Close

„Cum e posibil să tratezi așa o minoră de 15 ani?” A răbufnit după ce a văzut imaginile devastatoare cu Kamila Valieva

Avatar photo

De Dan Roșu
Publicat: 18 februarie 2022, 12:55

Kamila Valieva a fost compătimită de Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, după ce a fost implicată în scandalul monstru de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing.

Reclamă
A răbufnit după ce a văzut imaginile devastatoare cu Kamila Valieva

Getty Images

Problemele apărute în ultimele zile au făcut-o pe sportiva de numai 15 ani să clacheze la programul liber. Ea a terminat pe 5, iar la general a ratat podiumul, fiind pe 4. Ea a căzut de 3 ori.

Reclamă

Kamila Valieva, compătimită de preşedintele CIO Thomas Bach

„Am fost foarte tulburat ieri, când m-am uitat la televizor (la programul liber de patinaj artistic – n.red.). Am urmărit o prestaţie în care s-a văzut presiunea de pe umerii ei. Cariera mea îmi permite să ştiu ce este presiunea, dar aceasta a fost peste ceea ce îmi pot imagina. A fost dificil să văd cum se prăbuşeşte pe gheaţă, plângând şi încercând să-şi termine programul. În fiecare mişcare, limbajul corpului ei, am văzut stresul imens.

Modul în care a fost primită de cei din jur la ieşirea de pe gheaţă, a fost ceva glacial, în loc să încerce să o ajute şi să o consoleze… Am simţit distanţa interpretând limbajul corporal (al antrenoarei sale), a fost dispreţuitor. Cum poţi să fii atât de rece cu sportivul tău? Nu îmi dau încredere cei din jurul ei, indiferent de ceea ce s-a întâmplat sau se va întâmpla în viitor. Cum este posibil să tratezi astfel o sportivă minoră de 15 ani?”, a declarat Bach.

Reclamă

Kamila Valieva, certată aspru de antrenoarea sa după ce a ratat podiumul la Beijing

Scandalul creat în jurul său şi-a spus cuvântul şi în prestaţia tinerei sportive din Rusia. Valieva a ratat 5 sărituri în timpul programului liber şi a încheiat pe locul 5. În cele din urmă, sportiva de 15 ani a terminat pe poziţia a 4-a la general.

Evoluția sub așteptări a rusoaicei a scos-o din sărite pe antrenoarea sa, Eteri Tutberidze. Aceasta a întâmpinat-o cu cuvinte reci pe eleva sa, aflată cu ochii în lacrimi la ieșirea de pe gheață.

„De ce nu te-ai luptat? De ce ai cedat? Explică-mi, de ce?!”, a strigat Eteri Tutberidze către Kamila Valieva.

Kamila Valieva, implicată într-un scandal uriaş

În ciuda unui test antidoping pozitiv, rusoaica Kamila Valieva (15 ani) a fost autorizată, luni, de către Tribunalul de Arbitraj pentru Sport să continue competiţia la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Tribunalul sportiv a confirmat ridicarea suspendării provizorii a Kamilei de către Agenţia Rusă Antidoping (Rusada), considerând că privarea sportivei de un eveniment chiar înainte de a fi examinat fondul cauzei i-ar provoca un „prejudiciu ireparabil”.

CIO şi WADA au sesizat TAS, făcând apel la decizia Agenţiei Ruse Antidoping (Rusada), luată la 8 februarie, de a ridica suspendarea provizorie a patinatoarei ruse, care a fost depistată pozitiv la un test efectuat în 25 decembrie.

Kamila Valieva a fost testată la Campionatul Rusiei de la Sankt Petersburg, la 25 decembrie 2021, de către Rusada, care a primit doar în 7 februarie rezultatul pozitiv. Substanţa identificată este trimetazidina, folosită pentru ameliorarea anginei pectorale şi interzisă de WADA din 2014, deoarece favorizează circulaţia sângelui.

Reclamă
EMISIUNI
Miodrag Belodedici, la AS.ro LIVE
Ultimele știri
24
nov.
22:51
CM 2022 | Richarlison a reuşit o „nebunie” de gol în Brazilia – Serbia! Execuţie de pe altă planetă, din foarfecă, reuşită de brazilian
24
nov.
22:43
FotoCM 2022 | Cristiano Ronaldo s-a bucurat „în faţa” lui Lionel Messi, după ce a scris istorie la Campionatul Mondial! Imaginile momentului din Qatar
24
nov.
22:18
Dinamo, victorie categorică în Liga Campionilor la handbal masculin! „Dulăii”, la al treilea succes din grupă
24
nov.
22:13
CM 2022 | Prima reacţie a lui Cristiano Ronaldo, după ce a scris istorie şi a dat gol la a 5-a Cupă Mondială: „Un alt record! E o mare mândrie!”
24
nov.
21:34
Mihai Stoica, ultimele detalii despre posibilul transfer al lui Andrei Cordea în MLS: „S-a avansat o sumă şi urmează răspunsul”
24
nov.
21:32
CM 2022 | Neymar, la un pas să dea gol direct din corner în Brazilia – Serbia! Execuţia fabuloasă a starului brazilian
24
nov.
21:17
VideoŞi norocul ne poate ajuta să ajungem la EURO! Edi Iordănescu: „Sper să terminăm odată cu această neşansă”
24
nov.
21:10
CM 2022 | Istvan Kovacs va fi arbitru de rezervă în Argentina – Mexic! A treia delegare a centralului român, la Campionatul Mondial
24
nov.
20:55
CM 2022 | Brazilia – Serbia 2-0! Richarlison a reuşit o „dublă” de senzaţie, cu un gol fabulos din foarfecă! Sud-americanii, debut în forţă la Campionatul Mondial din Qatar
24
nov.
20:46
CM 2022 | Cum a comentat Gică Hagi surprizele de la Campionatul Mondial din Qatar: „E prea devreme să tragem concluzii”
Pe același subiect
Extra • 26 apr., 20:06
Vladimir Putin, reacţie în scandalul de dopaj în care a fost implicată Kamila Valieva: „Perfecţiunea nu poate fi obţinută într-un mod necinstit”
Jocurile Olimpice de Iarnă 2022 • 18 feb., 11:11
Kamila Valieva, făcută praf de propria antrenoare după ce a ratat podiumul la Beijing: „Explică-mi de ce!”
Kamila Valieva a clacat la liber şi a ratat podiumul!
Jocurile Olimpice de Iarnă 2022 • 17 feb., 17:01
Kamila Valieva a clacat la liber şi a ratat podiumul! Imagini dureroase: rusoaica de 15 ani a plâns în hohote când a văzut rezultatul
Știri
Hello Chef sezonul 4, 25 septembrie 2022: Roxana Blenche, Cătălin Cazacu și Vincenzo
Close