Închide meniul

Probleme în galaxia de stele de la PSG! Campioana Franţei a înregistrat pierderi de sute de milioane de euro

Dragoș Vasile Publicat: 20 iunie 2022, 14:15

Reclamă
Probleme în galaxia de stele de la PSG! Campioana Franţei a înregistrat pierderi de sute de milioane de euro

Probleme în galaxia de stele de la PSG

Neymar, Kylian Mbappe şi Lionel Messi, în timpul unui meci pentru PSG / Profimedia

Sunt probleme mari în galaxia de stele de la PSG! Chiar dacă s-a încoronat din nou campioana Franţei, gruparea de pe Parc des Princes a înregistrat pierderi de 224 de milioane de euro la finalul ultimului sezon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Problemele nu se opresc aici pentru PSG. După cum anunţă Marca, pierderile vor continua să crească şi în următorul sezon şi pot ajunge chiar până la 300 de milioane de euro.

Probleme în galaxia de stele de la PSG

Mare parte din pierderile lui PSG se datorează contractului uriaş pe care îl are Kylian Mbappe. Acesta va încasa 50 de milioane de euro, net, în următorii trei ani şi are un bonus la semnătură de 100 de milioane de euro.

Sursa citată scrie că aproape orice club care s-ar confrunta cu această situaţie ar ajunge în faliment. Nu este însă cazul celor de la PSG, care primesc sprijin financiar din Qatar.

În contextul pierderilor uriaşe, PSG încearcă să vândă mai mulţi jucători pentru a obţine sume importante. Astfel, Pablo Sarabia, Rafinha, Kalimuendo, Areola, Leandro Paredes, Sergio Rico sau Mauro Icardi sunt doar câţiva dintre fotbaliştii care pot pleca în scurt timp.

Reclamă
Reclamă

Zinedine Zidane a refuzat-o pe PSG

Zinedine Zidane a refuzat-o pe PSG, astfel că noul antrenor al grupării de pe Parc des Princes rămâne în continuare un mister. După refuzul francezului, şeicii au alcătuit lista posibililor antrenori care îl pot înlocui pe Mauricio Pochettino.

PSG și-a redobândit coroana de campioană în Franța, după ce anul trecut a pierdut trofeul împotriva celor de la Lille. Şeicii nu se mulţumesc doar cu atât şi pregătesc „revoluţia” pentru ca trofeul UEFA Champions League să ajungă la Paris.

Zinedine Zidane este cu gândul la naţionala Franţei, astfel că a refuzat-o pe PSG. Astfel, Christophe Galtier, actualul antrenor de la Nice, este favorit să ajungă la gruparea de pe Parc des Princes, după cum notează Marca. Tehnicianul s-a întâlnit deja cu Luis Campos, consilierul campioanei Franţei, şi are şanse mari să fie numit în scurt timp antrenor principal.

Reclamă

Totuşi, dacă nu se va ajunge la o înţelegere cu Galtier, şeicii au pregătit şi „planul B”. Două nume uriaşe, Antonio Conte (Tottenham) şi Massimiliano Allegri (Juventus), dar şi Marcelo Gallardo, se află pe lista posibililor antrenori doriţi de PSG.

În cazul lui Conte, presa internaţională a anunţat deja cerinţele pe care le are: salariu dublu, de la 15.5 milioane de euro la 31 de milioane de euro, staff propriu, director de social media pentru a controla activitatea virtuală a jucătorilor, consideraţi „fotbalişti de Instagram”, şi control total la echipă.

Mauricio Pochettino, aproape demis de la PSG

Mauricio Pochettino nu va mai fi antrenorul lui PSG în sezonul viitor. Managerul mai avea contract pentru încă un sezon cu francezii. Rezultatele slabe avute de tehnician în Champions League sezonul acesta au cântărit enorm, PSG fiind eliminată încă din „optimi” de Real Madrid.

Mauricio Pochettino a reuşit să câştige titlul în Ligue 1 alături de PSG. Totuşi, campionatul cucerit nu îi îndulcește însă pe suporterii parizieni. PSG, cu investiți masive vara trecută, inclusiv cu Lionel Messi în echipă, a fost eliminată din UEFA Champions League încă din faza optimilor, de Real Madrid. Parisul a fost eliminat din optimi și în Cupa Franței, iar Supercupa a pierdut-o în fața lui Lille.

Mauricio Pochettino a avut o întalnire cu şefii lui PSG, şi s-a ajuns la o înţelegere de comun acord, notează theathletic.com. Pochettino venea pe banca lui PSG în ianuarie 2021, după plecarea lui Thomas Tuchel.

Cel mai lung mandat al argentinianului a fost pe banca lui Tottenham. Pe Spurs, Pochettino a antrenat-o timp de 5 ani şi a calificat-o în finala Champions League din 2019.

Reclamă
Recomandări

Ce rezultat va obţine FCSB cu RFS?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:50

LIVE SCOREFenerbahce şi Rangers joacă ACUM, în Europa League! Tottenham – Qarabag şi Ajax – Beşiktaş (22:00)

20:39

Adelina Chivu, anunţ despre revenirea lui Cristi Chivu în fotbalul românesc: „Crezi că mai înţelege ceva de aici?”

20:34

VideoJucătorii de naţională ai lui Mircea Lucescu joacă tare în Liga Punctelor! Ianis Hagi: „Susţineţi viitorii campioni ai României!”

20:26

„Un plângăcios” Ciprian Marica, declaraţii dure despre Darius Olaru! Ce spune despre un transfer de la FCSB: „Se vaită, e fragil”

20:24

Gigi Becali a anunţat echipa de start a FCSB-ului, pentru meciul cu RFS! Vedeta lăsată pe bancă: „Nu trebuie să-l vadă Europa!”

19:53

Asociația de Fotbal a Municipiului București a fost radiată de instanţă! Reacţia lui Adrian Mititelu: „Nu mai e o glumă”

1 FotoMihaela Cambei, uimită de gestul uriaş al lui Ion Ţiriac! Răsturnare de situaţie: „Era vorba de David Popovici” 2 Galatasaray – PAOK 3-1 în Europa League! Răzvan Lucescu, eşec la debutul în grupă! Pas greşit pentru United. Rezultatele serii 3 Tragerea la sorţi a grupelor Cupei României | FCSB, în grupa morţii alături de Universitatea Craiova, Dinamo şi Petrolul 4 Oare suntem toți “f…ed”? Adrian Georgescu, după avertismentul primit de Max Verstappen din cauza limbajului folosit 5 Toată lumea îl susţine pe Max Verstappen! Ce au spus piloţii despre controversa momentului din Formula 1: „Ce naiba e asta?” 6 Dennis Man continuă să impresioneze în Serie A! Performanţa internaţionalului român după ultima etapă din Italia
Citește și