Închide meniul

Mircea Lucescu şi Dinamo Kiev şi-au luat adio de la titlu. Şahtior rămâne pe primul loc. Ucraina, fără campioană din cauza războiului!

Iulian Focșăneanu Publicat: 26 aprilie 2022, 17:23

Reclamă
Mircea Lucescu şi Dinamo Kiev şi-au luat adio de la titlu. Şahtior rămâne pe primul loc. Ucraina, fără campioană din cauza războiului!

Reacția presei internaționale după ce Mircea Lucescu și-a încheiat cariera

Mircea Lucescu, în timpul unei conferinţe de presă / Profimediaimages

Mircea Lucescu şi Dinamo Kiev nu mai au nicio şansă să îşi apere titlul în Ucraina. Lupta pentru trofeu se închide prematur, din cauza războiului. După două luni de conflict armat, s-a luat hotărârea ca Şahtior Doneţk să rămână pe primul loc, dar să nu fie desemnată campioana Ucrainei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astăzi a avut loc o şedinţă extraordinară a cluburilor şi s-a votat să se ţină cont de clasamentul de după cele 18 etape care s-au putut disputa. Chiar dacă iniţial s-a crezut că Şahtior va cuceri cel de-al 14-lea titlu din istoria clubului, nu se va mai acorda titlul.

Nu se va mai desemna campioana Ucrainei. Mircea Lucescu nu îşi mai poate apăra titlul

UPDATE: Potrivit ultimelor informaţii, nicio echipă nu va retrograda şi nici nu va fi desemnată campioana Ucrainei. Totul pentru că, tehnic, nu a fost încheiată competiţia internă.

Dinamo Kiev a dat dovadă de o sportivitate ieşită din comun şi a votat în favoarea marii rivale.

Reclamă
Reclamă 4

Potrivit jurnalistului Igor Burbas, la şedinţa de astăzi a cluburilor s-a decis luarea în calcul a clasamentului de după cele 18 etape. Asta înseamnă că Şahtior va fi declarată campioană, cu un avans de 2 puncte. Toate cluburile, inclusiv Dinamo Kiev, au votat pentru.

Decizia trebuie aprobată de Comitetul Executiv. Cupa Ucrainei va fi, probabil, anulată. În ceea ce priveşte prezenţa în cupele europene, Şahtior, Dinamo Kiev, Dnipro, Zorya şi Vorskla plănuiesc să se înscrie la UEFA. Soarta sezonului 2022-2023 depinde de sfârşitul războiului„, anunţă ucrainenii de la sport.ua.

Dinamo Kiev s-a încurcat chiar în ultima etapă care a avut loc înainte ca Vladimir Putin să declanşeze războiul. Gruparea din capitală a făcut egal, pe teren propriu, cu Zorya Luhansk.

Reclamă

Gest uriaş făcut de Mircea Lucescu pentru jucătorii de la Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a făcut un gest uriaş de Paşte pentru jucătorii de la Dinamo Kiev şi familiile acestora. Antrenorul român i-a scos la masă, pe malul lacului Snagov.

Echipa antrenată de Mircea Lucescu va juca 3 amicale în perioada imediat următoare: cu Borussia Dortmund, Dinamo Zagreb şi FC Basel. În Vinerea mare, Dinamo Kiev a jucat un amical şi cu CFR Cluj.

I-am strâns pe toţi la Snagov, 65-70 de persoane, şi am făcut o masă de Paste, cum e normal. Pe malul lacului, a fost foarte bine. Total diferit faţă de ce ar fi putut face ei acasă, dar am încercat să le pun zâmbetul pe buze, să se bucure şi ei de ziua Paşte, aşa cum trebuie.

În sfârşit o echipa mare acceptă să joace un amical caritabil, umanitar, e vorba de Dortmund, unde ştiu ce tip de suporteri au, care vin oricum, la orice meciuri, indiferent de nivel, Champions League sau campionat sau cupă sau meciuri amicale.

Deci este foarte important pentru noi. Jucătorii au nevoie de aceste meciuri pentru că pregătesc meciul cu Scoţia, de calificare. Pe data de 4 mai, seara, sunt la dispoziţia echipei naţionale. Până în 1 (n.r. iunie) este destul de mult timp pentru a pregăti foarte bine meciul”, a declarat Mircea Lucescu la plecarea din ţară.

„Il Luce”, luat la rost după declaraţiile despre sportivii ruşi

Mircea Lucescu (76 ani) a fost luat la rost înainte de meciul caritabil dintre Dortmund şi Dinamo Kiev. „Sportul nu trebuie implicat în evoluțiile politice”, a fost declaraţia antrenorului pe care germanii au scos-o la lumină.

Ar fi de imaginat ca naționala Rusiei să joace un baraj de Cupa Mondială în timp ce armata rusă a pornit războiul?”, l-au întrebat jurnaliştii nemţi pe „Il Luce”.

Replica antrenorului a venit imediat: „Spuneam doar că sportivii Rusiei nu ar trebui să plătească prețul pentru ceea ce se întâmplă în Ucraina. Cu siguranță un sportiv sau o asociație care pledează pentru acest război trebuie sancționate. O astfel de atitudine ar pune sub semnul întrebării spiritul fair-play-ului și sportul în general. Pe de altă parte, cred că sportul este capabil să acționeze ca un ambasador și să contruiască punți între națiuni”, a replicat Mircea Lucescu, citat de „Frankfurter Allgemeine”.

76 de ani are Mircea Lucescu. Românul e pe banca lui Dinamo Kiev din iulie 2020. În sezonul trecut, el a câștigat în Ucraina toate trofeele posibile: Cupa, Supercupa și campionatul.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:40

FotoNadia Comăneci, imagini colosale la Jocurile Olimpice 2024, alături de Rafael Nadal, Serena Williams şi Carl Lewis

0:35

Vlad Chiricheş i-a răspuns lui Gigi Becali, după FCSB – Oţelul 0-2: „Crede că joc la mişto! Poate nu e ce vrea patronul mereu!”

0:33

Gigi Becali, ofertă uriaşă pentru Louis Munteanu: „M-am enervat şi mai fac transferuri”! Ce i-a propus lui Florin Tănase

0:22

Gigi Becali i-a făcut praf pe majoritatea jucătorilor, dar a avut un preferat după FCSB – Oţelul 0-2: „A fost cel mai bun”

0:06

Gigi Becali a „distrus” un jucător, după FCSB – Oţelul 0-2: „Te nenoroceşte! El a pierdut meciul!”

23:50 26 iul.

FCSB – Oţelul 0-2. Roş-albaştrii au suferit prima înfrângere a sezonului! Gălăţenii au trecut pe primul loc în Liga 1

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 4 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 6 VideoUltrașii din Bănie și-au ieșit din minți, după Maribor – Universitatea Craiova 2-0. Jucătorii pe care îi cer dați afară!
Citește și