Închide meniul

Război în Ucraina | „Ajutați-i, vă rog!” Vasili Hamutovski, apel disperat. Cum s-a ascuns de bombele lui Vladimir Putin

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 7 aprilie 2022, 20:48

Război în Ucraina | „Ajutați-i, vă rog! Vasili Hamutovski, apel disperat. Cum s-a ascuns de bombele lui Vladimir Putin

Vasili Hamutovski a jucat la Steaua

AS.ro

Pe Vasili Hamutovski, fostul portar din Ghencea, războiul l-a prins în Ucraina. El a trăit ororile și îi roaga pe români să-i ajute pe ucraineni. Hamutovski e din Belarus și spune că toți oamenii din țara lui sustin Ucraina, deși presedintele e prieten cu Putin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prins de război în Ucraina, unde era antrenor cu portarii, Hamutovski s-a adăpostit în buncăre din calea bombelor. După nouă zile traumatizante, fostul portar din Belarus și-a luat soția și copiii și a fugit în Polonia.

Război în Ucraina | Vasili Hamutovski, apel disperat

„Am văzut astea numai în filme, în al doilea război mondial, că se poate întâmpla așa ceva. Noaptea să asculți sirene, bombe și toți oamenii coborau la subsol. M-am speriat pentru familie și pentru copii”, a spus Hamutovski.

Soția și copiii au plecat în Belarus, iar Hamutovski a venit în Romania. Fostul portar din Ghencea a avut probleme în țara lui, pentru că a strigat împotriva președintelui Lukaşenko, prietenul lui Putin.

„Cine e de vina, cine a început razboiul ăsta, răspunde și în viață, și pe viața lui, pe urma pentru Dumnezeu! Omoară oamenii, femei, copii. Soția mea plange tot timpul”, a mai spus Hamutovski.

Reclamă

Vasili Hamutovski are o singura rugaminte pentru toti romanii.

„Dacă vin copii din Ucraina, ajutați-i, vă rog! Pentru că ei au fugit din razboi. Aveți o inimă mare în Romania, fiindcă ajutați”, a adăugat Hamutovski.

Hamutovski: „I-am cerut lui Dumnezeu să oprească războiul!”

„Am stat în primele 9 zile la Livov și am așteptat, i-am cerut lui Dumnezeu să oprească războiul. niciodata n-am crezut ca o sa se intample asa ceva si dupa 9 zile am plecat în Polonia. Trebuie să salvez familia, copiii. Sper ca razboiul să se opreasca cât mai repede. Femei, copiii care plâng, este foarte greu să simți asta ca femeie, copiii s-au speriat.

Reclamă 4 / 0/3

Primele 9 zile am stat la Liov și după am stat normal în apartamnet, numai când auzeam sirena toți oamenii coborau la subsol, după ce se termină războiul revin imediat înapoi. Eu pot să zic că simt ca în România e ca a doua mea casă.

Soția și copiii au plecat în Belarus pentru că trebuie să încheie școala și la vară o să vedem ce o să fie în Ucraina, în primul rând, pentru că am contract acolo”, a încheiat Vasili Hamutovski.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 22:00 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos se joacă ACUM în AntenaPLAY! Duel pentru titlu în Grecia! Aris – Olympiacos s-a încheiat 1-1 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 1-2. David Miculescu a dat lovitura! Florinel Coman, schimbat după ce a deschis scorul 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni Vezi toate știrile
Citește și