Închide meniul

Echipele din Rusia, interzise de TAS în competiţiile europene. Apelurile lui Zenit şi ŢSKA Moscova, respinse

Viviana Moraru Publicat: 15 iulie 2022, 15:34

Reclamă
Echipele din Rusia, interzise de TAS în competiţiile europene. Apelurile lui Zenit şi ŢSKA Moscova, respinse

TAS interzice echipele din Rusia în competiţiile europene

Jucătorii lui Zenit Sankt Petersburg/ Profimedia

Echipele din Rusia nu vor avea drept de joc în competiţiile europene, după ce TAS le-a interzis, pe fondul războiului din Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Zenit Sankt Petersburg, ŢSKA Moscova, FC Soci şi Dinamo Moscova au făcut apel la TAS, în vederea participării în competiţiile europene, însă cluburile au fost refuzate.

Echipele din Rusia, interzise de TAS în competiţiile europene

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins, vineri, apelurile cluburilor Zenit Sankt Petersburg, ŢSKA Moscova, FC Soci şi Dinamo Moscova depuse după ce echipele au fost excluse din competiţiile internaţionale ca urmare a războiului din Ucraina.

TAS a respins şi apelurile federaţiei ruse împotriva deciziilor FIFA şi UEFA de suspendare a tuturor echipelor din Rusia din competiţiile internaţionale până la noi ordine.

Comisia TAS a precizat că FIFA şi UEFA au fost îndreptăţite să reacţioneze după escaladarea conflictului din Ucraina. “Comisia consideră că este regretabil că actualele operaţiuni militare din Ucraina, pentru care echipele, cluburile şi fotbaliştii din Rusia nu au nicio responsabilitate, au avut un efect atât de advers asupra acestora prin deciziile FIFA şi UEFA, însă aceste efecte au fost declanşate de nevoia unor evenimente fotbalistice sigure pentru restul lumii”, se menţionează în decizia tribunalului.

Reclamă

La începutul lunii mai, UEFA a anunţat că niciun club rus nu va participa la competiţiile intercluburi continentale în sezonul 2022/2023, mai exact în Liga Campionilor, Liga Europa şi Conference League, anunţă news.ro.

Reacții acide după ce Elena Rybakina a învins-o pe Simona Halep la Wimbledon 2022

Rybakina este născută la Moscova și a reprezentat Rusia până în 2018. Și-a schimbat apoi cetățenia și joacă în prezent sub steagul Kazahstanului.

Totuși, trecutul ocupantei locului 23 WTA a stârnit reacții acide la finalul meciului cu Halep. Organizatorii turneului au fost arătați cu degetul pentru că i-au permis Elenei Rybakina să joace pe iarba londoneză. Sportivii din Rusia și Belarus au avut interzis la această ediție ca urmare a războiului din Ucraina, declanșat de Vladimir Putin.

Reclamă 4 / 0/3

„Ce ironie! O jucătoare născută în Rusia se va lupta pentru câștigarea Wimbledon 2022, acolo unde jucătorii ruși sunt interziși„, a scris un internaut pe rețelele sociale.

Rybakina a declarat, chiar înaintea meciului cu Simona Halep, că este împotriva răboiului din Ucraina.

„Eu m-am născut în Rusia, dar reprezint Kazahstanul. Am primit mult ajutor, multă susținere din partea oamenilor și sunt foarte fericită că reprezint Kazahstanul. Cred că este un lucru bun și pentru sportul din Kazahstan.

Nu am fost încântată când am auzit decizia luată la Wimbledon (n.r. de a se interzice participarea sportivilor din Rusia și Belarus). Toată lumea vrea să concureze. Sportivii respectivi nu au făcut o alegere, doar s-au născut în țările respective. Bineînțeles, eu vreau ca războiul să se încheie cât mai repede posibil. Promovez pacea!„, a declarat Elena Rybakina pentru The Guardian.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:18 Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY 22:15 „Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!” 21:58 LIVE TEXTAS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta se joacă ACUM. Au înceăut semifinalele Europa League şi Conference League 21:50 România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore 21:40 Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa 20:53 Prima reacţie a lui Marius Şumudică, după întâlnirea de taină cu Dan Şucu: „Nu se gândește decât la binele Rapidului!” 20:52 Victor Piţurcă, şocat de „perla” Universităţii Craiova: „După 10 minute era sufocat. Patronul ar trebui să îşi pună întrebarea” 20:20 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 20:18 Marius Lăcătuş a dat verdictul, după titlul câştigat de FCSB! „Fiara” ştie unde s-a făcut diferenţa 20:16 VideoTeodora, fiica lui Mihai Stoica, dezvăluiri emoţionante despre tatăl său şi FCSB: „E ca o altă familie pentru mine!” EXCLUSIV Vezi toate știrile
Citește și