Închide meniul

Primul meci de fotbal disputat în Ucraina de la începutul războiului! Pe teren s-a aflat și un fost jucător de Liga 1

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 8 aprilie 2022, 17:08

Primul meci de fotbal disputat în Ucraina de la începutul războiului! Pe teren s-a aflat și un fost jucător de Liga 1

Kievul a fost eliberat de soldații ucraineni

Sursa: sportsport.ba

După multă suferiță, Kievul a fost gazda primului meci de fotbal din Ucraina disputat de când a început invazia Rusiei. Pe teren s-a aflat și un fost fotbalist din Liga 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai mulți foști fotbaliști s-au întâlnit și au jucat un meci amical în Kiev. Partida a avut loc pe terenul de fotbal al unei şcoli din Obolon, o superbie a Capitalei, conform sportsport.ba.

Primul meci de fotbal disputat în Ucraina de la începutul războiului

Pe teren s-a aflat și Artem Milevski, fost jucător în Liga 1 în 2016, la Concordia Chiajna. În aceeași echipă cu el au jucat și Viktor Leonenko (internaţional ucrainean între 1992 şi 1996), Volodimir Bessonov (vicecampion european cu URSS în 1988) şi Andri Bohdanov (jucătorul lui Kolos Kovalivka).

Din cealaltă echipă au făcut parte jucători amatori din Obolon, dar și alți locuitori din zonă care au ajutat Armata Ucrainei și au participat la acțiuni umanitare.

Dacă Kievul și localitătile din împrejurare au fost eliberate, în Mariupol, s-ar fi înregistrat peste 5.000 de decese în rândul civililor de când a început războiul. În Bucha, rușii sunt acuzați că au creat un masacru, peste 300 de persoane fiind torturate.

Reclamă

44 de zile au trecut de când Vladimir Putin a ordonat forțelor militare ale Rusiei să lanseze atacul la scară largă în Ucraina.

Vasili Hamutovski, apel disperat

Pe Vasili Hamutovskifostul portar din Ghencea, războiul l-a prins în Ucraina. El a trăit ororile și îi roaga pe români să-i ajute pe ucraineni. Hamutovski e din Belarus și spune că toți oamenii din țara lui sustin Ucraina, deși presedintele e prieten cu Putin.

„Am văzut astea numai în filme, în al doilea război mondial, că se poate întâmpla așa ceva. Noaptea să asculți sirene, bombe și toți oamenii coborau la subsol. M-am speriat pentru familie și pentru copii”, a spus Hamutovski

Reclamă 4 / 0/3

Prins de război în Ucraina, unde era antrenor cu portarii, Hamutovski s-a adăpostit în buncăre din calea bombelor. După nouă zile traumatizante, fostul portar din Belarus și-a luat soția și copiii și a fugit în Polonia.

Dacă vin copii din Ucraina, ajutați-i, vă rog! Pentru că ei au fugit din razboi. Aveți o inimă mare în Romania, fiindcă ajutați”, a adăugat Hamutovski.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și