Închide meniul

Karim Benzema a renunţat la apel în procesul cu Mathieu Valbuena. Primise un an de închisoare în cazul ”Sextape”

Dan Roșu Publicat: 4 iunie 2022, 10:31

Reclamă
Karim Benzema a renunţat la apel în procesul cu Mathieu Valbuena. Primise un an de închisoare în cazul ”Sextape”

Karim Benzema a renunţat la apel în procesul cu Mathieu Valbuena

Karim Benzema, în timpul unui eveniment / Profimedia Images

Karim Benzema a renunţat la apel în procesul care l-a opus fostului său coechipier Mathieu Valbuena, încheiat cu condamnarea atacantului echipei Real Madrid la un an de închisoare cu suspendare, informează AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Benzema a fost obligat, totodată, să plătească o amendă de 75.000 de euro în procesul derulat anul trecut în noiembrie la tribunalul din Versailles, în care golgheterul ultimei ediţii a Ligii Campionilor a fost judecat pentru complicitate la tentativă de şantaj.

Karim Benzema a renunţat la apel în procesul cu Mathieu Valbuena

Fotbalistul, în vârstă de 34 ani, era singurul dintre cei cinci condamnaţi în procesul respectiv care a făcut recurs la sancţiunea penală. El urma să fie rejudecat pe 30 iunie şi 1 iulie, la Curtea de Apel din Versailles, dar avocatul său, Hugues Vigier, a anunţat în noaptea de vineri spre sâmbătă că Benzema a renunţat la apel.

Scandalul a izbucnit în vara lui 2015, când mai multe persoane au încercat să obţină bani de la Valbuena, pe care l-au ameninţat cu difuzarea unei înregistrări video cu scene intime în care apare şi actualul mijlocaş al lui Olympiakos Pireu.

În timpul judecăţii, camera a 7-a a instanţei din Versailles a estimat că Benzema „s-a implicat personal, cu preţul unor subterfugii şi minciuni, pentru a-şi convinge coechipierul să se supună şantajului”.

Reclamă

Împotriva celorlalte patru persoane implicate în acest caz, tribunalul a pronunţat condamnări mergând de la 18 luni de închisoare cu suspendare până la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Karim Benzema, favorit cert la câștigarea Balonului de Aur

Cotele pentru Balonul de Aur 2022 au suferit noi schimbări după ce Real Madrid a devenit, pentru a 14-a, oară campioana Europei. Karim Benzema, decisiv pentru „galactici” în lupta pentru câştigarea La Liga şi Champions League, este mare favorit la ridicare celui mai râvnit trofeu individual.

Atacantul francez a făcut un sezon de vis şi nu a avut rival în lupta pentru titlul de golgheter în Spania. A marcat 27 de goluri, cu 9 mai mult decât Iago Aspas. Benzema a fost şi cel mai bun marcator al sezonului din Liga Campionilor, cu 15 reuşite. Urmăritorul său, Robert Lewandowski, a înscris de 13 ori.

Reclamă 4 / 0/3

În luna aprilie, Karim Benzema avea cota 2.5 la câştigarea Balonului de Aur 2022. Înaintea finalei cu Liverpool, bookmakerii îi ofereau 1.33, în timp ce Mohamed Salah avea cota 1.33. Victoria lui Real Madrid, de pe Stade de France, l-a făcut pe Karim Benzema să nu mai aibă rival.

În acest moment, Karim Benzema are cota 1.01, situaţie care părea de neimaginat. Mohamed Salah şi coechipierul său, Vinicius Junior, sunt pe podiumul preferinţelor, dar au şanse infime să îi „sufle” trofeul atacantului de 34 de ani.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:53 Reacția presei din Ungaria după scandalul xenofob de la Farul – Sepsi 1-4! Ce s-a scris despre scandări 8:42 Florin Manea, anunț ferm despre viitorul lui Radu Drăgușin: „Dacă va fi în continuare rezervă, nu va rămâne la Tottenham!” 8:21 „M-am simțit teribil!” Max Verstappen a avut probleme în calificările cursei de sprint a Marelui Premiu de la Miami! 8:14 Primul transfer de titlu pe care îl face Dan Petrescu la CFR Cluj! Atacantul a refuzat-o pe FCSB și este într-o formă de senzație 0:15 VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00) 3
mai
23:57
Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!”
3
mai
22:55
„Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe
3
mai
22:45
„Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu
3
mai
22:37
Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi”
3
mai
22:26
Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi
Vezi toate știrile
Citește și