Închide meniul

Privește bine! Vezi o fată într-o trupă de băieți? Vezi bine! ”Sunt competitivă până la moarte!”

Cătălin Oprișan Publicat: 27 octombrie 2021, 14:56

Reclamă
Privește bine! Vezi o fată într-o trupă de băieți? Vezi bine! ”Sunt competitivă până la moarte!”

Mireia, ușor de recunoscut, într-o trupă de bărbați

CB Albacete

Echipa de handbal masculin CB Albacete, din Segunda Territorial, face poza de prezentare. Rândul de jos, a doua de la dreapta la stânga cum privim, e o domniță. Se intitulează Mireia Rodriguez, are 31 de ani și este prima femeie admisă, cu drepturi depline, într-o echipă de domni, după ce Federația din Castilla-La Mancha i-a acordat acest statut!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Maria Lopez, președintele forului respectiv, a explicat faptul că în Albacete nu sunt echipe feminine, așa că celelalte grupări, toate masculine, au fost de acord s-o înscrie pe sportivă. ”Știu că e o veste grozavă, deși n-ar trebui să fie tratată astfel. E o barieră depășită”, a spus Lopez.

”Am luptat, ne-am zbătut și până la urmă am răzbit. M-au lăsat să concurez. Acum sunt una în plus în interiorul vestiarului”, a adăugat sportiva. Mireia, care a jucat la diferite echipe feminine de pe teritoriul Spaniei, spune că nu e nicio problemă. ”M-am antrenat alături de băieți în cariera mea. În final, e vorba doar să practici sportul pe care-l iubești. Sexul nu e important aici, doar persoanele contează. Am fost întrebată dacă nu există diferențe. Cu siguranță că vor exista. Dar mă bazez pe faptul că sunt rapidă și mă mișc ușor”.

Așa, ca anecdotă, Mireia povestește cum cu câteva zile în urmă a mers la un antrenament. Afară, pe pistă, erau câțiva băieței care se jucau. Printre ele, și o fetiță. ”S-a apropiat și mi-a spus că joacă handbal alături de ei! Pentru mine a fost important că acea fetiță a fost lăsată să facă sportul pe care-l iubește, indiferent de natura lui”, a încheiat Mireia.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:46 „O să ajung în București!” Jose Mourinho, mesaj fabulos pentru Gică Popescu! Ce i-a transmis „The Special One” 19:40 UTA – FCU Craiova 3-1. Oltenii lui Mititelu sunt pe ultimul loc în Liga 1! UTA e campioana play-out-ului 19:31 Universitatea Craiova – FCSB LIVE TEXT, ora 21:00. Oltenii continuă lupta pentru locul 2 în faţa campioanei. Echipele de start 19:25 Florin Prunea, verdict despre corectitudinea meciului Hermannstadt – Poli Iași 0-1! Ce a spus despre șansele lui Dinamo 19:08 FotoDaniel Pancu, fotografie superbă cu soţia lui, în Iaşi, în ziua victoriei uriaşe a lui Poli: „Te iubesc” 18:58 „Îmi doresc asta” Valentin Mihăilă, anunț important despre viitorul său după ce Parma a promovat în Serie A! Unde va juca românul 18:41 „Are experiență!” Propunere surpriză pentru postul de antrenor de la Rapid! Sfat important pentru Dan Șucu 18:25 Sponsorul lui Dinamo, acuzaţii teribile după ce „câinii” au ajuns aproape de Liga 2: „A fost o tentativă de puci în vestiar”! 17:51 „Pitbull” Tony da Silva, euforic după victoria cu Hermannstadt: „Muream pe teren, mușcam din adversar”! Ce a spus de Măldărăşanu 17:49 „Nu mă interesează nicio speculație” Marius Măldărășanu a făcut scandal la interviu după Hermannstadt – Poli Iași 0-1! Vezi toate știrile
Citește și