Închide meniul

Război în Ucraina | Aproape o întreagă echipă de fotbal s-a înrolat pentru a lupta împotriva soldaților lui Vladimir Putin: „Deja am învățat să folosim mitraliera!”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 17 aprilie 2022, 21:35

Război în Ucraina | Aproape o întreagă echipă de fotbal s-a înrolat pentru a lupta împotriva soldaților lui Vladimir Putin: „Deja am învățat să folosim mitraliera!

Război în Ucraina | 14 jucători și antrenori ai unei echipe din Ucraina s-au înrolat în armată

Profimedia

Război în Ucraina | 14 jucători și antrenori din cadrul echipei FC Prikarpattia, din liga a doua ucraineană, s-au înrolat în armată pentru a lupta împotriva Rusiei. Fotbaliștii au dezvăluit procesul prin care au trecut în ultima perioadă, pentru a putea face față armatei lui Vladimir Putin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Războiul din Ucraina continuă, iar cetățenii din țara vecină luptă cu toate forțele împotriva Rusiei. Recent, 14 jucători și antrenori de la o echipă din fotbalul ucrainean, FC Prikarpattia, s-au înrolat în armată.

Război în Ucraina | 14 jucători și antrenori ai unei echipe din Ucraina s-au înrolat în armată

Fotbaliștii n-au mai suportat să privească din exterior atacurile oribile ordonate de Vladimir Putin în țara lor și au luat o decizie radicală. Cei 14 membri ai divizionarei secunde s-au înrolat în armata Ucrainei, pentru a-și apăra țara de bombardamentele lui Vladimir Putin.

Anunțul a fost făcut chiar de Federația Ucraineană de Fotbal:

„Este absolut un caz fără precedent de la începutul invaziei de către invadatorii ruşi ca o echipă de fotbal din ligă a decis aproape unanim să meargă să apere ţara.”, a anunțat UAF, citată de news.ro.

Reclamă

Jucătorii ucraineni au plecat să lupte împotriva armatei lui Vladimir Putin: „Am învățat să folosim mitraliera!”

Vasil Țiuțiura, căpitanul celor de la FC Prikarpattia, a dezvăluit că el și colegii săi nu știau să folosească o armă înainte să se înroleze. Între timp, jucătorii ucraineni au învățat cum să folosească până și mitraliera.

„Este ca şi cum ai duce un jucător din campionatul regional la o echipă profesionistă. Acelaşi lucru este când se înrolează un jucător care nu poate face nimic. Am avut această mică reţinere, a fost teama că vom fi o povară.

Dar când comisarul ne-a explicat că vom fi antrenaţi treptat, ne-a spus şi ne-a arătat cum să ţinem o armă, cum să luptăm şi să apărăm Ucraina, am decis să ne alăturăm armatei. Deja am învăţat să folosim mitraliera. Totul este treptat. Facem de gardă, suntem la datorie.”, a spus Vasil Țiuțiura.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și