Închide meniul

TAS a fost sesizat de CIO şi WADA în scandalul cazului de dopaj al Kamilei Valieva, sportiva de 15 ani din Rusia

Antena Sport Publicat: 12 februarie 2022, 10:00

Reclamă
TAS a fost sesizat de CIO şi WADA în scandalul cazului de dopaj al Kamilei Valieva, sportiva de 15 ani din Rusia

Kamila Valieva a fost depistată dopată

Profimedia

În comunicatul său de presă, TAS, care a fost sesizat de CIO şi WADA vineri seară la Beijing, precizează, fără a oferi alte detalii, că se va întruni „rapid” pentru a lua o decizie. CIO şi WADA fac apel la decizia Agenţiei Ruse Anti-Doping (Rusada), luată miercuri, de a ridica suspendarea provizorie a patinatoarei ruse, care a fost depistată pozitiv la un test efectuat în decembrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

TAS a fost sesizat de CIO şi WADA în scandalul cazului de dopaj al Kamilei Valieva

Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani, a fost testată la Campionatul Rusiei de la Sankt Petersburg pe 25 decembrie de către Rusada, care a primit doar marţi un rezultat pozitiv. Substanţa identificată este trimetazidina, folosită pentru ameliorarea anginei pectorale şi interzisă de WADA din 2014, deoarece favorizează circulaţia sângelui.

Rusada a suspendat-o iniţial temporar pe patinatoare, apoi miercuri, Valieva a făcut recurs şi a obţinut ridicarea suspendării, ceea ce îi permite să participe în continuare la Jocuri.

Decizia TAS este cu atât mai aşteptată cu cât Valieva este înscrisă în proba individuală care începe marţi. Ar putea afecta şi clasamentul probei pe echipe câştigate de Rusia, care concurează sub steag neutru, înaintea Statelor Unite şi a Japoniei, Canada ocupând locul patru, relatează AFP.

Purtătorul de cuvânt al CIO vrea o anchetă în acest caz

Purtătorul de cuvânt al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Mark Adams, a afirmat că o investigaţie privind anturajul patinatoarei Kamila Valieva ar fi binevenită.

Reclamă
Reclamă 4

Anturajul a fost neglijent în trecut. CIO, ca întotdeauna, ar saluta investigarea anturajului în toate cazurile în care este relevantă. În acest caz, ca în toate cazurile, am saluta o poziţie puternică din partea Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA)  Anturajul variază de la medici şi antrenori, la părinţi, la toată lumea„, a spus Adams, conform news.ro.

Dubla campioană olimpică la patinaj artistic Katarina Witt a declarat vineri că în cazul Valieva adulţii sunt de vină: „Kamila Valieva este o fată tânără şi un copil minune, ale cărei performanţe extrem de dificile şi graţie au încântat lumea întreagă, iar la doar 15 ani este minoră, depinde de adulţi şi nu este de vină în acest caz”

CIO şi WADA au sesizat TAS ;şi fac apel la decizia Agenţiei Ruse Anti-Doping (Rusada), luată miercuri, de a ridica suspendarea provizorie a patinatoarei ruse, care a fost depistată pozitiv la un test efectuat în decembrie.

Reclamă

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:06 27 iul.

Gigi Becali a „distrus” un jucător, după FCSB – Oţelul 0-2: „Te nenoroceşte! El a pierdut meciul!”

23:50

FCSB – Oţelul 0-2. Roş-albaştrii au suferit prima înfrângere a sezonului! Gălăţenii au trecut pe primul loc în Liga 1

23:40

FotoFestivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024 se desfăşoară acum! România, reprezentată de 106 sportivi la Paris

23:25

Gigi Becali, 3 schimbări la pauză cu Oţelul! Patronul FCSB-ului a mutat rapid după ce roş-albaştrii au intrat conduşi la cabine

23:03

Vlad Chiricheş, două gafe uriaşe în doar două minute! A „îngropat-o” pe FCSB, în meciul cu Oţelul

22:45

FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 3 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 4 VideoUltrașii din Bănie și-au ieșit din minți, după Maribor – Universitatea Craiova 2-0. Jucătorii pe care îi cer dați afară! 5 Costel Gâlcă, discurs clar după Maribor – Universitatea Craiova 2-0: „Nu e imposibil, putem să întoarcem rezultatul!” 6 „E un fenomen!” Mihai Stoica, uluit de Corvinul Hunedoara după remiza cu Rijeka! Pe ce jucător a pus ochii oficialul FCSB
Citește și