Închide meniul

FC Voluntari – Farul | Enes Sali, primul meci ca titular în Liga 1. „Perla” lui Gică Hagi, în primul „11” contra lui Budescu și Tamaș

Alexandru Ivan Publicat: 2 aprilie 2022, 17:55

Reclamă
FC Voluntari – Farul | Enes Sali, primul meci ca titular în Liga 1. „Perla lui Gică Hagi, în primul „11 contra lui Budescu și Tamaș

Enes Sali, Farul

Hepta

Enes Sali e titular în partida FC Voluntari – Farul, din etapa a treia din play-off-ul Ligii 1. E pentru prima dată când puștiul de 16 ani începe ca titular o partidă din campionatul României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Enes Sali avea, înainte de FC Voluntari – Farul, 312 minute jucate în Liga 1. Gică Hagi l-a introdus de fiecare dată în teren în repriza a doua.

Enes Sali, primul meci ca titular în Liga 1

Enes Sali a jucat ultima dată în meciul FCSB – Farul, disputat pe 14 martie, când a fost introdus de Gică Hagi în ultimele șapte minute ale partidei. Sali s-a aflat cel mai mult pe teren 45 de minute, în patru partide.

Puștiul care a împlinit 16 ani pe 23 februarie are și un gol înscris în Liga 1. Sali a punctat într-un meci Farul – Academica Clinceni 5-0, disputat pe 13 septembrie. În urma golului marcat, Enes Sali a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1, la 15 ani, 6 luni și 21 de zile, potrivit We Love Stats.

400.000 de euro este cota de piață a lui Enes Sali. El a ajuns la Academia lui Gică Hagi după ce a trecut și pe la celebra „La Masia”, centrul de copii și juniori de la Barcelona.

Reclamă

Sali, cel mai tânăr internațional din fotbalul european

Deși abia a împlinit 16 ani, Sali a jucat deja pentru echipa națională a României. Enes Sali a fost introdus de fostul selecționer Mirel Rădoi în finalul meciului cu Liechtenstein, scor 2-0 pentru România, ultimul din grupa de preliminarii pentru CM 2022, disputat în noiembrie.

La 15 ani și 264 de zile, jucătorul celor de la Farul a devenit cel mai tânăr internațional din istorie într-un meci oficial.

„Mă simt foarte bine, este o onoare pentru mine să debutez în tricoul ăsta, visam la asta de când eram mic și pot săă spun că este un vis îndeplinit. Am ales România pentru că era cea mai bună decizie și mă bucur.

Reclamă 4 / 0/3

Vreau să joc pentru România cât mai mult timp. Știam că sunt în lot, dar nu știam dacă o să joc. Sincer, am avut puține emoții, dar când am intrat în teren, nu mai aveam nimic. M-am simțit foarte bine, băieții m-au tratat foarte bine, este frumos”, a spus Enes Sali, la acel moment.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și