Închide meniul

Război în Ucraina | „Ajutați-i, vă rog!” Vasili Hamutovski, apel disperat. Cum s-a ascuns de bombele lui Vladimir Putin

Alexandru Ivan Publicat: 7 aprilie 2022, 20:48

Reclamă
Război în Ucraina | „Ajutați-i, vă rog! Vasili Hamutovski, apel disperat. Cum s-a ascuns de bombele lui Vladimir Putin

Vasili Hamutovski a jucat la Steaua

AS.ro

Pe Vasili Hamutovski, fostul portar din Ghencea, războiul l-a prins în Ucraina. El a trăit ororile și îi roaga pe români să-i ajute pe ucraineni. Hamutovski e din Belarus și spune că toți oamenii din țara lui sustin Ucraina, deși presedintele e prieten cu Putin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prins de război în Ucraina, unde era antrenor cu portarii, Hamutovski s-a adăpostit în buncăre din calea bombelor. După nouă zile traumatizante, fostul portar din Belarus și-a luat soția și copiii și a fugit în Polonia.

Război în Ucraina | Vasili Hamutovski, apel disperat

„Am văzut astea numai în filme, în al doilea război mondial, că se poate întâmpla așa ceva. Noaptea să asculți sirene, bombe și toți oamenii coborau la subsol. M-am speriat pentru familie și pentru copii”, a spus Hamutovski.

Soția și copiii au plecat în Belarus, iar Hamutovski a venit în Romania. Fostul portar din Ghencea a avut probleme în țara lui, pentru că a strigat împotriva președintelui Lukaşenko, prietenul lui Putin.

„Cine e de vina, cine a început razboiul ăsta, răspunde și în viață, și pe viața lui, pe urma pentru Dumnezeu! Omoară oamenii, femei, copii. Soția mea plange tot timpul”, a mai spus Hamutovski.

Reclamă

Vasili Hamutovski are o singura rugaminte pentru toti romanii.

„Dacă vin copii din Ucraina, ajutați-i, vă rog! Pentru că ei au fugit din razboi. Aveți o inimă mare în Romania, fiindcă ajutați”, a adăugat Hamutovski.

Hamutovski: „I-am cerut lui Dumnezeu să oprească războiul!”

„Am stat în primele 9 zile la Livov și am așteptat, i-am cerut lui Dumnezeu să oprească războiul. niciodata n-am crezut ca o sa se intample asa ceva si dupa 9 zile am plecat în Polonia. Trebuie să salvez familia, copiii. Sper ca razboiul să se opreasca cât mai repede. Femei, copiii care plâng, este foarte greu să simți asta ca femeie, copiii s-au speriat.

Reclamă 4 / 0/3

Primele 9 zile am stat la Liov și după am stat normal în apartamnet, numai când auzeam sirena toți oamenii coborau la subsol, după ce se termină războiul revin imediat înapoi. Eu pot să zic că simt ca în România e ca a doua mea casă.

Soția și copiii au plecat în Belarus pentru că trebuie să încheie școala și la vară o să vedem ce o să fie în Ucraina, în primul rând, pentru că am contract acolo”, a încheiat Vasili Hamutovski.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:42 Thomas Tuchel poate rămâne la Bayern Munchen! Un nou „caz Xavi” în fotbalul mondial. Anunțul făcut de antrenorul bavarezilor 18:23 Ora la care joacă Bernadette Szocs cu Natalia Bajor, exclusiv în AntenaPLAY, la Saudi Smash 2024. Programul complet al româncelor 18:22 „A fost atât de stupid..” Ianis Hagi pleacă de la Rangers! Scoțienii au făcut anunțul momentului despre „Prinț” 18:03 VIDEOEduard Ionescu și Ioana Sîngeorzan au ratat calificarea pe tabloul principal de la Saudi Smash! Meciurile au fost în AntenaPLAY 17:55 Ronnie O`Sullivan şi-a ales favoritul la câştigarea Campionatului Mondial de snooker, după ce a fost eliminat încă din sferturi 17:48 Marco Reus pleacă de la Borussia Dortmund după 12 ani! Fabrizio Romano a făcut anunțul care zguduie Bundesliga 17:44 Mesajul lui Dan Petrescu pentru FCSB, după ce echipa lui Gigi Becali a câştigat titlul. „Bursucul”, şocat de rapidişti 17:28 „Se întoarce Alex Chipciu la FCSB?” Mihai Stoica a dat răspunsul pe loc! Dezvăluire sinceră despre negocieri 17:00 Farul – Sepsi LIVE TEXT (20:00). Gică Hagi luptă pentru locul 2 din play-off! Echipele probabile 16:50 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Prima sesiune de antrenamente a fost live video în AntenaPLAY Vezi toate știrile
Citește și