Închide meniul

Război în Ucraina | Dayana Yastremska, declaraţii uriaşe despre România. „Ne-au aşteptat oameni buni. Am fost uimită de modul frumos în care ne-au primit”

Dan Roșu Publicat: 1 martie 2022, 15:17

Reclamă
Război în Ucraina | Dayana Yastremska, declaraţii uriaşe despre România. „Ne-au aşteptat oameni buni. Am fost uimită de modul frumos în care ne-au primit

Dayana Yastremska, în timpul unei conferinţe de presă

Profimedia Images

„Miercuri eram la Odesa. Seara a fost normală, dar dimineaţă ne-am trezit sub bombe. Nu realizam ce se întâmplă. Este tragic. Nu este film şi nici joc video. Am fost şocate. Am părăsit apartamentul pentru a ne ascunde într-o parcare subterană în timp ce bombele continuau să explodeze

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Război în Ucraina | Dayana Yastremska, declaraţii superbe despre România

Traseul a durat patru ore pentru a ajunge la Dunăre, la frontiera cu România. Ne era frică de bombe şi să nu ne întâlnim cu tancurile ruseşti. Era o lungă coadă de maşini la frontieră şi am luat-o pe jos. Aici ne-am luat rămas bun de la părinţi, pentru că mama a rămas şi ea în cele din urmă în Ucraina.

De cealaltă parte a frontierei ne-au aşteptat oameni buni, care ne-au dat să bem şi să mâncăm, am fost uimită de modul frumos în care ne-au primit. De abia la Bucureşti am putut lua avionul spre Lyon”, a spus Yastremska, aflată în Franţa, citată de eurosport.ro.

Război în Ucraina | Dayana Yastremska a fugit din calea războiului în România

Dayana Yastremska a fugit, împreună cu sora sa cea mică, din calea războiului din Ucraina. Acestea au reuşit să fugă din Odesa şi au ajuns în România. Părinţii lor au rămas, însă, în Ucraina.

„După două zile petrecute în ascunzători, părinții mei au luat decizia ca, indiferent de costuri, să mă trimită pe mine și pe sora mea în afara Ucrainei. Mamă, tată, vă iubim atât de mult! Aveți grijă de voi. Îmi iubesc țara. Dragi ucraineni, aveți grijă de viețile voastre„, a scris Dayana Yastremska pe Instagram, care are în palmares 3 titluri WTA. În 2021, Dayana a fost testată pozitiv cu Mesterolon, un medicament cu androgeni și steroizi anabolizanţi.

Reclamă

Război în Ucraina | Surorile Yastremska au intrat cu steagul Ucrainei pe teren

Dayana Yastremska și sora ei, Ivanna, au jucat la Lyon, după ce au fugit din Ucraina din cauza războiului. Cele două sportive au ajuns în România, după care au plecat în Franța.

La Lyon, cele două surori au pierdut meciul cu perechea formată din iberica Georgina Garcia-Perez și elvețianca Xenia Knoll, scor 2-6, 4-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 6 minute de joc.

Înaintea meciului, cele două surori au intrat pe teren cu steagul Ucrainei. De asemenea, ele au ieșit și pe străzile din Lyon la protest, tot înainte sa joace.

Reclamă 4 / 0/3

”Sunt mândră de sora mea mai mică, dar a fost greu să revin pe teren…”, a transmis Dayana Yastremska.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:12 „Rapidismul ăsta..” Daniel Niculae, replică ironică după comunicatul lui Dan Șucu! Ce a postat pe rețelele de socializare 19:00 LIVE VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami. Sesiunea de antrenament e ACUM în AntenaPLAY 18:53 Ioan Ovidiu Sabău, iureş la conferinţa de presă: „S-a luat legătura cu Şumudică! Ăsta-i adevărul!” 18:42 Thomas Tuchel poate rămâne la Bayern Munchen! Un nou „caz Xavi” în fotbalul mondial. Anunțul făcut de antrenorul bavarezilor 18:23 Ora la care joacă Bernadette Szocs cu Natalia Bajor, exclusiv în AntenaPLAY, la Saudi Smash 2024. Programul complet al româncelor 18:22 „A fost atât de stupid..” Ianis Hagi pleacă de la Rangers! Scoțienii au făcut anunțul momentului despre „Prinț” 18:03 VIDEOEduard Ionescu și Ioana Sîngeorzan au ratat calificarea pe tabloul principal de la Saudi Smash! Meciurile au fost în AntenaPLAY 17:55 Ronnie O`Sullivan şi-a ales favoritul la câştigarea Campionatului Mondial de snooker, după ce a fost eliminat încă din sferturi 17:48 Marco Reus pleacă de la Borussia Dortmund după 12 ani! Fabrizio Romano a făcut anunțul care zguduie Bundesliga 17:44 Mesajul lui Dan Petrescu pentru FCSB, după ce echipa lui Gigi Becali a câştigat titlul. „Bursucul”, şocat de rapidişti Vezi toate știrile
Citește și