Închide meniul
VIDEO

Drama copiilor ucraineni care s-au refugiat în România: „Visăm ca acest calvar să ia sfârşit”. Micuţii au revenit pe tatami la cupa Alinei Dumitru

Publicat: 16 mai 2022, 20:49

Reclamă
Drama copiilor ucraineni care s-au refugiat în România: „Visăm ca acest calvar să ia sfârşit. Micuţii au revenit pe tatami la cupa Alinei Dumitru

Peste 100 de copii ucraineni, la cupa Alinei Dumitru

Drama copiilor ucraineni care s-au refugiat în România / Antena Sport

Drama copiilor ucraineni, după 82 de zile de război. „Vom dedica medaliile noastre României!„, aceasta e promisiunea viitorilor campioni la judo ai Ucrainei. Refugiaţi în România, micii luptători încearcă să fie puternici, pentru cei de acasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acum o lună, puştii Ucrainei de la judo stateau în adăposturi, de teama rachetelor ruseşti. Nevoiţi să fugă în Romania, ei s-au bucurat să ajungă din nou pe tatami.

Drama copiilor ucraineni care s-au refugiat în România. Sunt viitorii campioni la judo

Puştii au participat la cupa organizată de marea campioană a României, Alina Dumitru. Rămaşi în Ucraina, taţii micuţilor judoka îşi apară ţara, cu arma în mână!

Unul dintre copii a izbucnit în plâns în timp ce vorbea la microfonul Antena Sport. „Noi îi sunăm şi le transmitem cuvinte de încurajare„, a transmis prietenul său.

Alina Dumitru se aştepta, ca la Cupa ei, să se înscrie cel mult 25 de copii din Ucraina. Au venit peste 100!

Reclamă

Visul nostru măreţ e să devenim campioni olimpici„, a spus Siroja pentru Antena Sport.

Fiind în adăposturi, noi visam şi visăm în continuare ca acest calvar să ia sfârşit. Să fie pace şi să ne întoarcem la casele noastre„, a precizat şi Igor.

Secretul succesului de la Beijing al Alinei Dumitru

Alina Dumitru a fost invitată, anul trecut, la AS.ro LIVE. Singura româncă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice a povestit secretul succesului de la Beijing 2008. Sportiva noastră a retras-o pe cea mai bună judoka din lume. Japoneza, Ryoko Tani, era neînvinsă de 12 ani.

Reclamă 4 / 0/3

Românca a reușit o surpriză imensă la Jocurile Olimpice din 2008. Aceasta a învins-o în semifinale pe cea mai bună judoka din lume printr-o tactică specială.

Știam că o pot învinge prin noncombat. Nu vine la bătaie, se retrage. Eu inițiam atacuri, știam că nu o pot bate cu o anumită tehnică.

Am reușit să o fac să primească o penalizare și a primit-o în ultimele 30 de secunde. Mă gândeam să fiu pe podium, nu să fiu chiar campioană. Îmi era greu să cred că o pot învinge. Și acum, când mă uit la meci, tremur așa. Retrăiesc momentul”, a povestit Alina Dumitru la AS.ro LIVE.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:34 „E numărul 1 de departe” Marius Șumudică știe cine trebuie să apere poarta României la EURO! Mesaj direct pentru Edi Iordănescu 11:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă de la 17:30. Spectacol în Liga Portugal 11:03 „Instanța spune că e primul titlu al FCSB-ului!” Ce a spus Adi Popa despre șansele ca echipa lui Gigi Becali să revină în Ghencea 10:38 Leeds – Southampton LIVE VIDEO în AntenaPLAY (14:30). „Păunii”, la ultima șansă pentru promovarea directă în Premier League 10:33 U Cluj – Dinamo, 20:00, LIVE TEXT. „Câinii”, obligați să câștige pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare 10:06 „Aștept să îmi termin contractul” Daniel Oprița vrea să plece de la CSA Steaua! Cu ce echipe negociază 9:56 FotoGabi Tamaș și-a dezvăluit „rețeta pentru mahmureală”. Tactica prin care reușea să se pună rapid pe picioare 9:44 „Ce interes după acest meci?” Mihai Popescu, mesaj despre transferul la FCSB după 1-4 cu Sepsi! S-a prăbușit și a răspuns sincer 9:25 Anghel Iordănescu împlinește 74 de ani. Mesaj plin de emoție primit de la Edi Iordănescu: „Tată și cel mai bun prieten!” 9:17 „Nu mai vorbiți că sunt dinamovist” Mircea Rednic a răbufnit după a primit o întrebare legată de Dinamo! Vezi toate știrile
Citește și