Închide meniul
VIDEO

Drama copiilor ucraineni care s-au refugiat în România: „Visăm ca acest calvar să ia sfârşit”. Micuţii au revenit pe tatami la cupa Alinei Dumitru

Reclamă

Publicat: 16 mai 2022, 20:49

Drama copiilor ucraineni care s-au refugiat în România: „Visăm ca acest calvar să ia sfârşit. Micuţii au revenit pe tatami la cupa Alinei Dumitru

Peste 100 de copii ucraineni, la cupa Alinei Dumitru

Drama copiilor ucraineni care s-au refugiat în România / Antena Sport

Drama copiilor ucraineni, după 82 de zile de război. „Vom dedica medaliile noastre României!„, aceasta e promisiunea viitorilor campioni la judo ai Ucrainei. Refugiaţi în România, micii luptători încearcă să fie puternici, pentru cei de acasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acum o lună, puştii Ucrainei de la judo stateau în adăposturi, de teama rachetelor ruseşti. Nevoiţi să fugă în Romania, ei s-au bucurat să ajungă din nou pe tatami.

Drama copiilor ucraineni care s-au refugiat în România. Sunt viitorii campioni la judo

Puştii au participat la cupa organizată de marea campioană a României, Alina Dumitru. Rămaşi în Ucraina, taţii micuţilor judoka îşi apară ţara, cu arma în mână!

Unul dintre copii a izbucnit în plâns în timp ce vorbea la microfonul Antena Sport. „Noi îi sunăm şi le transmitem cuvinte de încurajare„, a transmis prietenul său.

Alina Dumitru se aştepta, ca la Cupa ei, să se înscrie cel mult 25 de copii din Ucraina. Au venit peste 100!

Reclamă

Visul nostru măreţ e să devenim campioni olimpici„, a spus Siroja pentru Antena Sport.

Fiind în adăposturi, noi visam şi visăm în continuare ca acest calvar să ia sfârşit. Să fie pace şi să ne întoarcem la casele noastre„, a precizat şi Igor.

Secretul succesului de la Beijing al Alinei Dumitru

Alina Dumitru a fost invitată, anul trecut, la AS.ro LIVE. Singura româncă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice a povestit secretul succesului de la Beijing 2008. Sportiva noastră a retras-o pe cea mai bună judoka din lume. Japoneza, Ryoko Tani, era neînvinsă de 12 ani.

Reclamă 4 / 0/3

Românca a reușit o surpriză imensă la Jocurile Olimpice din 2008. Aceasta a învins-o în semifinale pe cea mai bună judoka din lume printr-o tactică specială.

Știam că o pot învinge prin noncombat. Nu vine la bătaie, se retrage. Eu inițiam atacuri, știam că nu o pot bate cu o anumită tehnică.

Am reușit să o fac să primească o penalizare și a primit-o în ultimele 30 de secunde. Mă gândeam să fiu pe podium, nu să fiu chiar campioană. Îmi era greu să cred că o pot învinge. Și acum, când mă uit la meci, tremur așa. Retrăiesc momentul”, a povestit Alina Dumitru la AS.ro LIVE.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali Vezi toate știrile
Citește și