Închide meniul

Vladimir Putin, decizie radicală luată în privinţa lui Roman Abramovich. Oligarhul, „interzis” în Rusia la ordinul liderului de la Kremlin

Publicat: 30 martie 2022, 22:16

Reclamă
Vladimir Putin, decizie radicală luată în privinţa lui Roman Abramovich. Oligarhul, „interzis în Rusia la ordinul liderului de la Kremlin

Vladimir Putin, președintele Rusiei

Hepta

Vladimir Putin a luat o decizie radicală în ceea ce îl priveşte pe Roman Abramovich, oligarhul rus care a luat parte la negocierile de pace cu Ucraina. Abramovich a fost prezent şi în Turcia, acolo unde ucrainenii şi ruşii au negociat pacea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Coform celor de la Daily Mail, Vladimir Putin a interzis orice menţiune a numelui lui Roman Abramovich în media de stat din Rusia. Conform sursei citate, decizia lui Vladimir Putin vine după ce au apărut informaţii conform cărora Abramovich ar fi fost otrăvit cu un agent chimic, care a fost folosit şi în Primul Război Mondial.

Roman Abramovich, rol la negocierile dintre Ucraina şi Rusia

Negocierile au avut loc în Turcia, la Istanbul, iar deţinătorul pachetului majoritar de acţiuni de la Chelsea nu a lipsit, chiar dacă au apărut informaţii că a fost otrăvit la precedentele discuţii purtate pentru pace.

Potrivit thesun.co.uk, Abramovich avea „ochii roşii” şi o privire „pierdută”. Totul după ce ar fi trecut prin momente teribile.

Jurnaliştii britanici au precizat că, după ce ar fi fost otrăvit, Abramovich ar fi orbit pentru câteva ore, în timp ce pielea i se desprindea de pe mâini şi de pe faţă. Asta nu l-a oprit şi, la numai câteva zile distanţă, a zburat la Moscova pentru a-i oferi lui Vladimir Putin o notă scrisă de mână de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Reclamă

Volodimir Zelenski l-ar fi rugat pe Joe Biden să nu îl sancţioneze pe patronul lui Chelsea

Volodimir Zelenski l-ar fi îndemnat pe preşedintele american Joe Biden, într-o convorbire telefonică recentă, să nu îl sancţioneze pe Roman Abramovich, deoarece miliardarul rus ar putea fi un mediator util în negocierile de pace cu Moscova, conform The Wall Street Journal.

La începutul lunii martie, oficiali din cadrul Departamentului de Trezorerie al SUA au elaborat un set de sancţiuni în urma invaziei ruse în Ucraina, care îl viza pe Roman Abramovich.

Când a sosit momentul ca sancţiunile să fie anunţate, odată cu cele impuse de Marea Britanie şi de UE, Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe a transmis Departamentului Trezoreriei să nu le pună în aplicare, motivul fiind acela că preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski i-a solicitat preşedintelui american Joe Biden să amâne sancţionarea oligarhului, care s-ar putea dovedi important în negocierile de pace cu Rusia, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Reclamă 4 / 0/3

Decizia este uluitoare, în contextul în care Roman Abramovich a fost considerat mereu un apropiat al lui Vladimir Putin, motiv pentru care a şi avut de suferit în ultima lună. Este nevoit să renunţe la pachetul majoritar de acţiuni al clubului Chelsea, pe care îl scosese la vânzare cu 3 miliarde de dolari.

Recomandări
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19
mai
0:30
VIDEOSporting – Chaves 3-0 şi Braga – Porto 0-1, în AntenaPLAY! Sporting a primit trofeul, Porto merge în grupele Europa League
19
mai
0:20
Dan Petrescu a umilit-o pe Farul cu CFR Cluj, dar tot s-a enervat după meci! Ce l-a scos din sărite: „Voi spuneți ce vreți”
19
mai
0:10
Gică Hagi, devastat după ce Farul a fost umilită în ultima etapă de CFR Cluj: „E dureros”! Anunţul pentru sezonul următor
23:59 Marele Premiu de Formula 1 de la Imola e în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY duminică, de la 15:45. Verstappen pleacă primul 23:50 Momente uluitoare în meciul CFR Cluj – Farul 5-1! Cristi Ganea l-a ignorat total pe Gică Hagi, după ce „Regele” l-a schimbat! 23:28 Andrei Ivan ştie unde a pierdut Universitatea Craiova locul 2: „Asta ne-a costat”! Ce a spus despre un posibil transfer 23:10 VideoSporting a primit trofeul Ligii Portugal LIVE în AntenaPLAY! Spectacol total la festivitatea de premiere de pe Jose Alvalade 22:48 VideoValentin Mihăilă, surprins alături de Mihai Rotaru la Universitatea Craiova – Sepsi! Imagini de senzație de pe „Ion Oblemenco” 22:43 CFR Cluj – Farul 5-1 şi Universitatea Craiova – Sepsi 3-2! Ardelenii sunt vicecampionii României şi merg în Conference League! 21:50 FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Farul a primit 4 goluri de la CFR Cluj în prima repriză Vezi toate știrile
Citește și