Închide meniul

Iga Swiatek, noul număr 1 WTA! Jucătoarea de 20 de ani a scris istorie. „Tenisul meu merge pe drumul cel bun!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 26 martie 2022, 9:28

Iga Swiatek, noul număr 1 WTA! Jucătoarea de 20 de ani a scris istorie. „Tenisul meu merge pe drumul cel bun!

Iga Swiatek a eliminat-o pe Simona Halep în semifinale la Indian Wells

Hepta

WTA a anunţat, vineri, că poloneza Iga Swiatek va deveni noul număr 1 mondial, în clasamentul care va fi publicat luni, 4 aprilie, după Miami Open.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ea va deveni primul sportiv din Polonia care va urca pe locul 1 la simplu în tenis, informează news.ro.

Iga Swiatek, noul număr 1 WTA

Swiatek va deveni, de asemenea, a 28-a jucătoare care ocupă locul 1 mondial WTA. La 20 de ani şi 308 de zile, Swiatek va deveni cea mai tânără jucătoare care ajunge pe locul 1 de la Caroline Wozniacki în 2010, la 20 de ani şi 92 de zile.

„Sunt foarte mulţumită şi mândră de mine că am ajuns pe locul 1”, a spus Swiatek. „Simt că tenisul meu merge pe drumul cel bun şi scopul meu este să rămân pe locul 1 şi să continui ceea ce fac”, a menţionat poloneza.

Steve Simon, preşedinte WTA, a declarat: „Iga este o jucătoare incredibilă şi sunt încântat că va deveni noua jucătoare clasată pe locul 1 mondial WTA. Să realizeze tot ceea ce a reuşit la o vârstă atât de fragedă şi să ajungă în vârful clasamentului WTA este o adevărată dovadă a efortului şi profesionalismului ei. Sunt încântat să o felicit pe Iga pentru acest moment”.

Reclamă

Odată cu anunţul că Ashleigh Barty, numărul 1 mondial WTA, se retrage din acest sport la începutul acestei săptămâni, Swiatek şi-a asigurat acum ascensiunea pe poziţia de elită, după ce a trecut, vineri, de Viktorija Golubic, în turul doi la Miami. Victoria ei asupra lui Golubic a fost a 12-a consecutivă.

În 2022, Swiatek a câştigat turneele de la Doha şi Indian Wells. Ea a câştigat şi turneul de la Roland Garros, în 2020.

Ashleigh Barty și-a anunțat retragerea din tenis

Ashleigh Barty, încă numărul 1 mondial în clasamentul WTA, a decis să pună capăt carierei, la aproape 26 de ani, pe care-i va împlini într-o lună. „Am dat totul acestui sport, nu mai am nimic de demonstrat”, a anunțat Barty.

Reclamă 4 / 0/3

Decizia luată de Barty a șocat pe toată lumea. Sportiva din Australia este numarul 1 WTA de 114 saptamani consecutive.

„Am decis să mă retrag din tenis. E prima dată când spun asta. Nu există o metodă mai bună, ci doar metoda mea. E greu să spun asta, dar sunt pregătită și foarte fericită.

În inima mea, știu că este bine. Sunt foarte recunoscătoare pentru ce mi-a oferit tenisul. Știu că e momentul potrivit să mă retrag și să-mi urmăresc alte visuri. Mă gândesc la asta de foarte mult timp”, a anunțat Barty, conform WTA.

Ashleigh Barty are în palmares trei turnee de Grand Slam: Roland Garros (2019), Wimbledon(2021), Australian Open(2022).

„Victoria de la Wimbledon, de anul trecut, a schimbat multe pentru mine ca sportiv și ca persoană. Să câștig Wimbledon era visul meu. Iar victoria mi-a schimbat perspectiva. O parte din mine nu era satisfăcută.

După aceea a urmat Australian Open, iar victoria a fost modul perfect de a celebra cariera mea. Acum vreau să-mi îndeplinesc alte visuri.

Mi-am dat seama că fericirea mea nu depinde victorii. Contează doar să dau totul. Acum sunt fericită și împlinită. Am dat tot ce am acestui sport. Sunt foarte fericită. Pentru mine, asta înseamnă succesul.

Reclamă

Știu că oamenii nu vor înțelege, dar nu am o problemă cu asta. Am multe visuri, care nu implică să călătoresc prin întreaga lume și să stau departe de familie.”, a mai spus Ashleigh Barty.

Recomandări
  • Iga Swiatek, noul număr 1 WTA
  • Jucătoarea de 20 de ani a scris istorie

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:57 PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și