Închide meniul
UPDATE

Fernando Alonso a făcut accident în calificările pentru Marele Premiu al Australiei! Lance Stroll s-a ciocnit cu Nicholas Latifi

Alexandru Ivan Publicat: 9 aprilie 2022, 10:49

Reclamă
Fernando Alonso a făcut accident în calificările pentru Marele Premiu al Australiei! Lance Stroll s-a ciocnit cu Nicholas Latifi

Fernando Alonso e pilot Alpine din 2021

Twitter Formula 1

Sâmbătă au avut loc calificările finale pentru Marele Premiu al Australiei la Formula 1. S-a lăsat cu emoții pentru veteranul Fernando Alonso (40 de ani), pilot Alpine, dar și pentru Lance Stroll și Nicholas Latifi, piloți Aston Martin și Williams.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În a treia parte a calificărilor (Q3), Fernando Alonso a pierdut controlul în virajul al 11-lea și a intrat cu monopostul direct în zid.

Fernando Alonso a făcut accident în calificările pentru Marele Premiu al Australiei

Veteranul de 40 de ani tocmai stabilise cel mai rapid sector de mijloc, dar accidentul a întrerupt calificările cu șapte minute înainte de final. A fost abordat steagul roșu.

Chiar înainte de accident, Alonso le-a raportat prin radio colegilor de echipă că monopostul Alpine avea probleme hidraulice. Pilotul n-a mai reușit să încentinească și a ieșit de pe pistă.

Reclamă

Fernando a ieșit rapid din mașină, pe cont propriu. Pilotul este în afara oricărui pericol.

Lance Stroll s-a ciocnit cu Nicholas Latifi

Și prima parte a calificărilor (Q1) a fost întreruptă după o ciocnire între monoposturile canadienilor Lance Stroll şi Nicholas Latifi.

Reclamă 4 / 0/3

Monopostul Aston Martin al lui Stroll şi Williams al lui Latifi s-au ciocnit, iar cei doi piloţi au fost nevoiţi să îşi încheie sesiunea. Mașina Williams a lui Latifi s-a oprit în zid.

„Trebuie să se uite în oglinda retrovizoare. Maşina este distrusă”, a spus Latifi.

După ce a încetinit şi s-a îndepărtat pentru a-l lăsa pe Stroll să treacă, Latifi a vrut apoi să-l depăşească pe dreapta, dar pilotul de la Aston Martin a închis spaţiul din interior. „Am revăzut incidentul pe video şi pot confirma că nu este vina mea. Era un spaţiu în interior, eram în pregătirea pneurilor în timp ce el nu era în poziţie de atac, era în spate şi venit spre mine. Atât pot spune. Este chiar ciudat”, a spus Latifi.

Charles Leclerc, pole-position la Marele Premiu al Australiei

Charles Leclerc (Ferrari) va pleca, duminică, de pe prima poziţie a grilei în Marele Premiu al Australiei, pe circuitul de la Melbourne Park.

Pe locul doi s-a clasat Max Verstappen (Red Bull Racing), pe trei Sergio Perez (Red Bull Racing), pe patru Lando Norris (McLaren), iar pe cinci Lewis Hamilton (Mercedes).

„Sesiunile de antrenamente libere au fost destul de dezordonate pentru mine, dar în Q3 am reușit să pun totul cap la cap, așa că mă simt grozav – sunt foarte fericit să fiu pe pole mâine!”, a spus Leclerc, la finalul calificărilor.

Marele Premiu al Australiei are loc duminică, de la ora 08.00.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol 23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și