Închide meniul
UPDATE

Fernando Alonso a făcut accident în calificările pentru Marele Premiu al Australiei! Lance Stroll s-a ciocnit cu Nicholas Latifi

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 9 aprilie 2022, 10:49

Fernando Alonso a făcut accident în calificările pentru Marele Premiu al Australiei! Lance Stroll s-a ciocnit cu Nicholas Latifi

Fernando Alonso e pilot Alpine din 2021

Twitter Formula 1

Sâmbătă au avut loc calificările finale pentru Marele Premiu al Australiei la Formula 1. S-a lăsat cu emoții pentru veteranul Fernando Alonso (40 de ani), pilot Alpine, dar și pentru Lance Stroll și Nicholas Latifi, piloți Aston Martin și Williams.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În a treia parte a calificărilor (Q3), Fernando Alonso a pierdut controlul în virajul al 11-lea și a intrat cu monopostul direct în zid.

Fernando Alonso a făcut accident în calificările pentru Marele Premiu al Australiei

Veteranul de 40 de ani tocmai stabilise cel mai rapid sector de mijloc, dar accidentul a întrerupt calificările cu șapte minute înainte de final. A fost abordat steagul roșu.

Chiar înainte de accident, Alonso le-a raportat prin radio colegilor de echipă că monopostul Alpine avea probleme hidraulice. Pilotul n-a mai reușit să încentinească și a ieșit de pe pistă.

Reclamă

Fernando a ieșit rapid din mașină, pe cont propriu. Pilotul este în afara oricărui pericol.

Lance Stroll s-a ciocnit cu Nicholas Latifi

Și prima parte a calificărilor (Q1) a fost întreruptă după o ciocnire între monoposturile canadienilor Lance Stroll şi Nicholas Latifi.

Reclamă 4 / 0/3

Monopostul Aston Martin al lui Stroll şi Williams al lui Latifi s-au ciocnit, iar cei doi piloţi au fost nevoiţi să îşi încheie sesiunea. Mașina Williams a lui Latifi s-a oprit în zid.

„Trebuie să se uite în oglinda retrovizoare. Maşina este distrusă”, a spus Latifi.

După ce a încetinit şi s-a îndepărtat pentru a-l lăsa pe Stroll să treacă, Latifi a vrut apoi să-l depăşească pe dreapta, dar pilotul de la Aston Martin a închis spaţiul din interior. „Am revăzut incidentul pe video şi pot confirma că nu este vina mea. Era un spaţiu în interior, eram în pregătirea pneurilor în timp ce el nu era în poziţie de atac, era în spate şi venit spre mine. Atât pot spune. Este chiar ciudat”, a spus Latifi.

Charles Leclerc, pole-position la Marele Premiu al Australiei

Charles Leclerc (Ferrari) va pleca, duminică, de pe prima poziţie a grilei în Marele Premiu al Australiei, pe circuitul de la Melbourne Park.

Pe locul doi s-a clasat Max Verstappen (Red Bull Racing), pe trei Sergio Perez (Red Bull Racing), pe patru Lando Norris (McLaren), iar pe cinci Lewis Hamilton (Mercedes).

„Sesiunile de antrenamente libere au fost destul de dezordonate pentru mine, dar în Q3 am reușit să pun totul cap la cap, așa că mă simt grozav – sunt foarte fericit să fiu pe pole mâine!”, a spus Leclerc, la finalul calificărilor.

Marele Premiu al Australiei are loc duminică, de la ora 08.00.

Reclamă
Recomandări
  • Fernando Alonso a făcut accident în calificările pentru Marele Premiu al Australiei
  • Care este starea pilotului

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! Vezi toate știrile
Citește și