Închide meniul
Video

Reacţia genială a lui Robert Glinţă, după ce David Popovici a devenit dublu campion mondial: „Uluitor este puţin spus! Este fabulos!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 23 iunie 2022, 10:14

David Popovici a devenit campion mondial la 100 şi 200 de metri liber

Profimedia

Reacţia genială a lui Robert Glinţă, după ce David Popovici a scris istorie la Campionatul Mondial de nataţie. Robert Glinţă cu greu şi-a găsit cuvintele pentru a descrie performanţa istorică a lui David Popovici.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a scris istorie la Campionatul Mondial de nataţie şi devenit campion mondial în probele de 100 şi 200 de metri liber.

Reacţia genială a lui Robert Glinţă, după ce David Popovici a scris istorie

Super-tare puştiul ce a reuşit şi de data aceasta. Este prea greu de descris în cuvinte. Vă spun numai aşa. Imaginaţi-vă că până să înceapă acest Campionat Mondial, România nu a avut niciodată un campion mondial la masculin. Dintr-o dată, David la 17 ani câştigă două medalii de aur la acelaşi campionat mondial. Uluitor este puţin spus. Este fabulos. Mă bucur enorm pentru el şi pentru nataţia românească. Noi avem istoria noastăr cu multă muncă în spate şi putem să inspirăm mulţi copii”, a spus Robert Glinţă.

Lecţie de modestie a lui Popovici: „Sunt un tip banal, capabil să facă lucruri extraordinare”

În timpul cursei istorice de la 100 de metri, Popovici s-a ales şi cu o poreclă. Sportivul de la Dinamo a recunoscut că este pe placul său.

(Reporter: Comentatorul finalei ţi-a spus „Racheta din România”. Îţi place?) Cred că a venit de la unchiul meu, el îmi mai zicea ‘Romanian Missle’ când îmi mai comenta la postări. Da, îmi place, dacă reuşeşte să inspire lumea până şi această poreclă, care mă flatează, bineînţeles, mă bucur„, a spus David Popovici la TVR.

Reclamă

Popovici a oferit şi o lecţie de modestie, în direct. Şi-a făcut o caracterizare fabuloasă şi a ţinut să le mulţumească antrenorilor şi membrilor familiei.

Sunt un puşti care înoată repede, un tip banal care e capabil să facă lucruri extraordinare şi reuşeşte să inspire oameni. Alături de oameni extraordinari în spatele lui„, a declarat Popovici.

David Popovici a egalat un record fabulos vechi de 49 de ani în natația mondială

David Popovici a reuşit o performanţă fabuloasă la Campionatele Mondiale de nataţie. Tânărul de 17 ani a devenit cel mai bun din lume şi în cursa de 100 de metri liber. A câştigat medalia de aur şi a scris o nouă pagină de istorie.

Reclamă 4 / 0/3

Din 1973 nu mai reuşise să câştige cineva atât proba de 100 de metri, cât şi cea de 200 de metri, de la aceeaşi ediţie. Singurul înotător care a izbutit „dubla” este americanul Jim Montgomery. A stabilit recordul la Campionatul Mondial de la Belgrad, din urmă cu 49 de ani, primul din istorie.

Nici măcar starul Caeleb Dressel, câştigător la 100 de metri liber în 2017 şi 2019, nu a reuşit minunea. De fiecare dată a fost depăşit de chinezul Sun Yang, cel care a fost campion la 200 de metri liber. Popovici ar fi vrut să se lupte cu Dressel pentru titlul mondial de la 100 de metri liber. Totuşi, americanul care a câştigat 5 medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo s-a retras chiar înaintea semifinalelor.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
Vezi toate știrile
Citește și