Închide meniul

Italia – Spania 1-2. Ibericii au stopat seria istorică a Squadrei Azzurra. Spania, în finala Ligii Naţiunilor

Antena Sport Publicat: 6 octombrie 2021, 23:50

Reclamă
Italia – Spania 1-2. Ibericii au stopat seria istorică a Squadrei Azzurra. Spania, în finala Ligii Naţiunilor

Italia - Spania 1-2. Ibericii au stopat seria istorică a Squadrei Azzurra

Profimediaimages

Momentul care a rupt echilibrul a venit pe finalul primei reprize, atunci când Leonardo Bonucci a fost eliminat, primind al doilea galben după un cot în figură aplicat lui Busquets. Imediat, Spania a făcut 2-0, prin Torres, care deschisese şi scorul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Italienii au sperat pe final după golul lui Pellegrini (83), venit după un contraatac. Totuşi, Spania s-a impus şi s-a calificat în finala Ligii Naţiunilor, acolo unde va juca cu învingătoarea dintre Belgia şi Franţa.

Finala mică se va disputa duminică, de la ora 16.00, la Torino, iar finala mare tot duminică, de la ora 21.45, la Milano.

Italia – Spania 1-2. Ibericii au stopat seria istorică a Squadrei Azzurra

Italia s-a oprit la 37 de meciuri fără înfrângere, în trei ani. 25 de partide au fost fără gol primit. Italienii au marcat în această perioadă 93 de goluri, primind doar 12 şi câştigând şi Campionatul European.

Spania a devenit astfel şi prima echipă care învinge în istorie Italia, la Milano, într-un meci oficial. În amicale, Ungaria a bătut în două rânduri Squadra Azzurra, în 1911 şi 1925.

Reclamă

Italia a pierdut în total patru meciuri oficiale, pe teren propriu, în istoria de 111 ani a echipei naţionale. Suedia (3-0, în 1983, la Napoli), Croaţia (2-1, 1994, Palermo), Danemarca (3-2, 1999, Napoli) şi Spania (2-1, 2021, Milano) sunt echipele care se pot lăuda cu acest lucru.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:07 LIVE SCOREUTA – FCU Craiova 1-0. Luckassen a dat lovitura! Oltenii lui Mititelu sunt pe ultimul loc și nu își permit niciun pas greșit 17:51 „Pitbull” Tony da Silva, euforic după victoria cu Hermannstadt: „Muream pe teren, mușcam din adversar”! Ce a spus de Măldărăşanu 17:49 „Nu mă interesează nicio speculație” Marius Măldărășanu a făcut scandal la interviu după Hermannstadt – Poli Iași 0-1! 17:08 „E de la țară!” Gigi Corsicanu, atac total la adresa lui Paul Iacob! Nu l-a uitat, după ce a vrut să bată un fan 17:08 Poli Iaşi, victorie uriaşă cu Hermannstadt în lupta pentru rămânerea în Liga 1! Dinamo, foarte aproape de retrogradare 16:25 „S-a rupt orice legătură!” Alex Băluță s-a certat cu Alexandru Mitriță! Dezvăluirea surprinzătoare a jucătorului de la FCSB 16:13 Siyabonga Ngezana a dezvăluit care a fost cel mai greu moment din cariera lui: „Mă urmăreşte, încă doare” 15:42 EXCLUSIVDarius Olaru vrea să joace cu FCSB pe Ghencea, în cupele europene: „A fost o atmosferă extraordinară” 15:42 Kylian Mbappe a acceptat provocarea lui Usain Bolt de a se întrece într-o cursă de 100 de metri: „Probabil că nu am nicio şansă!” 15:42 Alex Băluţă, oferte din străinătate! A dezvăluit totul după ce a luat titlul cu FCSB! Vezi toate știrile
Citește și