Închide meniul

„Cum e posibil să tratezi așa o minoră de 15 ani?” A răbufnit după ce a văzut imaginile devastatoare cu Kamila Valieva

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 18 februarie 2022, 12:55

„Cum e posibil să tratezi așa o minoră de 15 ani? A răbufnit după ce a văzut imaginile devastatoare cu Kamila Valieva

A răbufnit după ce a văzut imaginile devastatoare cu Kamila Valieva

Getty Images

Problemele apărute în ultimele zile au făcut-o pe sportiva de numai 15 ani să clacheze la programul liber. Ea a terminat pe 5, iar la general a ratat podiumul, fiind pe 4. Ea a căzut de 3 ori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Kamila Valieva, compătimită de preşedintele CIO Thomas Bach

„Am fost foarte tulburat ieri, când m-am uitat la televizor (la programul liber de patinaj artistic – n.red.). Am urmărit o prestaţie în care s-a văzut presiunea de pe umerii ei. Cariera mea îmi permite să ştiu ce este presiunea, dar aceasta a fost peste ceea ce îmi pot imagina. A fost dificil să văd cum se prăbuşeşte pe gheaţă, plângând şi încercând să-şi termine programul. În fiecare mişcare, limbajul corpului ei, am văzut stresul imens.

Modul în care a fost primită de cei din jur la ieşirea de pe gheaţă, a fost ceva glacial, în loc să încerce să o ajute şi să o consoleze… Am simţit distanţa interpretând limbajul corporal (al antrenoarei sale), a fost dispreţuitor. Cum poţi să fii atât de rece cu sportivul tău? Nu îmi dau încredere cei din jurul ei, indiferent de ceea ce s-a întâmplat sau se va întâmpla în viitor. Cum este posibil să tratezi astfel o sportivă minoră de 15 ani?”, a declarat Bach.

Kamila Valieva, certată aspru de antrenoarea sa după ce a ratat podiumul la Beijing

Scandalul creat în jurul său şi-a spus cuvântul şi în prestaţia tinerei sportive din Rusia. Valieva a ratat 5 sărituri în timpul programului liber şi a încheiat pe locul 5. În cele din urmă, sportiva de 15 ani a terminat pe poziţia a 4-a la general.

Evoluția sub așteptări a rusoaicei a scos-o din sărite pe antrenoarea sa, Eteri Tutberidze. Aceasta a întâmpinat-o cu cuvinte reci pe eleva sa, aflată cu ochii în lacrimi la ieșirea de pe gheață.

Reclamă

„De ce nu te-ai luptat? De ce ai cedat? Explică-mi, de ce?!”, a strigat Eteri Tutberidze către Kamila Valieva.

Kamila Valieva, implicată într-un scandal uriaş

În ciuda unui test antidoping pozitiv, rusoaica Kamila Valieva (15 ani) a fost autorizată, luni, de către Tribunalul de Arbitraj pentru Sport să continue competiţia la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Tribunalul sportiv a confirmat ridicarea suspendării provizorii a Kamilei de către Agenţia Rusă Antidoping (Rusada), considerând că privarea sportivei de un eveniment chiar înainte de a fi examinat fondul cauzei i-ar provoca un „prejudiciu ireparabil”.

Reclamă 4 / 0/3

CIO şi WADA au sesizat TAS, făcând apel la decizia Agenţiei Ruse Antidoping (Rusada), luată la 8 februarie, de a ridica suspendarea provizorie a patinatoarei ruse, care a fost depistată pozitiv la un test efectuat în 25 decembrie.

Kamila Valieva a fost testată la Campionatul Rusiei de la Sankt Petersburg, la 25 decembrie 2021, de către Rusada, care a primit doar în 7 februarie rezultatul pozitiv. Substanţa identificată este trimetazidina, folosită pentru ameliorarea anginei pectorale şi interzisă de WADA din 2014, deoarece favorizează circulaţia sângelui.

Recomandări
  • Kamila Valieva a fost compătimită de Thomas Bach
  • A fost implicată într-un scandal uriaş

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:57 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în Europa 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și