Închide meniul

Cum au ajuns să arate cotele pentru Balonul de Aur 2022, după ce Real Madrid a câştigat UEFA Champions League. Karim Benzema şi-a „distrus” concurenţa!

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 31 mai 2022, 10:25

Cum au ajuns să arate cotele pentru Balonul de Aur 2022, după ce Real Madrid a câştigat UEFA Champions League. Karim Benzema şi-a „distrus concurenţa!

Cotele pentru Balonul de Aur 2022. Karim Benzema s-a distanţat faţă de Mohamed Salah

Karim Benzema şi Mohamed Salah / Profimediaimages

Cotele pentru Balonul de Aur 2022 au suferit noi schimbări după ce Real Madrid a devenit, pentru a 14-a, oară campioana Europei. Karim Benzema, decisiv pentru „galactici” în lupta pentru câştigarea La Liga şi Champions League, este mare favorit la ridicare celui mai râvnit trofeu individual.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Atacantul francez a făcut un sezon de vis şi nu a avut rival în lupta pentru titlul de golgheter în Spania. A marcat 27 de goluri, cu 9 mai mult decât Iago Aspas. Benzema a fost şi cel mai bun marcator al sezonului din Liga Campionilor, cu 15 reuşite. Urmăritorul său, Robert Lewandowski, a înscris de 13 ori.

Cum au ajuns să arate cotele pentru Balonul de Aur 2022

În luna aprilie, Karim Benzema avea cota 2.5 la câştigarea Balonului de Aur 2022. Înaintea finalei cu Liverpool, bookmakerii îi ofereau 1.33, în timp ce Mohamed Salah avea cota 1.33. Victoria lui Real Madrid, de pe Stade de France, l-a făcut pe Karim Benzema să nu mai aibă rival.

În acest moment, Karim Benzema are cota 1.01, situaţie care părea de neimaginat. Mohamed Salah şi coechipierul său, Vinicius Junior, sunt pe podiumul preferinţelor, dar au şanse infime să îi „sufle” trofeul atacantului de 34 de ani.

Cote Balonul de Aur 2022:

Reclamă

Lionel Messi este deţinătorul ultimelor două trofee ale Balonului de Aur. Benzema poate deveni primul francez care dă lovitura după o pauză de 24 de ani. În 1998, Zinedine Zidane câştiga cursa cu Davor Suker şi brazilianul Ronaldo.

Balonul de Aur va fi decernat pe 17 octombrie 2022

Balonul de Aur va fi decernat în acest an pe 17 octombrie la Paris, a anunţat marţi revista France Football, organizatoarea ceremoniei, scrie AFP.

A 66-a ediţie a ceremoniei va avea loc la Theatre du Chatelet, la fel ca aceea de anul trecut, la care laureaţii au fost argentinianul Lionel Messi, care a obţinut pentru a şaptea oară trofeul, şi spaniola Alexia Putellas la feminin.

Reclamă 4 / 0/3

Nominalizaţii pentru Balonul de Aur masculin şi feminin, precum şi pentru trofeele Kopa (cel mai bun tânăr jucător) şi Iaşin (cel mai bun portar) vor fi dezvăluiţi pe 12 august.

Acordat la sfârşitul anului calendaristic de la crearea sa în 1956, trofeul va fi acum aliniat sezonului fotbalistic, care se desfăşoară din august până în iulie, şi va include un juriu mai restrâns, o preselecţie rafinată şi criterii de atribuire mai clare, conform noului regulament dezvăluit de France Football în luna martie.

Performanţele individuale” şi „caracterul decisiv şi impresionant al concurenţilor” vor fi astfel criteriul numărul unu, înainte de „aspectul colectiv şi trofeele câştigate” şi de „clasa jucătorului şi simţul său de fair-play”, potrivit noului regulament.

Nu se va mai ţine cont de întreaga carieră a jucătorului, pentru a se evita ca Balonul de Aur să devină „o zonă privată”, suficient pentru a răspunde criticilor legate de decernarea trofeului din 2021 lui Lionel Messi, încoronat pentru a şaptea oară, în timp ce al al doilea clasat, polonezul Robert Lewandowski, aspiră în continuare la acest trofeu individual.

Cum arată top 5 pentru Balonul de Aur

1. Karim Benzema (Real Madrid) 44 de goluri, 15 assisturi. Câștigător al UEFA Nations League, al Supercupei Spaniei, al campionatului Spaniei și al UEFA Champions League.
2. Robert Lewandowski (Bayern) 50 de goluri, 7 assisturi. Câștigător al Supercupei Germaniei și al campionatului Germaniei.
3. Mohamed Salah (Liverpool) 31 de goluri, 16 assisturi. Câștigător al Cupei Ligii Angliei, al Cupei Angliei și finalist în UEFA Champions League.
4. Kylian Mbappe (PSG) 39 de goluri, 26 de assisturi. Câștigător al UEFA Nations League și Campionatului Franței.
5. Luka Modric (Real Madrid) trei goluri, 12 assisturi. Câștigător al Supercupei Spaniei, al Campionatului Spaniei şi al UEFA Champions League

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” Vezi toate știrile
Citește și