Închide meniul

Iga Swiatek – Naomi Osaka, finala turneului de la Miami. Serie uluitoare de victorii a polonezei, care va deveni de luni noul număr 1 WTA

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 1 aprilie 2022, 9:15

Iga Swiatek – Naomi Osaka, finala turneului de la Miami. Serie uluitoare de victorii a polonezei, care va deveni de luni noul număr 1 WTA

Iga Swiatek s-a calificat în finala turneului de la Miami

Profimedia

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, noul număr 1 mondial de la 4 aprilie, s-a calificat în finala turneului WTA 1.000 de la Miami, unde o va întâlni pe japoneza Naomi Osaka. Iga Swiatek a trecut, în două seturi, 6-2, 7-5, de americanca Jessica Pegula, locul 21 mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iga Swiatek s-a impus după o oră şi 48 minute de joc şi a obţinut a 16-a victorie consecutivă în acest an.

De cealaltă parte, Naomi Osaka, locul 77 mondial, s-a calificat, joi seară, în premieră, în finala turneului de categorie WTA 1000 de la Miami. Osaka a trecut în semifinale de elveţianca Belinda Bencic, locul 28 mondial, scor  4-6, 6-3, 6-4.

Osaka, care va disputa prima finală după Australian Open în 2021 şi vizează al optulea titlu în circuit.

Reclamă

Iga Swiatek – Naomi Osaka, finala turneului de la Miami. Poloneza va fi noul număr 1 WTA

La 20 de ani, Swiatek a mai câştigat în acest an şi turneele de la Doha şi Indian Wells. în 2020, Iga Swiatek a câştigat şi Roland Garros. Ea poate deveni a patra jucătoare care se impune la „Sunshine Double” (Indian Wells şi Miami), după Stefanie Graf (1994 şi 1996), Kim Clijsters (2005) şi Victoria Azarenka (2016).

Adversara din finală va fi japoneza Naomi Osaka, locul 77 mondial.
Swiatek va deveni, de asemenea, a 28-a jucătoare care ocupă locul 1 mondial WTA. La 20 de ani şi 308 de zile, Swiatek va deveni cea mai tânără jucătoare care ajunge pe locul 1 de la Caroline Wozniacki în 2010, la 20 de ani şi 92 de zile.

„Sunt foarte mulţumită şi mândră de mine că am ajuns pe locul 1”, a spus Swiatek. „Simt că tenisul meu merge pe drumul cel bun şi scopul meu este să rămân pe locul 1 şi să continui ceea ce fac”, a menţionat poloneza.

Steve Simon, preşedinte WTA, a declarat: „Iga este o jucătoare incredibilă şi sunt încântat că va deveni noua jucătoare clasată pe locul 1 mondial WTA. Să realizeze tot ceea ce a reuşit la o vârstă atât de fragedă şi să ajungă în vârful clasamentului WTA este o adevărată dovadă a efortului şi profesionalismului ei. Sunt încântat să o felicit pe Iga pentru acest moment”.

Reclamă 4 / 0/3

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 22:00 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos se joacă ACUM în AntenaPLAY! Duel pentru titlu în Grecia! Aris – Olympiacos s-a încheiat 1-1 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 1-1. Covăsnenii au reuşit să egaleze, după ce Florinel Coman a deschis scorul 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni 21:17 Învins de fosta echipă, Marian Aioani a repetat obsesiv patru cuvinte! Explicaţii pentru forma dezastruoasă a Rapidului 21:16 Louis Munteanu a recunoscut că vrea să plece de la Farul! Mesaj savuros pentru Aioani: „E clientul meu!” 20:55 VideoVisul mondial al României! Tibor Selymeş a învins Argentina lui Diego Maradona şi a avut un sfat preţios pentru tricolori 20:55 Farul – Rapid 3-1! Trupa lui Gică Hagi, din nou pe locul secund în Liga 1! Giuleştenii rămân fără victorie în play-off Vezi toate știrile
Citește și