Închide meniul
UPDATE

David Popovici, reacţie de mare campion după revenirea în România: „Sunt onorat să reprezint ţara asta frumoasă!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 26 iunie 2022, 21:35

David Popovici, reacţie de mare campion după revenirea în România: „Sunt onorat să reprezint ţara asta frumoasă!

David Popovici, reacţie de mare campion după revenirea în România

Antena Sport

David Popovici a avut o reacţie de mare campion după revenirea în România. „Regele Nataţiei” a scris istorie în natația mondială. Sportivul de 17 ani a câștigat aurul la probele de 200 metri liber și 100 metri liber la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Campionul nostru este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

David Popovici, reacţie de mare campion după revenirea în România

„Trebuie să recunosc. Nu sunt obişnuit cu atât de multă lume şi atât de multă atenţie. Vreau să le mulţumesc celor care care au crezut în mine şi să le mulţumesc tuturor românilor care m-au urmărit, care au stat în faţa ecranelor. A fost superb şi multă lume ar vrea în situaţia mea. Sunt chiar onorat să reprezint ţara asta frumoasă şi să vă simt alături de mine!

Abia aştept să concurez la europenele de juniori. Vreau să mă simt la fel ca sportivii maghiari. Vreau ca tribuna să fie cât mai gălăgioasă. Vreau să ne strige numele şi să ne simţim cu adevărat special. Mai avem un sezon competiţional destul de plin. Vor fi memorabile următoarele competiţii!”, a declarat David Popovici.

„Nu ştiu dacă sportul va avea o imagine mai bună la noi în ţară. Pot să sper că valul meu va aduce reacţii pozitive. Sportul avea nevoie de o mică resuscitare. Abia aştept să văd cum am reuşit să schimb acest sport. Sper ca în acest proces să fie inspiraţi mai mulţi oameni”, a mai spus campionul mondial.

Reclamă

„Eu şi cu echipa mea avem filosofia de a nu atinge niciodată perfectul, dar a ne îndrepta tot timpul spre el. Ţinta mea este să devin în fiecare zi o versiune mai bună a mea. Mi-ar plăcea să fim în faţa absolut tuturor. Voi mai avea foarte multe competiţii.

Cel mai mare vis profesional a fost să devin cel mai bun din lume. Acum, este să devin cel mai rapid din istorie. Dacă se poate într-o probă, ar fi superb. În mai multe ar fi şi mai super. Un alt vis ar fi să inspir cât mai mulţi oameni şi să trăiască odată cu mine. Nu aş putea spune cât ar dura să devin cel mai rapid din istorie. Sunt alţi campioni mondiali la Budapesta care au reuşit la 15 ani să o facă. Atât timp cât eşti pasionat şi îţi place ceea ce faci, poţi să o faci la orice vârstă!”, a completat David Popovici.

„Sper să facă ceva toţi cei pe care îi inspir. Nu degeaba se spune că înotul este cel mai complet sport. Relaţia cu apa este ceva instinctual. Construirea unor noi bazine este unul dintre scopurile mele clare”, a explicat dublul campion mondial.

Reclamă 4 / 0/3

„E cea mai bună decizie de a rămâne. Într-un sport atât de individual este extrem de importantă chimia pe care o ai cu cel care lucrezi. Este cel mai important criteriu în performanţa cuiva. Trebuie să mă odihnesc, să dorm şi să mănânc bine. Budapesta e un oraş frumos, dar mi-a fost dor de Bucureşti”, a mai spus David Popovici.

„Şi eu la 17 ani încă trebuie să îi ascult pe ai mei. Este ceva foarte frumos. Sportul îţi oferă stări de bine 24 din 7. Sunt onorat să mă pot numi idolul unor copii. Când l-am văzut pe Robert (n.r. Glinţă) mi-a fost foarte ruşine. A fost foarte ok. Robert a fost şi este ok. Sper să fim cei mai mari idoli, poate din sport. Robert mi-a spus că a fost primul autograf pe care l-a dat vreodată”, a dezvăluit campionul nostru.

David Popovici, recompensat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler

Preşedintele Klaus Iohannis îl va decora pe David Popovici cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, ca urmare a performanţelor extraordinare obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta.

„Prin talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât şi în afara sa, David Popovici a promovat numele ţării noastre în întreaga lume. David Popovici este un model pentru tânăra generaţie şi un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internaţional reprezintă un câştig uriaş pentru România”, precizează comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Cum a reacţionat David Popovici după ce a câştigat două medalii de aur

„Este doar începutul, avem un drum foarte foarte lung în faţa noastră. Vă iubesc pe toţi şi mulţumesc pentru că v-aţi uitat!

Ce pot să spun este că lumea m-a urmărit. Sper că v-am făcut pe toţi mândri. Urmează o vară plină, un sezon încărcat, dar pe care abia îl aştept. Urmează un pic de pauză, în care să reflectăm ceea ce s-a întâmplat.

Nu a fost un concurs pe care l-am pregătit extraordinar de tare, asta mă face optimist. Am fost într-o stare bună, dar nu ştiam. Pot să mă surprind în continuare. Înotul este un sport foarte sănătos, la fel e şi fotbalul. Susţin orice copil care vrea să facă sport. Este o populaţie sănătoasă„, a declarat David Popovici pentru TVR 1.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și