Închide meniul

Christophe Galtier, prezentat oficial la PSG. Antrenorul vrea să-l facă uitat pe Mauricio Pochettino

Viviana Moraru Publicat: 5 iulie 2022, 16:48

Reclamă
Christophe Galtier, prezentat oficial la PSG. Antrenorul vrea să-l facă uitat pe Mauricio Pochettino

Christophe Galtier, noul antrenor de la PSG/ Profimedia

Christophe Galtier este noul antrenor al lui PSG. Antrenorul în vârstă de 55 de ani a fost prezentat marţi la noul său club, în cadrul unei conferinţe de presă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

PSG s-a despărţit de Mauricio Pochettino în această auză competiţională. Acesta se afla pe banca parizienilor din ianuarie 2021, şi a reuşit să câştige un titlu în Ligue 1, în 2022. Pe plan european, performanţele nu au fost notabile, PSG fiind eliminată încă din optimi de Real Madrid.

Christophe Galtier, noul antrenor al lui PSG

Christophe Galtier a semnat un contract pe doi ani şi va fi prezent încă de marţi la antrenamentele echipei.

„O să muncim împreună pentru a face oamenii fericiți. Am acceptat această poziție pentru că mă consider capabil. Singur nu o să pot, doar împreună o să reușim. Nu există o echipă mai potrivită ca PSG pentru a câștiga trofee”, a declarat Christophe Galtier, la conferinţa de prezentare.

Reclamă
Reclamă

Preşedintele clubului parizian, Nasser Al-Khelaifi a ţinut să puncteze faptul că Zinedine Zidane, fostul antrenor al lui Real Madrid, nu s-a aflat pe lista tehnicienilor abordaţi de conducerea campioanei Franţei în această vară.

În sezonul trecut, Christophe Galtier a fost tehnicianul echipei OGC Nice, care a încheiat campionatul pe locul 5 şi a jucat finala Cupei Franţei. În cariera de antrenor, Galtier a mai condus, ca principal, pe AS St Etienne şi pe Lille. În decembrie 2017, Christopher Galtier a preluat-o pe Lille de pe locul 18 în campionat şi a evitat retrogradarea, pentru ca la finele sezonului 2018-2019 să încheie campionatul pe locul secund, ducând echipa în Champions League.

PSG a confirmat despărţirea de Mauricio Pochettino

PSG a confirmat, marţi, despărţirea de antrenorul argentinian Mauricio Pochettino, pecetluită de mai multe săptămâni, chiar înaintea conferinţei de presă prevăzută în cursul aceleiaşi zile pentru prezentarea oficială a noului tehnician al echipei pariziene, Christophe Galtier, informează AFP.

Reclamă

„Paris Saint-Germain confirmă că a pus capăt colaborării cu Mauricio Pochettino”, se arată într-un comunicat laconic transmis de campioana Franţei, la capătul unei lungi negocieri cu tehnicianul argentinian pentru a pune punct anticipat contractului său, care urma să se încheie în 2023.

Paris Saint-Germain şi argentinianul Mauricio Pochettino au ajuns la un acord, după două săptămâni de negocieri, după cum anunţa ziarul sportiv L’Equipe, conform căruia campioana en titre a Franţei îi va plăti compensaţii în valoare de 10 milioane de euro antrenorului sud-american pentru ruperea contractului.

PSG a înregistrat pierderi de sute de milioane de euro

Chiar dacă s-a încoronat din nou campioana Franţei, gruparea de pe Parc des Princes a înregistrat pierderi de 224 de milioane de euro la finalul ultimului sezon.

Problemele nu se opresc aici pentru PSG. După cum anunţă Marca, pierderile vor continua să crească şi în următorul sezon şi pot ajunge chiar până la 300 de milioane de euro.

Mare parte din pierderile lui PSG se datorează contractului uriaş pe care îl are Kylian Mbappe. Acesta va încasa 50 de milioane de euro, net, în următorii trei ani şi are un bonus la semnătură de 100 de milioane de euro.

Sursa citată scrie că aproape orice club care s-ar confrunta cu această situaţie ar ajunge în faliment. Nu este însă cazul celor de la PSG, care primesc sprijin financiar din Qatar.

Reclamă

Ce crezi că va face FCSB cu PAOK, după ce a învins-o pe Sepsi?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
16:41

Parma – Cagliari LIVE SCORE (21:45). Dennis Man și Valentin Mihăilă, față în față cu Răzvan Marin. Echipele probabile

16:34

Marius Şumudică, reacţie vehementă despre Rareş Pop, impresarul care a făcut scandal: „Nu ar trebui să facă parte din fenomen”

16:18

VIDEOBernadette Szocs – Xiaona Shan 1-3 a fost în AntenaPLAY, la China Smash 2024. Românca, eliminată în primul tur

16:11

Marius Croitoru, out de la FCU Craiova 1948. Adrian Mititelu a ales deja noul antrenor

15:30

VIDEOOvidiu Ionescu – Mohamed El-Beiali 1-3 a fost în AntenaPLAY! Românul, eliminat în primul tur de la China Smash 2024

14:59

Carlos Alcaraz – Daniil Medvedev, semifinală de foc la China Open! Victorii fără emoţii pentru cei doi favoriţi la Beijing

1 FC Porto – Arouca 4-0 şi Braga – Rio Ave 4-0 au fost LIVE în AntenaPLAY. Spectacol total în Liga Portugal 2 FotoDavid Popovici își reia facultatea, după ce a avut primul an „înghețat”. Și-a decis viitorul: „Asta îmi doresc!” 3 VIDEOPAOK – Aris 0-1 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Răzvan Lucescu, prima înfrângere a sezonului chiar înaintea meciului cu FCSB 4 David Popovici, gest uriaș pentru 11 copii cu dizabilități: „Provin și din sistem!”. Anunțul făcut de campionul olimpic 5 Sepsi – FCSB 0-1. Victorie la limită pentru campioana României. Florin Tănase a marcat primul gol de la revenire 6 VIDEOLionel Messi, criză de nervi după ce a marcat un golazo! S-a năpustit asupra arbitrului: „Ești un nenorocit!”
Citește și