Închide meniul

Mircea Lucescu, răspuns acid pentru ultraşii lui Dinamo Kiev: „Eu însemn foarte mult pentru Ucraina!”

Alexandru Ivan Publicat: 18 aprilie 2022, 16:40

Mircea Lucescu, răspuns acid pentru ultraşii lui Dinamo Kiev: „Eu însemn foarte mult pentru Ucraina!

Mircea Lucescu este antrenorul lui Dinamo Kiev

Hepta

  • Mircea Lucescu, pus la zid de fanii lui Dinamo Kiev
  • Răspuns acid al lui „Il Luce” pentru ultrași

Mircea Lucescu le-a răspuns ultrașilor lui Dinamo Kiev, care l-au acuzat că este responsabil pentru decizia clubului de a nu-şi lăsa jucătorii la echipa naţională. „Il Luce” spune că nu își dorește decât să ajute naționala Ucrainei și că, de-a lungul timpului, a făcut multe lucruri bune pentru fotbalul din țara vecină.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Nu e adevărat. E doar un alibi pe care îl caută unii. Încă de la început, eu am afirmat că obiectivul principal al fotbalului ucrainean este acum calificarea echipei naționale la Campionatul Mondial. Tot acest program, clar, de pregătire, pe care l-am făcut este pentru Mondial, pentru că nu eu am nicio competiție, niciun obiectiv. Acesta este obiectivul nostru comun. Naționala.

Mircea Lucescu, răspuns acid pentru ultraşii lui Dinamo Kiev

Tocmai de aceea, mi-am asumat responsabilitatea de a-i pregăti pe jucători pentru fi gata de meciurile de baraj din iunie. Era imposibil în Ucraina. Eu am fost inițiatorului planului de a-i ajuta să iasă din țară, împreună cu familiile, de a locui și de a se antrena în cele mai bune condiții. Și mai era un alt scop al acestui plan.

Reclamă

Am insistat în același timp să organizăm un turneu în Europa. Nu erau doar meciuri de pregătire, ci mai ales umanitare, pentru a atrage atenția tuturor asupra situației din Ucraina. Prezența lui Dinamo Kiev în Europa generează simpatie, iar câștigurile ajung la cei care au nevoie, mai ales la copii. Iată două aspecte importante. Umanitar și al pregătirii jucătorilor pentru națională.

Din punctul meu de vedere, nu e nicio problemă. Selecționerul poate să ia jucătorii și mâine, dacă vrea, dacă se consideră că astfel ajută la calificare. E responsabilitatea selecționerului, a federației. Dar e nevoie de acordul președinților de club, pentru că ei plătesc jucătorii.

Reclamă

Statistica e dovada a ceea ce am oferit eu Ucrainei. Rezultate, trofee și jucători crescuți și pregătiți pentru națională. Cred că eu însemn foarte mult pentru Ucraina, din 2004 până acum”,  a spus Mircea Lucescu, potrivit gsp.ro.

Naţionala Ucrainei va disputa, la 1 iunie, în deplasare, cu Scoţia, semifinala barajului pentru turneul final din Qatar. Câştigătoarea acestei confruntări va întâlni Ţara Galilor la 5 iunie, în finala play-off-ului.

„Scuzaţi-mă, dar cine este Lucescu pentru ţara noastră?”

Şi fostul selecţioner Miron Markevic i-a criticat pe Lucescu şi pe patronul clubului din Kiev, Igor Surkis, şi a îndemnat ca jucătorii de la Dinamo să nu mai fie primiţi la naţională dacă nu se prezintă la 29 aprilie.

Reclamă 4 / 0/3

„Scuzaţi-mă, dar cine este Lucescu pentru ţara noastră? Există o naţională a Ucrainei şi va mai spun ceva. Este imposibil, deja trece toate graniţele! Pentru noi, cel mai important lucru este ca echipa să meargă în Qatar. Sunt surprins că în acest moment poate exista o poziţie precum cele ale lui Surkis şi Lucescu. Nici eu nu înţeleg de ce tac fotbaliştii. De ce nu spun că vor să meargă la echipa naţională?

Ei trebuie să vorbească şi să spună: <Pe 29 aprilie mergem la naţională! Nu vreţi să ne daţi drumul, vom merge noi!>. Ar trebui să decidă fotbaliştii, nu Surkis şi Lucescu. Îi îndemn pe dinamovişti să renunţe la tot şi să meargă la naţională dacă iubesc cu adevărat Ucraina şi vor să meargă la Cupa Mondială! Dacă nu vin acum, nu trebuie să fie chemaţi din nou. Drumul către echipa naţională trebuie să fie închis pentru ei. Acum este momentul să nu renunţăm la ţară”, a declarat fostul selecţioner, citat de presa ucraineană.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa "tricolorilor"
Echipa naţională • 28 mart., 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 28 mart., 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo
Liga 1 • 27 mart., 21:41
„Asta le mai lipsea!” Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo: „Va fi un dezavantaj!”
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Fotbal extern • 27 mart., 17:00
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: "Doar aşa putem câştiga". Dezvăluirea căpitanului
EURO 2024 • 27 mart., 11:47
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: „Doar aşa putem câştiga”. Dezvăluirea căpitanului