Închide meniul

David Popovici a dezvăluit marele său vis: „Vreau să devin cel mai rapid din istorie!”

Dragoș Vasile Publicat: 26 iunie 2022, 22:13

Reclamă
David Popovici a dezvăluit marele său vis: „Vreau să devin cel mai rapid din istorie!

David Popovici a scris istorie în nataţia mondială la Budapesta

David Popovici este noul "rege" al natației / Mathias Bergeld/Bildbyran via ZUMA Press)

David Popovici a dezvăluit marele său vis după ce a devenit dublu campion mondial la doar 17 ani. Tânărul supranumit „Regele Nataţiei” a câștigat aurul la probele de 200 metri liber și 100 metri liber la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Regele Nataţiei” a adus acasă cele două medalii de aur. La aeroport, campionul nostru a fost aşteptat cu flori şi covorul roşu de Camelia Potec, Eduard Novak şi Mihai Covaliu.

David Popovici a dezvăluit marele său vis

După ce a cucerit deja întreaga lume, David Popovici ţinteşte tot mai sus. Campionul nostru vrea să fie cel mai rapid din lume.

„Cel mai mare vis profesional a fost să devin cel mai bun din lume. Acum, este să devin cel mai rapid din istorie. Dacă se poate într-o probă, ar fi superb. În mai multe ar fi şi mai super. Un alt vis ar fi să inspir cât mai mulţi oameni şi să trăiască odată cu mine.

Nu aş putea spune cât ar dura să devin cel mai rapid din istorie. Sunt alţi campioni mondiali la Budapesta care au reuşit la 15 ani să o facă. Atât timp cât eşti pasionat şi îţi place ceea ce faci, poţi să o faci la orice vârstă!

Reclamă

Eu şi cu echipa mea avem filosofia de a nu atinge niciodată perfectul, dar a ne îndrepta tot timpul spre el. Ţinta mea este să devin în fiecare zi o versiune mai bună a mea. Mi-ar plăcea să fim în faţa absolut tuturor. Voi mai avea foarte multe competiţii!”, a completat David Popovici.

Campionul nostru este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

Eduard Novak i-a înmânat lui David Popovici cecul de 200.000 de euro

Eduard Novak i-a înmânat lui David Popovici, la revenirea în ţară, cecul de 200.000 de euro promis de oficialităţile din România. Tânărul de 17 ani a câştigat două medalii de aur la Campionatele Europene de nataţie de la Budapesta şi a scris istorie!

Reclamă 4 / 0/3

Premierul Nicolae Ciucă anunţase că sportivul legitimat la Dinamo va primi un milion de lei pentru cele două medalii de aur de la Budapesta. Acesta a susţinut că performanţa uimitoare a lui Popovici nu putea să treacă neobservată.

De îndată ce a început evenimentul de gală de la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă”, ministrul Sportului i-a oferit lui Popovici cecul de 200.000 de euro.

„În numele Guvernului României. Este prea puţin pentru valoarea ta„, a declarat Eduard Novak la Salonul Oficial.

„Felicitări, David. Felicitări familiei, tatălui, mamei… sunt prin sală, i-am văzut. Aţi făcut un lucru extraordinar cu copilul vostru. Aţi făcut din copilul vostru un portdrapel. David a creat un val extraordinar în toată România. A reuşit nu numai 2 medalii de aur, a doborât şi 3 recorduri de juniori.

Poate deveni cel mai rapid om pe distanţa de 100 de metri din lume, ceea ce nu este un lucru uşor de făcut. Asta am auzit-o la Budapesta, spunea inclusiv preşedintele Federaţiei Internaţionale de Nataţiei.

Avem datoria să îl ajutăm pe David să fie cel mai bun sportiv din lume pe distanţa de 100 de metri. Toată lumea ştie că poţi (n.r. s-a uitat spre David Popovici)„, a spus şi Mihai Covaliu.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 Vezi toate știrile
Citește și