Video

Reacţia genială a lui Robert Glinţă, după ce David Popovici a devenit dublu campion mondial: „Uluitor este puţin spus! Este fabulos!”

De Valentin Pîrcălabu
Publicat: 23 iunie 2022, 10:14

Reacţia genială a lui Robert Glinţă, după ce David Popovici a scris istorie la Campionatul Mondial de nataţie. Robert Glinţă cu greu şi-a găsit cuvintele pentru a descrie performanţa istorică a lui David Popovici.

Reclamă

Profimedia

David Popovici a scris istorie la Campionatul Mondial de nataţie şi devenit campion mondial în probele de 100 şi 200 de metri liber.

Reclamă

Reacţia genială a lui Robert Glinţă, după ce David Popovici a scris istorie

Super-tare puştiul ce a reuşit şi de data aceasta. Este prea greu de descris în cuvinte. Vă spun numai aşa. Imaginaţi-vă că până să înceapă acest Campionat Mondial, România nu a avut niciodată un campion mondial la masculin. Dintr-o dată, David la 17 ani câştigă două medalii de aur la acelaşi campionat mondial. Uluitor este puţin spus. Este fabulos. Mă bucur enorm pentru el şi pentru nataţia românească. Noi avem istoria noastăr cu multă muncă în spate şi putem să inspirăm mulţi copii”, a spus Robert Glinţă.

Lecţie de modestie a lui Popovici: „Sunt un tip banal, capabil să facă lucruri extraordinare”

În timpul cursei istorice de la 100 de metri, Popovici s-a ales şi cu o poreclă. Sportivul de la Dinamo a recunoscut că este pe placul său.

(Reporter: Comentatorul finalei ţi-a spus „Racheta din România”. Îţi place?) Cred că a venit de la unchiul meu, el îmi mai zicea ‘Romanian Missle’ când îmi mai comenta la postări. Da, îmi place, dacă reuşeşte să inspire lumea până şi această poreclă, care mă flatează, bineînţeles, mă bucur„, a spus David Popovici la TVR.

Reclamă

Popovici a oferit şi o lecţie de modestie, în direct. Şi-a făcut o caracterizare fabuloasă şi a ţinut să le mulţumească antrenorilor şi membrilor familiei.

Sunt un puşti care înoată repede, un tip banal care e capabil să facă lucruri extraordinare şi reuşeşte să inspire oameni. Alături de oameni extraordinari în spatele lui„, a declarat Popovici.

David Popovici a egalat un record fabulos vechi de 49 de ani în natația mondială

David Popovici a reuşit o performanţă fabuloasă la Campionatele Mondiale de nataţie. Tânărul de 17 ani a devenit cel mai bun din lume şi în cursa de 100 de metri liber. A câştigat medalia de aur şi a scris o nouă pagină de istorie.

Din 1973 nu mai reuşise să câştige cineva atât proba de 100 de metri, cât şi cea de 200 de metri, de la aceeaşi ediţie. Singurul înotător care a izbutit „dubla” este americanul Jim Montgomery. A stabilit recordul la Campionatul Mondial de la Belgrad, din urmă cu 49 de ani, primul din istorie.

Nici măcar starul Caeleb Dressel, câştigător la 100 de metri liber în 2017 şi 2019, nu a reuşit minunea. De fiecare dată a fost depăşit de chinezul Sun Yang, cel care a fost campion la 200 de metri liber. Popovici ar fi vrut să se lupte cu Dressel pentru titlul mondial de la 100 de metri liber. Totuşi, americanul care a câştigat 5 medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo s-a retras chiar înaintea semifinalelor.

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
0:47 VideoMădălin Pîrvulescu a făcut show la iFight Heroes „Marea confruntare”. Luptătorul fermier l-a umplut de sânge pe Lorenzo Stoica şi îşi continuă seria de senzaţie! 0:36 Video„Bombardierul” Pascu l-a răpus pe „Mutantul” Franţei la iFight HEROES „Marea Confruntare”. Românul, câştigător prin „Heel Hook” în prima rundă. Jonathan Bosuku, trimis direct la medic! 0:35 LIVE VIDEOA fost spectacol în iFight HEROES „Marea Confruntare”, pe AntenaPLAY şi Antena 1! „Bombardierul” Pascu şi „Minerul” Pîrtea Jr, marii câştigători. Anunţul făcut de Sandu Lungu 0:13 Ce a spus Dan Petrescu despre FC Pyunik, adversara CFR-ului din preliminariile Champions League: „E de play-off!” 24
iun.
23:03
Mihai Stoichiță l-a făcut praf pe Ladislau Boloni: „Ai avut naționala pe tavă! O iei sau nu o iei?”
24
iun.
22:33
Fanii Universității Craiova, val de ironii după ce echipa lor nu a făcut niciun transfer
24
iun.
22:03
VideoJucătorii de la CFR Cluj s-au înghesuit pe telefoane să-l vadă pe David Popovici cum iese campion mondial!
24
iun.
21:42
VideoOctavian Popescu încercat senzații tari! „Perla” de la FCSB a zburat cu parapanta EXCLUSIV
24
iun.
21:04
Ladislau Boloni, prezentat oficial la Metz: „Vreau să fiu iubit! Pot face compromisuri!”
24
iun.
20:57
VideoO echipă din Turcia are cei mai înfocaţi suporteri! Fanii s-au bucurat şi când au fost martorii unei cereri în căsătorie
Pe același subiect
Robert Glinţă
Alte Sporturi • 24 iun., 20:41
Robert Glinţă s-a calificat în finală la 50 de metri spate, la Campionatul Mondial de Nataţie
Robert Glinţă
Alte Sporturi • 24 iun., 10:51
Robert Glinţă s-a calificat în semifinale la 50 de metri spate. Românul luptă pentru finală vineri, după ora 20:00
David Popovici a devenit campion mondial la 200 de metri liber
Alte Sporturi • 21 iun., 13:21
Cristi Chivu a fost impresionat de David Popovici! Mesajul fostului căpitan al naţionalei pentru campionul mondial
Close