2 cu Universitatea Craiova 0:00 Jucătorii făcuți praf de Gigi Becali după 0-2 cu Universitatea Craiova. Cine l-a impresionat: „O să fie fotbalist mare!” Vezi toate știrile
Citește și