Închide meniul
Foto

O nouă lovitură pentru Roman Abramovich. Autorităţile franceze i-au confiscat oligarhului rus un conac de 120 de milioane de dolari

Iulian Focșăneanu Publicat: 14 aprilie 2022, 13:59

Reclamă
O nouă lovitură pentru Roman Abramovich. Autorităţile franceze i-au confiscat oligarhului rus un conac de 120 de milioane de dolari

Roman Abramovich a rămas fără Chateau de la Croe

Colaj Profimediaimages

Roman Abramovich nu mai are linişte şi îşi pierde toate proprietăţile de lux pentru care a plătit sume uriaşe. Acuzat că este un apropiat al lui Vladimir Putin, deţinătorul pachetului majoritar de acţiuni al lui Chelsea tocmai a aflat că a rămas şi fără un conac din Riviera franceză.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chateau de la Croe i-a aparţinut chiar ducelui şi ducesei de Windsor şi este estimat la 120 de milioane de dolari. Potrivit nypost.com, care citează Daily Mail, autorităţile franceze i-au confiscat lui Abramovich palatul care a fost închiriat chiar şi de regele Edward al VIII-lea după ce a abdicat de la tronul Marii Britanii.

Roman Abramovich, lăsat de francezi fără Chateau de la Croe

Este a 12-a proprietate pe care a pierdut-o Roman Abramovich în cele 50 de zile care au trecut de la declanşarea războiului în Ucraina. Miliardarul rus a cumpărat Chateau de la Croe în 2001 şi a plătit nu mai puţin de 40 de milioane de dolari pentru renovarea acestuia. Pe acoperişul reşedinţei şi-a făcut apariţia o piscină uriaşă. Printre îmbunătăţirile aduse se numără o sală de gimnastică şi un cinematograf.

Castelul care era favoritul lui Abramovich are 12 dormitoare şi 8 băi. Este situat chiar la malul Mării Mediterane şi dispune de o grădină de 12 acri.

Autorităţile din Franţa au anunţat că vor avea toleranţă zero pentru toţi bogaţii ruşi care sunt apropiaţi ai regimului de la Kremlin. Sunt vizate, în total, 33 de proprietăţi aparţinând oligarhilor care ar fi apropiaţi ai lui Vladimir Putin

Reclamă

Îngheţarea activelor înseamnă că acestea nu pot fi vândute. Nici nu se pot obţine venituri din închirieri. Tot ceea ce se întâmplă este parte a programului de sancţiuni care vizează Rusia, ca răspuns la invazia Ucrainei„, anunţă sursa citată anterior.

Francezii au început asaltul şi la adresa ambarcaţiunilor de lux şi a elicopterelor deţinute de oligarhii ruşi. Valoarea acestora depăşeşte 27 de miliarde de dolari.

Abramovich a fost sancţionat şi în SUA

Roman Abramovich a primit o lovitură dură din SUA, deşi Volodimir Zelenski i-a cerut lui Joe Biden să nu îl sancţioneze pentru că participă activ la negoierile de pace dintre Ucraina şi Rusia.

Reclamă 4 / 0/3

Astfel, un tribunal din New Jersey i-a îngheţat active în valoare de peste 7 miliarde de dolari.

Potrivit unui comunicat remis de autorităţi, decizia a venit după ce poliţia americană „a căutat premise care erau bănuite de a avea legătură cu activitățile de afaceri ale lui Roman Abramovich„, scriu cei de la Forbes.

Aceast nu este singura lovitură primită de Roman Abramovich după ce a început războiul. Oligarhul rus este nevoit să vândă Chelsea după ce a primit mai multe sancţiuni şi în Marea Britanie. Tot din cauza aceloraşi sancţiuni, Roman Abramovich a fost nevoit să îşi mute mai multe yacht-uri de lux.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
6
mai
1:04
VIDEOBucurie nebună la McLaren, după ce Lando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami! Pilotul, copleșit de emoții
6
mai
0:40
VIDEOLando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami, live pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! Max Verstappen, pe locul doi
6
mai
0:17
Dan Petrescu, prima reacție după ce a debutat cu victorie în noul mandat la CFR Cluj: „Nu a fost ușor deloc!”
6
mai
0:04
„Aștept să mă cheme la EURO!” Daniel Bîrligea, mesaj direct pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în CFR – Rapid 3-2!
23:49 Claudiu Petrila și-a turnat cenușă în cap după CFR – Rapid 2-3! Mesaj direct pentru fani: „Le oferim doar supărare!” 23:22 CFR – Rapid 3-2. Victorie pentru Dan Petrescu la revenirea în Gruia! Giuleștenii continuă seria dezastruoasă 23:07 „E disperat, îl cunosc!” Marius Șumudică, mesaj direct despre revenirea lui Mircea Lucescu la Rapid! 23:05 VIDEOSporting a câștigat titlul în Liga Portugal! Trupa lui Ruben Amorim, campioană cu două etape înainte de finalul sezonului 22:31 „Nu se mai aude nimic de el!” Victor Pițurcă l-a făcut praf pe Adrian Mazilu! Fostul selecționer nu s-a ferit de cuvinte 22:24 Bayer Leverkusen e de neoprit! A egalat un record vechi de 59 de ani, după ce a „distrus-o” pe Frankfurt Vezi toate știrile
Citește și