Închide meniul

Mircea Lucescu, răspuns acid pentru ultraşii lui Dinamo Kiev: „Eu însemn foarte mult pentru Ucraina!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 18 aprilie 2022, 16:40

Mircea Lucescu, răspuns acid pentru ultraşii lui Dinamo Kiev: „Eu însemn foarte mult pentru Ucraina!

Mircea Lucescu este antrenorul lui Dinamo Kiev

Hepta

Mircea Lucescu le-a răspuns ultrașilor lui Dinamo Kiev, care l-au acuzat că este responsabil pentru decizia clubului de a nu-şi lăsa jucătorii la echipa naţională. „Il Luce” spune că nu își dorește decât să ajute naționala Ucrainei și că, de-a lungul timpului, a făcut multe lucruri bune pentru fotbalul din țara vecină.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Nu e adevărat. E doar un alibi pe care îl caută unii. Încă de la început, eu am afirmat că obiectivul principal al fotbalului ucrainean este acum calificarea echipei naționale la Campionatul Mondial. Tot acest program, clar, de pregătire, pe care l-am făcut este pentru Mondial, pentru că nu eu am nicio competiție, niciun obiectiv. Acesta este obiectivul nostru comun. Naționala.

Mircea Lucescu, răspuns acid pentru ultraşii lui Dinamo Kiev

Tocmai de aceea, mi-am asumat responsabilitatea de a-i pregăti pe jucători pentru fi gata de meciurile de baraj din iunie. Era imposibil în Ucraina. Eu am fost inițiatorului planului de a-i ajuta să iasă din țară, împreună cu familiile, de a locui și de a se antrena în cele mai bune condiții. Și mai era un alt scop al acestui plan.

Am insistat în același timp să organizăm un turneu în Europa. Nu erau doar meciuri de pregătire, ci mai ales umanitare, pentru a atrage atenția tuturor asupra situației din Ucraina. Prezența lui Dinamo Kiev în Europa generează simpatie, iar câștigurile ajung la cei care au nevoie, mai ales la copii. Iată două aspecte importante. Umanitar și al pregătirii jucătorilor pentru națională.

Din punctul meu de vedere, nu e nicio problemă. Selecționerul poate să ia jucătorii și mâine, dacă vrea, dacă se consideră că astfel ajută la calificare. E responsabilitatea selecționerului, a federației. Dar e nevoie de acordul președinților de club, pentru că ei plătesc jucătorii.

Reclamă

Statistica e dovada a ceea ce am oferit eu Ucrainei. Rezultate, trofee și jucători crescuți și pregătiți pentru națională. Cred că eu însemn foarte mult pentru Ucraina, din 2004 până acum”,  a spus Mircea Lucescu, potrivit gsp.ro.

Naţionala Ucrainei va disputa, la 1 iunie, în deplasare, cu Scoţia, semifinala barajului pentru turneul final din Qatar. Câştigătoarea acestei confruntări va întâlni Ţara Galilor la 5 iunie, în finala play-off-ului.

„Scuzaţi-mă, dar cine este Lucescu pentru ţara noastră?”

Şi fostul selecţioner Miron Markevic i-a criticat pe Lucescu şi pe patronul clubului din Kiev, Igor Surkis, şi a îndemnat ca jucătorii de la Dinamo să nu mai fie primiţi la naţională dacă nu se prezintă la 29 aprilie.

Reclamă 4 / 0/3

„Scuzaţi-mă, dar cine este Lucescu pentru ţara noastră? Există o naţională a Ucrainei şi va mai spun ceva. Este imposibil, deja trece toate graniţele! Pentru noi, cel mai important lucru este ca echipa să meargă în Qatar. Sunt surprins că în acest moment poate exista o poziţie precum cele ale lui Surkis şi Lucescu. Nici eu nu înţeleg de ce tac fotbaliştii. De ce nu spun că vor să meargă la echipa naţională?

Ei trebuie să vorbească şi să spună: <Pe 29 aprilie mergem la naţională! Nu vreţi să ne daţi drumul, vom merge noi!>. Ar trebui să decidă fotbaliştii, nu Surkis şi Lucescu. Îi îndemn pe dinamovişti să renunţe la tot şi să meargă la naţională dacă iubesc cu adevărat Ucraina şi vor să meargă la Cupa Mondială! Dacă nu vin acum, nu trebuie să fie chemaţi din nou. Drumul către echipa naţională trebuie să fie închis pentru ei. Acum este momentul să nu renunţăm la ţară”, a declarat fostul selecţioner, citat de presa ucraineană.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” Vezi toate știrile
Citește și