Închide meniul
Video

Reacţia genială a lui Robert Glinţă, după ce David Popovici a devenit dublu campion mondial: „Uluitor este puţin spus! Este fabulos!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 23 iunie 2022, 10:14

Reclamă

David Popovici a devenit campion mondial la 100 şi 200 de metri liber

Profimedia

Reacţia genială a lui Robert Glinţă, după ce David Popovici a scris istorie la Campionatul Mondial de nataţie. Robert Glinţă cu greu şi-a găsit cuvintele pentru a descrie performanţa istorică a lui David Popovici.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a scris istorie la Campionatul Mondial de nataţie şi devenit campion mondial în probele de 100 şi 200 de metri liber.

Reacţia genială a lui Robert Glinţă, după ce David Popovici a scris istorie

Super-tare puştiul ce a reuşit şi de data aceasta. Este prea greu de descris în cuvinte. Vă spun numai aşa. Imaginaţi-vă că până să înceapă acest Campionat Mondial, România nu a avut niciodată un campion mondial la masculin. Dintr-o dată, David la 17 ani câştigă două medalii de aur la acelaşi campionat mondial. Uluitor este puţin spus. Este fabulos. Mă bucur enorm pentru el şi pentru nataţia românească. Noi avem istoria noastăr cu multă muncă în spate şi putem să inspirăm mulţi copii”, a spus Robert Glinţă.

Lecţie de modestie a lui Popovici: „Sunt un tip banal, capabil să facă lucruri extraordinare”

În timpul cursei istorice de la 100 de metri, Popovici s-a ales şi cu o poreclă. Sportivul de la Dinamo a recunoscut că este pe placul său.

(Reporter: Comentatorul finalei ţi-a spus „Racheta din România”. Îţi place?) Cred că a venit de la unchiul meu, el îmi mai zicea ‘Romanian Missle’ când îmi mai comenta la postări. Da, îmi place, dacă reuşeşte să inspire lumea până şi această poreclă, care mă flatează, bineînţeles, mă bucur„, a spus David Popovici la TVR.

Reclamă

Popovici a oferit şi o lecţie de modestie, în direct. Şi-a făcut o caracterizare fabuloasă şi a ţinut să le mulţumească antrenorilor şi membrilor familiei.

Sunt un puşti care înoată repede, un tip banal care e capabil să facă lucruri extraordinare şi reuşeşte să inspire oameni. Alături de oameni extraordinari în spatele lui„, a declarat Popovici.

David Popovici a egalat un record fabulos vechi de 49 de ani în natația mondială

David Popovici a reuşit o performanţă fabuloasă la Campionatele Mondiale de nataţie. Tânărul de 17 ani a devenit cel mai bun din lume şi în cursa de 100 de metri liber. A câştigat medalia de aur şi a scris o nouă pagină de istorie.

Reclamă 4 / 0/3

Din 1973 nu mai reuşise să câştige cineva atât proba de 100 de metri, cât şi cea de 200 de metri, de la aceeaşi ediţie. Singurul înotător care a izbutit „dubla” este americanul Jim Montgomery. A stabilit recordul la Campionatul Mondial de la Belgrad, din urmă cu 49 de ani, primul din istorie.

Nici măcar starul Caeleb Dressel, câştigător la 100 de metri liber în 2017 şi 2019, nu a reuşit minunea. De fiecare dată a fost depăşit de chinezul Sun Yang, cel care a fost campion la 200 de metri liber. Popovici ar fi vrut să se lupte cu Dressel pentru titlul mondial de la 100 de metri liber. Totuşi, americanul care a câştigat 5 medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo s-a retras chiar înaintea semifinalelor.

Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:57 Jucătorul dorit de Gigi Becali semnează în Qatar! Transferul de milioane, ratat de patronul de la FCSB 22:36 Luis Enrique, atac la adresa rivalilor de la Borussia Dortmund. Antrenorul lui Kylian Mbappe nu s-a ferit de cuvinte 22:30 Universitatea Craiova – FCSB 2-0. Raul Silva şi Andrei Ivan au marcat pentru olteni! Echipa lui Mihai Rotaru o egalează pe CFR 22:10 „O echipă îngenuncheată, nu poate să alerge” Florin Prunea i-a făcut praf pe jucătorii formaţiei care e aproape de Liga a 2-a! 22:03 VIDEO„Made in Romania”, varianta Parma! Imagini de senzaţie cu Dennis Man şi Valentin Mihăilă 21:38 „Nu mai pot să stau în poartă!” Ionuț Gurău și-a făcut praf colegii după UTA – FCU Craiova 3-1! Război în vestiarul oltenilor 21:25 Eugen Trică, după ce FCU Craiova a pierdut cu UTA şi e pe ultimul loc în Liga 1: „Un vis urât, îmi cer scuze” 21:17 Jaqueline Cristian, victorie în prima rundă a calificărilor al turneului de la Roma! A învins-o pe Hailey Baptiste în 3 seturi 20:45 Toate scenariile prin care Dinamo se salvează de la retrogradare. „Câinii” au nevoie de un miracol în ultima etapă 20:41 Mircea Rednic e în culmea fericirii după ce a câştigat play-out-ul şi avertizează Dinamo: „Ajutaţi-vă voi, nu m-aţi susţinut” Vezi toate știrile
Citește și