Închide meniul

Iga Swiatek – Naomi Osaka, finala turneului de la Miami. Serie uluitoare de victorii a polonezei, care va deveni de luni noul număr 1 WTA

Valentin Pîrcălabu Publicat: 1 aprilie 2022, 9:15

Reclamă
Iga Swiatek – Naomi Osaka, finala turneului de la Miami. Serie uluitoare de victorii a polonezei, care va deveni de luni noul număr 1 WTA

Iga Swiatek s-a calificat în finala turneului de la Miami

Profimedia

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, noul număr 1 mondial de la 4 aprilie, s-a calificat în finala turneului WTA 1.000 de la Miami, unde o va întâlni pe japoneza Naomi Osaka. Iga Swiatek a trecut, în două seturi, 6-2, 7-5, de americanca Jessica Pegula, locul 21 mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iga Swiatek s-a impus după o oră şi 48 minute de joc şi a obţinut a 16-a victorie consecutivă în acest an.

De cealaltă parte, Naomi Osaka, locul 77 mondial, s-a calificat, joi seară, în premieră, în finala turneului de categorie WTA 1000 de la Miami. Osaka a trecut în semifinale de elveţianca Belinda Bencic, locul 28 mondial, scor  4-6, 6-3, 6-4.

Osaka, care va disputa prima finală după Australian Open în 2021 şi vizează al optulea titlu în circuit.

Reclamă

Iga Swiatek – Naomi Osaka, finala turneului de la Miami. Poloneza va fi noul număr 1 WTA

La 20 de ani, Swiatek a mai câştigat în acest an şi turneele de la Doha şi Indian Wells. în 2020, Iga Swiatek a câştigat şi Roland Garros. Ea poate deveni a patra jucătoare care se impune la „Sunshine Double” (Indian Wells şi Miami), după Stefanie Graf (1994 şi 1996), Kim Clijsters (2005) şi Victoria Azarenka (2016).

Adversara din finală va fi japoneza Naomi Osaka, locul 77 mondial.
Swiatek va deveni, de asemenea, a 28-a jucătoare care ocupă locul 1 mondial WTA. La 20 de ani şi 308 de zile, Swiatek va deveni cea mai tânără jucătoare care ajunge pe locul 1 de la Caroline Wozniacki în 2010, la 20 de ani şi 92 de zile.

„Sunt foarte mulţumită şi mândră de mine că am ajuns pe locul 1”, a spus Swiatek. „Simt că tenisul meu merge pe drumul cel bun şi scopul meu este să rămân pe locul 1 şi să continui ceea ce fac”, a menţionat poloneza.

Steve Simon, preşedinte WTA, a declarat: „Iga este o jucătoare incredibilă şi sunt încântat că va deveni noua jucătoare clasată pe locul 1 mondial WTA. Să realizeze tot ceea ce a reuşit la o vârstă atât de fragedă şi să ajungă în vârful clasamentului WTA este o adevărată dovadă a efortului şi profesionalismului ei. Sunt încântat să o felicit pe Iga pentru acest moment”.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor 15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY 15:23 Gică Hagi şi-a fixat obiectivul, înainte de Farul – Sepsi: „Cel mai important!” Cu ce probleme de lot se confruntă 14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT Vezi toate știrile
Citește și