Închide meniul

Decizie definitivă în dosarul lui Mircea Sandu! Ce se întâmplă cu fostul șef de la FRF

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 9 august 2021, 14:44

Decizie definitivă în dosarul lui Mircea Sandu! Ce se întâmplă cu fostul șef de la FRF

Decizie definitivă în dosarul lui Mircea Sandu

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Curtea de Apel Bucureşti a decis luni, să respingă ca nefondat apelul declarat de DNA împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, din octombrie 2020, prin care Mircea Sandu şi soţia sa, Elisabeta, fuseseră achitaţi. Decizia magistraţilor este definitivă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Decizie definitivă în dosarul lui Mircea Sandu

Procurorii din DNA i-au trimis în judecată în iunie 2019, pe Mircea Sandu, la data faptelor preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, pentru luare de mită, şi Elisabeta Sandu, soţia acestuia, pentru complicitate la luare de mită.

În rechizitoriu, procurorii DNA arată că, în 2 octombrie 2009, Mircea Sandu, ca preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soţiei sale Elisabeta Sandu, a primit cu titlu de mită suma de 724.000 de lei, de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăţi de avocatură.

Banii respectivi au fost primiţi de inculpat pentru ca Federaţia Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistenţă juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009. În baza acestor contracte, în cursul anului 2011, societatea de avocatură a obţinut de la Federaţia Română de Fotbal suma de 11.705.626 lei”, arată DNA, într-un comunicat de presă.

Mircea Sandu, moștenire uriașă la FRF

Mircea Sandu a decis să vorbească despre moștenirea pe care a lăsat-o la Federația Română de Fotbal. Fostul președinte susține că nu a lăsat niciun leu datorie. Ba mai mult, când a plecat el, FRF avea în conturi o sumă uriașă de bani, mai exact 5 milioane de euro.

Reclamă

„La 1 ianuarie 2014, în conturile Federației erau 6,8 milioane de euro. La 4-5 martie, când au fost alegerile, erau aproximativ 5 milioane și câteva sute de mii, deci am lăsat în conturi peste 5 milioane de euro.

Fără datorii, cu baze construite, fără niciun leu de la statul român, cu bani atrași de la FIFA și UEFA și nici asta nu a fost bine, pentru că am un dosar frumos făcut de DIICOT„, a declarat Mircea Sandu la Prosport.

Sandu a plecat de la Federație în 2014, fiind înlocuit cu Răzvan Burleanu.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și