Închide meniul

CSM București, în sferturile Ligii Campionilor! ȚSKA Moscova, suspendată de EHF

Alexandru Ivan Publicat: 28 februarie 2022, 23:53 / Actualizat: 1 martie 2022, 3:10

Reclamă
CSM București, în sferturile Ligii Campionilor! ȚSKA Moscova, suspendată de EHF

Vipers Kristiansand, campioană în Champions League. Cristina Neagu a primit titlul de golgheter

Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare din Champions League / Profimediaimages

Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de Handbal s-a reunit, luni seară, pentru o şedinţă extraordinară, şi a luat următoarele decizii:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipele din Rusia, suspendate de EHF

Cu efect imediat, echipele naţionale ale Rusiei şi Belarusului, precum şi cluburile din Rusia şi Belarus care concurează în competiţiile europene de handbal sunt suspendate. Acest lucru este valabil până la noi ordine şi se referă la toate competiţiile curente la nivel de club şi de echipă naţională.

Arbitrii şi oficialii din Rusia şi Belarus nu vor fi delegaţi pentru meciurile viitoare până la o nouă notificare. Lectorii şi membrii comisiilor din Rusia şi Belarus nu vor fi chemaţi pentru întâlniri şi activităţi viitoare.

Vor fi căutaţi noi organizatori pentru YAC 16 EHF Beach Handball EURO şi pentru turneele de calificare pentru Beach Handball EURO 2023. Ambele evenimente erau programate să aibă loc la Moscova în iulie 2022.

CSM București ar putea fi calificată la masa verde în optimile Ligii Campionilor

„Aceste măsuri au trebuit să fie introduse cu efect imediat, deoarece războiul din Ucraina continuă, punând în pericol principiile EHF de cooperare la nivel european şi spiritul de corectitudine. Federaţia Europeană de Handbal regretă consecinţele asupra indivizilor, cluburilor şi echipelor naţionale şi speră ca o revenire la pace va permite noi consideraţii. În următoarele zile, va avea loc o restructurare a diferitelor competiţii de la nivel de club şi naţională în conformitate cu principiile sportive şi regulamentele existente”, a anunţat EHF.

Reclamă
Reclamă 4

Astfel, campioana României la handbal feminin, CSM Bucureşti, care urma să întâlnească formaţia ŢSKA Moscova în faza play-off a Ligii Campionilor, în dublă manşă eliminatorie, obţine calificarea directă în sferturile de finală ale competiţiei.

De asemenea, echipa masculină de handbal Minaur Baia Mare, care trebuia să evolueze în sferturile de finală ale European Cup cu formaţia rusă HC Victor Stavropol, ajunge în semifinale în acelaşi fel.

Reclamă

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:45

FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena

22:40

LIVE TEXTFCSB – Oţelul 0-1. Cisotti a deschis scorul după o gafă a lui Chiricheş! Ratare monumentală a lui David Miculescu!

22:33

David Miculescu, ratare monumentală în FCSB – Oţelul! Atacantul nu a putut înscrie din câţiva metri, cu portarul aflat pe jos!

22:20

Decizia incredibilă luată de marele rival al lui David Popovici de la Jocurile Olimpice 2024, cu 3 zile înainte de marea finală

22:09

„Sunt cu tot sufletul alături de voi!” Edi Iordănescu, mesaj superb pentru Team Romania în ziua deschiderii Jocurilor Olimpice!

22:06

Marius Şumudică, variantă „de rezervă” la naţională! Răzvan Burleanu are planul făcut, în cazul unui refuz al lui Gică Hagi

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 Programul complet al sportivilor români la Jocurile Olimpice 2024 3 VIDEOMaribor – Universitatea Craiova 2-0. Dezastru pentru olteni în Conference League! Meciul a fost în AntenaPLAY și pe Antena Stars 4 FotoIubita lui Denis Alibec și-a uluit fanii. Fosta gimnastă Anca Surdu, o nouă imagine virală alături de starul naționalei! 5 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 6 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY
Citește și