Închide meniul
UPDATE

David Popovici, reacţie de mare campion după revenirea în România: „Sunt onorat să reprezint ţara asta frumoasă!”

Dragoș Vasile Publicat: 26 iunie 2022, 21:35

David Popovici, reacţie de mare campion după revenirea în România: „Sunt onorat să reprezint ţara asta frumoasă!

David Popovici, reacţie de mare campion după revenirea în România

Antena Sport

  • David Popovici, reacţie de mare campion după revenirea în România
  • Ce a spus „Regele Nataţiei” după ce a fost premiat

David Popovici a avut o reacţie de mare campion după revenirea în România. „Regele Nataţiei” a scris istorie în natația mondială. Sportivul de 17 ani a câștigat aurul la probele de 200 metri liber și 100 metri liber la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Campionul nostru este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

David Popovici, reacţie de mare campion după revenirea în România

„Trebuie să recunosc. Nu sunt obişnuit cu atât de multă lume şi atât de multă atenţie. Vreau să le mulţumesc celor care care au crezut în mine şi să le mulţumesc tuturor românilor care m-au urmărit, care au stat în faţa ecranelor. A fost superb şi multă lume ar vrea în situaţia mea. Sunt chiar onorat să reprezint ţara asta frumoasă şi să vă simt alături de mine!

Reclamă

Abia aştept să concurez la europenele de juniori. Vreau să mă simt la fel ca sportivii maghiari. Vreau ca tribuna să fie cât mai gălăgioasă. Vreau să ne strige numele şi să ne simţim cu adevărat special. Mai avem un sezon competiţional destul de plin. Vor fi memorabile următoarele competiţii!”, a declarat David Popovici.

„Nu ştiu dacă sportul va avea o imagine mai bună la noi în ţară. Pot să sper că valul meu va aduce reacţii pozitive. Sportul avea nevoie de o mică resuscitare. Abia aştept să văd cum am reuşit să schimb acest sport. Sper ca în acest proces să fie inspiraţi mai mulţi oameni”, a mai spus campionul mondial.

Reclamă

„Eu şi cu echipa mea avem filosofia de a nu atinge niciodată perfectul, dar a ne îndrepta tot timpul spre el. Ţinta mea este să devin în fiecare zi o versiune mai bună a mea. Mi-ar plăcea să fim în faţa absolut tuturor. Voi mai avea foarte multe competiţii.

Cel mai mare vis profesional a fost să devin cel mai bun din lume. Acum, este să devin cel mai rapid din istorie. Dacă se poate într-o probă, ar fi superb. În mai multe ar fi şi mai super. Un alt vis ar fi să inspir cât mai mulţi oameni şi să trăiască odată cu mine. Nu aş putea spune cât ar dura să devin cel mai rapid din istorie. Sunt alţi campioni mondiali la Budapesta care au reuşit la 15 ani să o facă. Atât timp cât eşti pasionat şi îţi place ceea ce faci, poţi să o faci la orice vârstă!”, a completat David Popovici.

„Sper să facă ceva toţi cei pe care îi inspir. Nu degeaba se spune că înotul este cel mai complet sport. Relaţia cu apa este ceva instinctual. Construirea unor noi bazine este unul dintre scopurile mele clare”, a explicat dublul campion mondial.

Reclamă 4 / 0/3

„E cea mai bună decizie de a rămâne. Într-un sport atât de individual este extrem de importantă chimia pe care o ai cu cel care lucrezi. Este cel mai important criteriu în performanţa cuiva. Trebuie să mă odihnesc, să dorm şi să mănânc bine. Budapesta e un oraş frumos, dar mi-a fost dor de Bucureşti”, a mai spus David Popovici.

„Şi eu la 17 ani încă trebuie să îi ascult pe ai mei. Este ceva foarte frumos. Sportul îţi oferă stări de bine 24 din 7. Sunt onorat să mă pot numi idolul unor copii. Când l-am văzut pe Robert (n.r. Glinţă) mi-a fost foarte ruşine. A fost foarte ok. Robert a fost şi este ok. Sper să fim cei mai mari idoli, poate din sport. Robert mi-a spus că a fost primul autograf pe care l-a dat vreodată”, a dezvăluit campionul nostru.

David Popovici, recompensat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler

Preşedintele Klaus Iohannis îl va decora pe David Popovici cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, ca urmare a performanţelor extraordinare obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta.

„Prin talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât şi în afara sa, David Popovici a promovat numele ţării noastre în întreaga lume. David Popovici este un model pentru tânăra generaţie şi un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internaţional reprezintă un câştig uriaş pentru România”, precizează comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Cum a reacţionat David Popovici după ce a câştigat două medalii de aur

„Este doar începutul, avem un drum foarte foarte lung în faţa noastră. Vă iubesc pe toţi şi mulţumesc pentru că v-aţi uitat!

Ce pot să spun este că lumea m-a urmărit. Sper că v-am făcut pe toţi mândri. Urmează o vară plină, un sezon încărcat, dar pe care abia îl aştept. Urmează un pic de pauză, în care să reflectăm ceea ce s-a întâmplat.

Nu a fost un concurs pe care l-am pregătit extraordinar de tare, asta mă face optimist. Am fost într-o stare bună, dar nu ştiam. Pot să mă surprind în continuare. Înotul este un sport foarte sănătos, la fel e şi fotbalul. Susţin orice copil care vrea să facă sport. Este o populaţie sănătoasă„, a declarat David Popovici pentru TVR 1.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” Vezi toate știrile
Pe același subiect
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice
Înot • 27 mart., 19:50
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice! Anunţul făcut de Camelia Potec: „Ştie ce înseamnă să fii cel mai bun!”
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice
Înot • 25 mart., 12:13
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice! Românul s-a distrat la ultimul concurs la care a participat
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici
Înot • 12 feb., 11:56
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici. Verdictul dat de americani
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
Înot • 11 feb., 22:32
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
David Popovici nu mai cel mai rapid înotător la 100 metri liber din istorie! Pan Zhanle (19 ani) a înotat fabulos în proba de ştafetă 4x100 de metri liber
Înot • 11 feb., 20:31
A căzut recordul mondial al lui David Popovici la 100 metri liber! Un chinez de 19 ani e cel mai rapid înotător din istorie