Închide meniul

Primul meci de fotbal disputat în Ucraina de la începutul războiului! Pe teren s-a aflat și un fost jucător de Liga 1

Alexandru Ivan Publicat: 8 aprilie 2022, 17:08

Primul meci de fotbal disputat în Ucraina de la începutul războiului! Pe teren s-a aflat și un fost jucător de Liga 1

Kievul a fost eliberat de soldații ucraineni

Sursa: sportsport.ba

  • Primul meci de fotbal disputat în Ucraina de la începutul războiului
  • Pe teren s-a aflat și un fost jucător de Liga 1

După multă suferiță, Kievul a fost gazda primului meci de fotbal din Ucraina disputat de când a început invazia Rusiei. Pe teren s-a aflat și un fost fotbalist din Liga 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai mulți foști fotbaliști s-au întâlnit și au jucat un meci amical în Kiev. Partida a avut loc pe terenul de fotbal al unei şcoli din Obolon, o superbie a Capitalei, conform sportsport.ba.

Primul meci de fotbal disputat în Ucraina de la începutul războiului

Pe teren s-a aflat și Artem Milevski, fost jucător în Liga 1 în 2016, la Concordia Chiajna. În aceeași echipă cu el au jucat și Viktor Leonenko (internaţional ucrainean între 1992 şi 1996), Volodimir Bessonov (vicecampion european cu URSS în 1988) şi Andri Bohdanov (jucătorul lui Kolos Kovalivka).

Reclamă

Din cealaltă echipă au făcut parte jucători amatori din Obolon, dar și alți locuitori din zonă care au ajutat Armata Ucrainei și au participat la acțiuni umanitare.

Dacă Kievul și localitătile din împrejurare au fost eliberate, în Mariupol, s-ar fi înregistrat peste 5.000 de decese în rândul civililor de când a început războiul. În Bucha, rușii sunt acuzați că au creat un masacru, peste 300 de persoane fiind torturate.

Reclamă

44 de zile au trecut de când Vladimir Putin a ordonat forțelor militare ale Rusiei să lanseze atacul la scară largă în Ucraina.

Vasili Hamutovski, apel disperat

Pe Vasili Hamutovskifostul portar din Ghencea, războiul l-a prins în Ucraina. El a trăit ororile și îi roaga pe români să-i ajute pe ucraineni. Hamutovski e din Belarus și spune că toți oamenii din țara lui sustin Ucraina, deși presedintele e prieten cu Putin.

„Am văzut astea numai în filme, în al doilea război mondial, că se poate întâmpla așa ceva. Noaptea să asculți sirene, bombe și toți oamenii coborau la subsol. M-am speriat pentru familie și pentru copii”, a spus Hamutovski

Reclamă 4 / 0/3

Prins de război în Ucraina, unde era antrenor cu portarii, Hamutovski s-a adăpostit în buncăre din calea bombelor. După nouă zile traumatizante, fostul portar din Belarus și-a luat soția și copiii și a fugit în Polonia.

Dacă vin copii din Ucraina, ajutați-i, vă rog! Pentru că ei au fugit din razboi. Aveți o inimă mare în Romania, fiindcă ajutați”, a adăugat Hamutovski.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 Vezi toate știrile
Pe același subiect
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Fotbal extern • 27 mart., 17:00
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: "Doar aşa putem câştiga". Dezvăluirea căpitanului
EURO 2024 • 27 mart., 11:47
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: „Doar aşa putem câştiga”. Dezvăluirea căpitanului
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024
EURO 2024 • 27 mart., 8:21
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024
Ucraina i-a convins pe bookmakeri! România nu este favorită să treacă de grupe, la EURO 2024
EURO 2024 • 27 mart., 8:06
Ucraina i-a convins pe bookmakeri! România nu este favorită să treacă de grupe, la EURO 2024. Cum arată cotele