Închide meniul

Război în Ucraina | Aproape o întreagă echipă de fotbal s-a înrolat pentru a lupta împotriva soldaților lui Vladimir Putin: „Deja am învățat să folosim mitraliera!”

Antena Sport Publicat: 17 aprilie 2022, 21:35

Reclamă
Război în Ucraina | Aproape o întreagă echipă de fotbal s-a înrolat pentru a lupta împotriva soldaților lui Vladimir Putin: „Deja am învățat să folosim mitraliera!

Război în Ucraina | 14 jucători și antrenori ai unei echipe din Ucraina s-au înrolat în armată

Profimedia

Război în Ucraina | 14 jucători și antrenori din cadrul echipei FC Prikarpattia, din liga a doua ucraineană, s-au înrolat în armată pentru a lupta împotriva Rusiei. Fotbaliștii au dezvăluit procesul prin care au trecut în ultima perioadă, pentru a putea face față armatei lui Vladimir Putin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Războiul din Ucraina continuă, iar cetățenii din țara vecină luptă cu toate forțele împotriva Rusiei. Recent, 14 jucători și antrenori de la o echipă din fotbalul ucrainean, FC Prikarpattia, s-au înrolat în armată.

Război în Ucraina | 14 jucători și antrenori ai unei echipe din Ucraina s-au înrolat în armată

Fotbaliștii n-au mai suportat să privească din exterior atacurile oribile ordonate de Vladimir Putin în țara lor și au luat o decizie radicală. Cei 14 membri ai divizionarei secunde s-au înrolat în armata Ucrainei, pentru a-și apăra țara de bombardamentele lui Vladimir Putin.

Anunțul a fost făcut chiar de Federația Ucraineană de Fotbal:

„Este absolut un caz fără precedent de la începutul invaziei de către invadatorii ruşi ca o echipă de fotbal din ligă a decis aproape unanim să meargă să apere ţara.”, a anunțat UAF, citată de news.ro.

Reclamă

Jucătorii ucraineni au plecat să lupte împotriva armatei lui Vladimir Putin: „Am învățat să folosim mitraliera!”

Vasil Țiuțiura, căpitanul celor de la FC Prikarpattia, a dezvăluit că el și colegii săi nu știau să folosească o armă înainte să se înroleze. Între timp, jucătorii ucraineni au învățat cum să folosească până și mitraliera.

„Este ca şi cum ai duce un jucător din campionatul regional la o echipă profesionistă. Acelaşi lucru este când se înrolează un jucător care nu poate face nimic. Am avut această mică reţinere, a fost teama că vom fi o povară.

Dar când comisarul ne-a explicat că vom fi antrenaţi treptat, ne-a spus şi ne-a arătat cum să ţinem o armă, cum să luptăm şi să apărăm Ucraina, am decis să ne alăturăm armatei. Deja am învăţat să folosim mitraliera. Totul este treptat. Facem de gardă, suntem la datorie.”, a spus Vasil Țiuțiura.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:25 LIVE TEXTSepsi – Rapid 3-2. Un nou meci de coşmar pentru giuleşteni, care sunt „condamnaţi” la ultimul loc din play-off! 22:24 FotoMesajul primit de Mihai Neşu, la 13 ani după accidentul cumplit care l-a imobilizat în scaun cu rotile: „Va juca pentru Dumnezeu” 22:00 Doncaster – Crewe, acum LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Duel pentru finala play-off-ului de promovare în League One 21:55 Modul emoţionant prin care Ligue 1 şi-a luat rămas-bun de la Kylian Mbappe! Imagine fabuloasă cu starul care se desparte de PSG 21:44 Kylian Mbappe se poate despărți cu un trofeu de PSG! Finala Cupei Franței e LIVE în AntenaPLAY, pe 25 mai 21:20 LIVE VIDEOSuedia – SUA și Cehia – Finlanda, ACUM în AntenaPLAY! Elveția – Norvegia 5-2 și Slovacia – Germania 4-6 la CM de hochei 21:15 BREAKING NEWSKylian Mbappe și-a luat adio de la PSG! Mesajul transmis de superstarul francez! Cale liberă spre Real Madrid 21:10 Kriszta Incze și Cătălina Axente s-au calificat la Jocurile Olimpice! Team Romania a ajuns la 85 de sportivi 20:55 LIVE VIDEOBari – Brescia și Sudtirol – Palermo, acum în AntenaPLAY. Echipa lui Pușcaș luptă pentru evitarea retrogradării 20:32 Mesajul lui Florinel Coman pentru fanii FCSB-ului, înainte de sărbătoarea de titlu. Detalii importante pentru suporteri Vezi toate știrile
Citește și